Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Plons! Deze Zoetermeerders vertellen waarom zij graag naar het nieuwe buitenbad gaan

Door Marijke Helsloot 6 augustus 2020

Bijna 30 graden, een strakblauwe lucht en peentjes zweten. Dan kun je toch niet anders dan verkoeling zoeken in het zwembad? Onlangs zijn er drie nieuwe buitenbaden geopend in het Van Tuyllpark. We zijn benieuwd hoe fijn je daar kunt zwemmen dus trekken we onze bikini aan, vulden een tas met een badhanddoek, zonnebrandcrème en een flesje water en springen op de fiets.

Alle nadelen over de nieuwe buitenbaden zijn al voorbijgekomen op sociale media, maar daar gaan we het dus niet over hebben, want…zwemmen in de drie buitenbaden van het toekomstige wellnesscomplex is hartstikke leuk. Je hebt zowel de baden als het grasveld bijna voor jezelf alleen, de baden zien er keurig en perfect onderhouden uit en een betere verfrissing ga je tijdens deze tropische dagen echt niet vinden. Wij zijn fan!

We brengen een bezoek aan het tijdelijke zwembad en vragen een aantal bezoekers wat ze vinden van deze nieuwe hotspot. Natuurlijk is er wat kritiek, zoals de hoge entreeprijs en het nét wat te koude water, maar verder is iedereen die we spreken dik tevreden met de nieuwe baden. “Ik ben dol op zwemmen en hier hebben we lekker de ruimte.”

Strand te druk

We spreken een Zoetermeers stel dat samen met hun twee puberkinderen een dag genieten in het zwembad. Ze hebben hun parasol in het gras geprikt en in de schaduw de handdoeken neergelegd. “We vermaken ons hier prima hoor, de hele dag”, vertelt de vader. “We waren hier vanmorgen vroeg al en toen waren we de enigen. Ideaal, het hele bad voor jezelf alleen. Tien euro voor een kaartje vinden we best duur maar om voor die prijs de hele dag hier te mogen vertoeven, is eigenlijk wel best. Op het strand is het te druk en voordat je dáár bent. Wat we wel missen is een snackkar. Nu hebben we alles van huis meegenomen.”

Undercover

Vrienden Virston en Sharon uit Zoetermeer hebben het reuze naar hun zin met elkaar. Snapchatten in het water, opdrogen in het zonnetje op een handdoek en gezellig kletsen. “Meestal gaan we naar Scheveningen”, vertelt Sharon. “Maar het is daar te druk en vanwege corona blijven we liever in eigen stad. Je hebt hier alle ruimte want er is bijna niemand.” Virston vult aan: “Ik kan hier undercover zitten met mijn body die nog niet in shape is. Heerlijk hier en lekker rustig. Ik vind alleen de toegangsprijs wat aan de hoge kant. Mijn moeder wilde eigenlijk ook komen met een paar kinderen, waaronder een baby, maar per persoon betaal je 10 euro, ook voor de baby. Dat is een duur dagje uit.”

Het artikel gaat verder onder de foto’s

Josee en Virston en Sharon. Foto's: indebuurt Zoetermeer
Buitenbad Zoetermeer. Foto: indebuurt Zoetermeer

Geen reistijd

Een ouder stel geniet met volle teugen van de zon aan de rand van het zwembad. Voetjes in het water, zonnebril op en zomer vieren. “Wij vinden het heerlijk hier”, vertelt de dame ons. “De toegangsprijs maakt ons niet zo uit. Maar ik kan mij voorstellen dat het voor gezinnen wat duur is. Maar je hebt geen reistijd en je hoeft geen parkeerkosten te betalen als je kiest voor deze buitenbaden. Een dagje Scheveningen is een stuk duurder. Het enige nadeel vind ik de chemische toiletten. Maar ja, je moet toch op een gegeven moment. Dus ik houd mijn adem maar in als ik ga.”

Nog even een duik

Vlak voor sluitingstijd vraagt Zoetermeerse Josee of ze nog even een baantje mag komen trekken. “Ik liep hier vanmorgen met mijn hond langs en ik besloot om vandaag nog even te gaan zwemmen. Ik kon alleen de ingang niet goed vinden, de communicatie is wat onduidelijk. Maar het ziet er fantastisch uit. Ik spring het water in!”

NB: er mogen maximaal 100 personen tegelijkertijd in het zwemgebied komen. Daarom wordt er gewerkt met een tijdslot van twee uur. Aangezien er per dag minder bezoekers zijn tot nu toe, kun je langer blijven. De buitenbaden zijn geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Bekijk hier meer informatie.

______________________________________________________________

Lees ook:

Buitenzwembad Zoetermeer

Hiep hoi! Op deze dag opent het buitenzwembad en zo ziet het er uit

Goed nieuws! Op zaterdag 18 juli kunnen we weer zwemmen in het buitenbad! Waar zóveel Zoetermeerders...
Sweet Lake Wellness Zoetermeer

Binnenkijken bij Sweet Lake Wellness: dit is er al gebouwd en deze sauna’s staan gepland

Aan de Van der Hagenstraat in het Van Tuyllpark wordt sinds de sluiting van buitenzwembad het Keerpu...
Favoriete plekken Zoetermeer

5 x gezellige koffieadresjes in de omgeving van Zoetermeer om naar toe te fietsen

Het is volop zomer dus tijd om op je e-bike of sportfiets te stappen om de omgeving te verkennen. Na...
Poffertjestuin Zoetermeer

Poffertjestijd! In deze superleuke boerderijtuin kun je ze eten

Hier worden we blij van! Zoetermeer heeft sinds kort een poffertjestuin. Een superleuke plek in de v...
Kaasboerderij Van Veen Zoeterwoude

Superleuk om te doen: Hier in de omgeving van Zoetermeer koop je kaas bij de boer

Kaas in dikke plakken op brood, kaasfondue of een lekkere kaasplank met een glaasje port of rode wij...

adv.