Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5x Zoetermeerse koffiezaken om hysterische koffie’s te drinken

Door Kelly Martens 6 september 2019

Onze gastredacteur Kelly is altijd op zoek naar unieke plekken in Zoetermeer om lekker te eten of iets te drinken. Als koffieleut merkte ze op dat er steeds meer keuze is in speciale koffiesoorten. Hierbij is niks te gek en worden er zoveel mogelijk toppings, bijzondere smaken, chocolade en slagroom op en in je koffie gebruikt. Hysterie ten top!

Kelly noemt het zelf gekke koffie’s die ze met alle plezier ging testen in Zoetermeerse koffiezaken. “Je beleefd gegarandeerd een aantal smaakexplosies”. We zijn benieuwd Kelly!

Wil jij jezelf of vrienden ook eens trakteren op een hysterisch, gekke koffie? Lees dan hier waar dat kan.

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Tiramisu-ice coffee bij Doppio

Koffie Zoetermeer
Tiramisu-koffie bij Doppio

“Aan het gezellige Promenadeplein proefde ik bij Doppio van een heerlijke ice cappuccino met tiramisu-siroop. Wat een verwennerij is dat zeg! Vooral op een warme dag kan ik echt genieten van zo’n lekkere koude ice coffee.

Deze koffiespecialiteit wordt gemaakt door lange vingers en mascarpone in de blender te doen en dit te mengen met ice coffee. Als topping komt er slagroom bovenop samen met lange vingers en natuurlijk de tiramisu siroop. Het lijkt wel een toetje! Je kunt heerlijk zitten op het terras van Doppio en ook genoeg andere koffiespecialiteiten bestellen. Maar deze is wel heel bijzonder.”


Meer over Doppio Espresso ontdekken?

Doppio Espresso koffiebars

Geopend09:00 - 17:30

Promenadeplein 112, Zoetermeer

Bekijk meer:koffiebars

Blue Butterfly Latte bij Barista Café

Koffie Zoetermeer
Koffie bij Barista Café

“Een van mijn favoriete plekken is het Barista Café omdat er zoveel keuze is aan koffie. De zaak en het terras kun je vinden op het Cadenzaplein waar het altijd gezellig is. Mijn oog viel hier op de koffiespecialiteit Blue Butterfly Latte. Blauwe koffie? Daar moest ik het fijne van weten en vooral proeven!

De Blue Butterfly is eigenlijk een koffie zonder koffie. Dat klinkt al gek, hè? Het is gemaakt van een poeder, een echte power latte met veel gezonde ingrediënten waar je veel energie van krijgt. Ik proefde voornamelijk gember waar ik zelf erg van houd. De blauwe is al een plaatje om te zien maar je kunt deze koffie dus ook in het geel bestellen; hier zit dan onder meer kurkuma in. Dat is dus iets meer voor de pittige tantes of mannen.”


Meer over Barista Café ontdekken?

Barista Café koffiebars

Geopend09:00 - 18:00

Oostwaarts 12, Zoetermeer

Bekijk meer:koffiebars

Ice cappuccino bij Bagels & Beans

Koffie Zoetermeer
Iced cappuccino bij Bagels & Beans

“Ik nam plaats op het terras bij Bagels & Beans om heerlijk mensen te kijken en daar hoort natuurlijk een lekkere koffie bij. Hier proefde ik een smakelijke ice cappucino met slagroom. Naast de koffie wordt er een shotje bij geserveerd om die eventueel nog extra door je koffie te doen. Je kunt hiervoor drie smaken kiezen namelijk hazelnoot, vanille en karamel.

Eerst probeerde ik de ice coffee natuurlijk zonder het shotje. Dit was al heel erg smaakvol. Daarna heb ik een shot hazelnootsmaak erin gedaan, maar niet alles want dat vond ik een beetje teveel.

Het leuke is dat deze ice cappucino het hele jaar gewoon verkrijgbaar is bij Bagels & Beans. Ook als het vriest en sneeuwt, komen mensen speciaal voor deze koffiespecialiteit hierheen.”


Meer over Bagels & Beans ontdekken?

Bagels & Beans lunch

Geopend09:30 - 17:30

Promenadeplein 106, Zoetermeer

Bekijk meer:lunch

Dirty Chai Latte bij DE Café

Koffie Zoetermeer
Koffie bij DE Café

“Bij DE Café hebben ze een nieuwe specialiteit op de kaart: de Dirty Chai latte. De naam maakte mij al nieuwsgierig dus die heb ik meteen besteld. Eigenlijk is Chai een theesoort maar omdat er espresso door deze variant heen gaat, valt ie wel onder de koffiesoorten.

Dit drankje is echt heerlijk als het wat kouder wordt. Ik proefde warme kruiden en specerijen en de zoete slagroom met kaneel er bovenop. Met deze koffie wilde ik heerlijk in een hoekje duiken met een boek erbij. En als je ‘m maar vaak genoeg besteld, krijgt ie vast een vaste plek op de kaart.”


Meer over Douwe Egberts (DE) Café ontdekken?

Douwe Egberts (DE) Café koffiebars

Geopend08:30 - 17:30

Burgemeester van Leeuwenpassage 23, Zoetermeer

Bekijk meer:koffiebars

Crazy Coldchoc bij Chocolate Company Café

Koffie Zoetermeer
Koffie bij Chocolate Company

“Ik vind Chocolate Company dé verleiding van elke vrouw. Want er is heel veel chocolade! Ik hoorde over de Crazy Coldchoc en die móest ik echt uitproberen want die is echt crazy!

Ik plaatste mijn bestelling beneden aan de balie en zocht alvast een plekje uit op de bovenste verdieping. En toen kwam ie hoor: Jeetje wat een ding! Super leuk om te zien wat ze er allemaal als topping bovenop hebben gedaan. Het is een koude chocomel met veel ijs erin en dan heel veel slagroom. Heerlijke brownies on top maar ook karamel en chocostukjes en dan zijn we er nog niet hoor. Ik zie ook sprinkels, speculaas en marshmallow. Een echte guilty pleasure maar o, zo lekker. Eén glas Crazy Choc is dus echt teveel. Daarom raad ik aan om er eerst een te delen. Je kunt naast een topping met brownies ook kiezen voor cheesecake of munt.


Meer over Chocolate Company Café ontdekken?

Chocolate Company Café koffiebars

Geopend08:00 - 17:30

Westwaarts 41A, Zoetermeer

Bekijk meer:koffiebars

Wil je nog meer culinaire belevenissen, smakelijke omschrijvingen en guilty pleasures van Kelly volgen? Houd dan haar website of Instagrampagina Sweet & Spicy in de gaten.

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.