Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Viola valt 19 kilo af en hier lees je hoe ze dat voor elkaar heeft gekregen

Door Viola Tigchelaar 21 november 2020

Onze gastredacteur Viola zat een tijd lang niet lekker in haar vel én ze was teveel kilo’s aangekomen. Na een jaar besloot ze dat het tijd werd het roer om te gooien en een fitter leven te gaan leiden. Door meer te gaan bewegen en beter te eten, vlogen de kilo’s er vanaf. Zij deelt graag haar verhaal met jou want ze is er van overtuigd dat iedereen dit kan.

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Deze keer geef ik jullie een kijkje in mijn persoonlijke uitdaging naar een fitter leven. Bijna een jaar lang heb ik me bezig gehouden met afvallen en mij fitter te voelen.

Door medische redenen én onvoorziene situaties was ik teveel aangekomen, zat ik niet lekker in mijn vel en werd ik met de dag onzekerder. Naast het vele overgewicht voelde ik mij ook verre van fit. Niet op 1 januari, maar op 1 december vorig jaar besloot ik het roer om te gooien. Tijd om weer fit te worden! Nu bijna een jaar later ben ik negentien kilo afgevallen en voel ik me fitter dan ooit. Ik neem jullie daarom graag mee in een persoonlijke reis, de uitdagingen en vooral wat ik ervoor heb gedaan om tot dit resultaat te komen.

Mijn “One Year Transformation” foto.

Lees mijn verhaal op de volgende pagina’s.

Wandelen

Noord AA plas
Wilhelminapark, Dorp
Burgemeester van Tuyllpark

Allereerst ben ik gestart met wandelen vanuit huis. Waar ik het aan het begin na twee kilometer al zat was, loop ik nu gerust een rondje van minimaal zes kilometer en al snel leerde ik hoe prachtig Zoetermeer is. Ik wandel van het Van Tuyllpark tot het oude dorp, en van het Wilhelminapark tot een grote ronde langs het Noord Aa. Ook in de wijken Noordhove en Rokkeveen zijn genoeg groene wandelgebieden te vinden. Geloof me, als je je telefoon weglegt ontdek je ontzettend veel prachtige, groene gebieden. Buiten dat wandelen goed is als cardiotraining maakt het ook je hoofd leeg. Superfijn!

Buiten sporten

Beweegpark bij het Noord AA
Outdoor Fitness van Tuyllpark
Basketbalveld Noordhove

Naast wandelen kun je er natuurlijk ook voor kiezen om te powerwalken, hardlopen of fietsen. Tijdens het mooie lenteweer en de lockdown heb ik vaak buiten gesport. In Zoetermeer zijn meerdere buitensportplekken waar ik graag kom. Zo heb je bijvoorbeeld achter het oude Keerpunt in het Van Tuyllpark en bij de Noord Aa een outdoor fitness/ beweegpark waar je gratis kunt sporten. Daarnaast heb ik mijn favoriete balsport basketballen weer opgepakt. In Zoetermeer heb je in elke wijk wel een basketbalveld. Buiten sporten is enorm leuk en het kost je niets behalve motivatie en inspanning!

Thuis sporten

“Behind the scenes” ; Yoga

Tijdens de lockdown werd ik positief verrast door het thuis sporten. Naast de online lessen door sportscholen is er een legio aan oefeningen en workouts te vinden op Youtube. En geloof me, als je ze goed meedoet zijn ze net zo effectief als in de sportschool. De keuze is reuze; of je nu wilt werken aan je kracht, je conditie of je vindt het leuk om te boksen. Alles is online te vinden.

Daarnaast ging ik online yogalessen uitproberen. Er wordt vaak gezegd dat yoga geen échte sport is en eerlijk gezegd dacht ik er ook zo over. Tot je het echt gaat proberen. Dan merk je dat je flexibeler wordt, het goed voor je lijf is en je mindset verandert. En je kunt het doen op het moment dat het jou uitkomt.

Sporten op locatie

Zwembad de Driesprong Zoetermeer
Zwembad “De Driesprong”

Naast wandelen en online sportlessen wilde ik nóg een sport gaan oppakken. Via mijn fysiotherapeut ging ik vanwege schouderklachten hydrotherapie doen. Bewegen in het water beviel mij zo goed, dat ik besloot te gaan banenzwemmen. Dit kun je zowel in de Driesprong doen als in De Veur. Naast het banenzwemmen kun je ook aqua bootcamp, aquarobics en aquajoggen kiezen. Even heel wat anders dan de gewone sportschool, maar zo ontzettend leuk. Zwemmen is goed voor je en je traint er je hele lijf mee!

Sportspullen

Sportspullen

Goed eten

Een foto van een van mijn ontbijtjes.

Naast sporten is letten op je voeding ook belangrijk als je je fit wil voelen. Ieder mens is anders en elk lijf werkt ook anders. Dus je moet er zelf achter zien te komen wat voor jou werkt. Voor mij is het in elk geval heel belangrijk om de juiste dingen in huis te halen.

Boodschappen

Zo haal ik bijvoorbeeld mijn vlees bij Timmers & zn. in winkelcentrum Noordhove. Daar verkopen ze verantwoord en bewust vlees. Als supplement gebruik ik eiwitten die ik koop bij Etos, Kruidvat, de Vitamin Store of online. Vanwege mijn baan in de zorg in combinatie met het coronavirus bestel ik mijn boodschappen bij Picnic. Maar als het even kan doe ik graag boodschappen in een van de speciaalzaken in de Dorpsstraat. Zo vind ik bij supermarkt Harput verse groenten en fruit, bij Ekoplaza een ruim aanbod aan biologische producten en bij Versshop Fris versgebrande noten. Gezond en goed eten hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn. En daarbij mogen we ook écht nog wel genieten van het leven. Vind je niet?

Viola

Wil je meer weten over blogster Viola Tigchelaar? Volg haar als je alles wilt weten op het gebied van voeding, sport en afvallen. Bekijk hier haar website en Instagrampagina.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Viola 3.0 🔥 (@viola_goodlife_nl)

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.