Tijdens lockdown maken moeder en zoon interactieve escaperoom: ‘We hadden veel lol’

Stach en Pitti Kasteel op Slot
Stach en Pitti

De ene dag ben je ZZp-er en ontwikkel je lesmaterialen voor kinderen, het andere moment zit je thuis vanwege de lockdown en heb je geen opdrachten meer. Dit overkwam Pitti Redeker die door de coronacrisis opeens tijd kreeg om aan haar droom te gaan werken: het ontwerpen van een escaperoom. Geen fysieke want daar heeft ze geen ruimte voor maar in de vorm van een online spel. Voor de technische en IT-kennis kon ze bij haar puberzoon Stach aankloppen die ook vanwege het coronavirus thuis zat. “Heel bijzonder dat we door deze crisis opeens konden gaan samenwerken.”

Als zelfstandig ondernemer was Pitti het al gewend om thuis te werken. “Ik maakte lesmaterialen en die worden in de praktijk op scholen getest en opeens kon dat niet meer. Opdrachten werden afgezegd en mijn man kwam na de start van de crisis ook opeens thuis te zitten. Mijn twee puberzonen hoefden eveneens niet meer naar hun middelbare school. Dus we zaten zomaar met z’n vieren thuis en ik vond het eigenlijk heel gezellig.”

Samenwerking

Pitti hield tijd over en haar oudste zoon Stach begon de videolessen via school maar een beetje saai te vinden. “Mijn droom was altijd om een fysieke escaperoom te ontwerpen. Ik heb er al heel wat gedaan en ik vind vooral het educatieve deel erg leuk. Omdat kinderen vaak in spelvorm iets beter leren, bedenk ik voor mijn werk regelmatig educatieve woordspellen en films. Een echte escaperoom was helaas niet mogelijk vandaar dat ik een online versie heb bedacht. Het enige waar het mij aan ontbreekt, is technisch inzicht en IT-kennis. Mijn zoon Stan kan online alles. Hij bouwt websites, maakt video’s en heeft sinds zijn achtste jaar al een eigen website. Toen ik hem vroeg met mij samen te gaan werken aan mijn nieuwe spel reageerde hij direct enthousiast.”

Brainstorm in de tuin

Pitti en Stach zaten elke dag voor een brainstorm binnen aan tafel en buiten in de zon in hun tuin. “We deelden onze ideeën en gingen daarna naar onze eigen werkkamer om het uit te werken. Stach heeft de website gemaakt met alle benodigdheden voor het spel, inclusief een betaalsysteem. Ik zorgde voor het idee achter het spel en de teksten. Toen het klaar was, heeft onze jongste zoon en een buurmeisje het getest.  Ik wilde een spel dat past bij mijn werk. Niet alleen maar voor de fun maar ook met leerzame elementen erin. Er zijn genoeg escaperooms voor volwassenen en minder voor kinderen. Met ‘Kasteel op Slot’ leren ze spellen, kaart lezen, goed luisteren, samenwerken, en creativiteit in een modern jasje.

Post!

Het escaperoom-spel Kasteel op slot gaat erover dat je opgesloten zit in een kasteel waar je moet je uit moet zien te komen. Je lost puzzels op in totaal zes ruimtes om achter de code van het cijferslot te komen. Na aankoop van het spel online ontvang je eerst een envelop thuis. Hierin zit een welkomstbrief en wat uitleg, zes kaartjes en een geheim voorwerp. De benodigdheden print je zelf uit maar mocht je dit niet kunnen dan kun je voor een meerprijs het laten doen. Elke kamer begint met een geluidsfragment en worden gevolgd door puzzels, filmpjes en QR-codes. Het spel is voor kinderen van 10 tot en met 13 jaar maar eigenlijk is het voor iedereen leuk om te spelen.

“Het was een bijzondere gelegenheid om dit samen met mijn zoon te kunnen doen. Het was quality time en we hadden opeens de tijd om meer samen te zijn. Allebei konden we ons talent in het spel kwijt en we hadden een hoop lol samen. Mijn droom is eindelijk uitgekomen.”

Bekijk hier de website van het escaperoom-spel Kasteel op slot.

Kasteel op slot Zoetermeer
Spel Kasteel op slot

_____________________________________________________________________________________

Lees ook:

Meer in deze categorie

Corona

Ga naar “Alleen nog op deze locatie haal je een coronaprik”

Alleen nog op deze locatie haal je een coronaprik

Ga naar “Laatste coronamaatregelen vervallen: dit betekent het voor Zoetermeer”

Laatste coronamaatregelen vervallen: dit betekent het voor Zoetermeer

Winkelcentrum Rokkeveen
Ga naar “Zoetermeer weer van het slot: ‘We kunnen weer gave concerten gaan draaien’”

Zoetermeer weer van het slot: ‘We kunnen weer gave concerten gaan draaien’

Stadshart Zoetermeer

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Dare to Share bij De Beren Restaurants. van € 75 voor € 37,50”

Dare to Share bij De Beren Restaurants. van € 75 voor € 37,50

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Lamswollen sloffen vanaf € 22,99”

Lamswollen sloffen vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Happy Socks van € 7,98 voor € 3,99”

Happy Socks van € 7,98 voor € 3,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “AH Boerenkool van € 2 voor € 0,99”

AH Boerenkool van € 2 voor € 0,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 4 december 2022

Vacatures

Ga naar “Gastvrouw / gastheer Worrel en Jetten Zoetermeer”

Gastvrouw / gastheer Worrel en Jetten Zoetermeer

 • Tempo-Team
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Kaarsjesavond”

Kaarsjesavond

 • 13 december 2022
Kerst ZoetermeerKerst Zoetermeer
Ga naar “LIVE at the Lake”

LIVE at the Lake

 • Van 18 aug t/m 19 aug
LIVE at the Lake 2023LIVE at the Lake 2023
Ga naar “Vuurwerkshow oud en nieuw”

Vuurwerkshow oud en nieuw

 • 31 december 2022
vuurwerkshow zoetermeer
Ga naar “Gluren bij de Buren”

Gluren bij de Buren

 • 5 februari 2023
Gluren bij de Buren Zoetermeer
Ga naar “Vlooienmarkt”

Vlooienmarkt

 • 29 januari 2023