Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jonge diertjes kijken! Op deze dag gaan de stadsboerderijen weer open (VIDEO)

Door Marijke Helsloot 29 mei 2020

Goed nieuws! Stadsboerderijen De Weidemolen, Het Buitenbeest en De Balijhoeve gaan weer open! Op dinsdag 2 juni gaan de kinderboerderijen met gepaste maatregelen na weken sluiting weer open. Wij gingen een kijkje nemen bij Stadsboerderij De Balijhoeve hoe het eruit ziet en vroegen hoe het met de dieren gaat na al die weken.

De stadsboerderijen hebben al die weken via sociale media het laatste dierennieuws gedeeld. Jonge geitjes, kuikens en varkentjes werden geboren. Fijn dat dit zo kon maar de dieren in het echt zien is natuurlijk veel leuker. Niet alleen Zoetermeerders hebben een bezoekje aan de kinderboerderijen gemist, ook de medewerkers kijken uit naar ons!

Gemist

Beheerster Wendy Leenvaart bij De Balijhoeve en coördinator zijn helemaal klaar om ouders, kinderen en grootouders te ontvangen. Wendy vertelt: “Ik heb het idee dat de dieren de mensen wel hebben gemist. Soms liepen er weleens mensen aan de buitenzijde van de boerderij en ik zag dat de dieren aangetrokken werden door het publiek. Het was wel fijn voor de pony’s, kippen en ezels om vrij over het terrein te lopen. Dat was leuk om te zien.”

Telefoontjes

Miranda vertelt verder: “We kregen veel vragen van mensen wanneer we weer open gaan. Gelukkig is het nu zover maar we vinden het wel heel spannend. Zal het wel goed gaan allemaal? Maar we vertrouwen op de mensen en we zijn blij dat we weer vragen over dieren kunnen beantwoorden en een praatje kunnen maken met onze bezoekers.”

De regels

De eerste drie weken zijn de drie kinderboerderijen geopend tussen 13.00 en 16.00 uur open. Bij de Weidemolen en de Balijhoeve kunnen maximaal 30 personen tegelijk binnen, bij het Buitenbeest tien. Bij het hek staat een medewerker om het aantal mensen te tellen. Er is een looproute uitgestippeld en helaas mag er alleen langs de dieren gelopen worden. De stallen zijn dicht en de weides ook. Gevraagd wordt om de handen te wassen en de dieren niet te aaien. De speeltuin bij de Balijhoeve is geopend maar de speeltoestellen worden niet extra gereinigd.

Niet zo raar  die maatregelen want niet alleen wij maar ook de stadsboerderijen moeten wennen aan de nieuwe situatie. Als dit na drie weken goed blijkt te gaan, is er een kans dat de maatregelen versoepeld worden.

Het artikel gaat verder onder de foto’s.

De Balijhoeve. Foto: indebuurt Zoetermeer

 

Speelboerderij Het Buitenbeest

De Speelboerderij Het Buitenbeest op 8 juni open zodat dit gelijk loopt met de openstelling van de basisscholen. Op het speelterrein van de boerderij aan het Belvedèrebos zijn alleen kinderen van 6 tot en met 12 jaar welkom zonder de ouders en/of begeleiders. Brengen en ophalen is uiteraard mogelijk. Hierbij geldt ook een maximum van 30 kinderen. Er gelden vaste bloktijden van 1,5 uur en dienen kinderen 1,5 meter afstand te houden tot de medewerkers. Het activiteitencentrum wat binnen is, blijft voorlopig gesloten.

Kijk op deze website meer informatie.

Lees ook:

Lodge at the Lake Zoetermeer

Nieuwe hotspot! Zo ziet dit trendy restaurant met terras aan het water eruit

Vanaf 1 juni gaan de deuren wagenwijd open van een nieuwe hotspot in Zoetermeer: Lodge at the Lake. ...
Wonen in Zoetermeer

5 x deze activiteiten kun je doen tijdens Pinksterweekend in Zoetermeer (2020)

Lekker hé, zo’n extra lang weekend met Pinksteren, dit jaar op zondag 31 mei en maandag 1 juni. Dat ...
Botanisch stoepkrijten Zoetermeer

Zoetermeer heeft een nieuwe rage: botanisch stoepkrijten

Misschien is het je al opgevallen of heb je er totaal nog geen oog voor gehad: op sommige stoepen in...
Werken in Zoetermeer

Werken om de hoek: 5 x leuke vacatures in Zoetermeer

Op zoek naar een (bij)baan in de mooiste stad van Nederland? We helpen je op weg en zetten 4 leuke v...

adv.