Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk om te doen! Deze mobiele escaperoom moet je uitproberen

Door Dutchiesonthegram 22 januari 2020

Onze gastredacteuren Vivianne, Jasmijn en Genca, oftewel ‘Dutchies on de Gram‘, houden wel van een spelletje en zijn niet vies van een uitdaging. Voor indebuurt Zoetermeer hebben zij de nieuwste hype op het gebied van escape rooms uitgeprobeerd: de mobiele escaperoom ‘Inscape Challenge’. 

Een inscape in plaats van een escape, klinkt best cool toch? Dat vonden wij ook, al wisten we niet zo goed wat we moesten verwachten. Deze mobiele escaperoom bestaat uit een kist, die je kunt plaatsen op een plek waar jij wilt, en verschillende opdrachten. Je speelt het spel in teamverband, bijvoorbeeld met vrienden of familie. Inscape Challenge is een Zoetermeers bedrijf en had voor ons de kist klaargezet zodat wij ‘m eens konden uitproberen. Superleuk!

Inscape Challenge Zoetermeer

Twee spellen

Bij binnenkomst stond de grote bruine kist op ons te wachten en kregen we twee sleutels en drie vellen informatie waarmee je op weg kunt. Op een staan de veiligheidsregels, op het tweede staat het verhaal waarmee we aan de slag gaan en op de derde staan tips voor als je vastloopt. Je kunt kiezen uit twee verschillende verhalen. Wij probeerden de Watergeus en de duurzame kist uit.

Watergeus

Inscape Challenge Zoetermeer

“Deze kist hebben wij als eerste uitgeprobeerd. Voor ons neus stond een grote eikenhouten kist van maar liefst 54 kilo. Je moet verschillende spelelementen oplossen, sloten openen en puzzels maken. Je volgt het verhaal van de Watergeuzen die hun weg naar Holland proberen te vinden. Wij zijn er 48 minuten zoet mee geweest voordat we Holland en daarmee de prijs hadden gevonden. Elke keer wordt je weer verrast door een nieuw onderdeel en spelelement. Ondanks dat je in een open ruimte staat, heb je toch het gevoel alsof je helemaal in het spel gezogen wordt. Je staat bijna in een echte escape room.”

De duurzame versie

Inscape Challenge Zoetermeer

Deze kist was heel anders dan de vorige, maar net zo uitdagend en verrassend. De kist is gemaakt in twee varianten; een voor volwassenen en een voor kids die net wat makkelijker is. Bij deze kist staat duurzaamheid centraal en gebruik je schone energie om je weg naar de prijs te vinden. Het coole aan deze kist is dat hij gemaakt is met lichtjes en energie wat voor een speciaal effect zorgt.

Spelen waar je wilt

Inscape Challenge kun je overal spelen waar je maar wilt; je kunt de kist thuis laten bezorgen, het ophalen of het op een andere locatie spelen. Daarnaast kan je zelf bepalen of je het binnen een bepaalde tijd wilt halen, of dat je het spel speelt zonder tijdsdruk. Wil je de kist spelen voor een speciale gelegenheid, zoals een vrijgezellenfeest, dan kan je dit aangeven en samen kijken naar een passend cadeau voor in de kist. Je speelt het spel vanaf drie tot maximaal zes personen.

Ook een kist huren? kijk dan eens op inscapechallenge.com.

Dutchies on the Gram

Zo vaak mogelijk en vooral leuke dingen met elkaar ondernemen: dat doen de drie vriendinnen Vivianne, Jasmijn en Genca het liefste. Ze hebben alle drie een fulltime baan maar als het even kan, spreken ze met elkaar af voor een spelletjesavond, voor een picknick of een kop koffie in hun favoriete koffietent. Hun favoriete plekken in Zoetermeer en daarbuiten delen ze op hun Insta-pagina Dutchiesonthegram en ook als gastredacteuren voor indebuurt Zoetermeer.

Lees ook:

Spelletjes spelen Zoetermeer

Onze gastredacteuren testten deze nieuwe spellen uit en dit zijn de 5 leukste!

Onze gastredacteuren én vriendinnen Vivianne, Jasmijn en Genca, oftewel 'Dutchies on de Gram', houde...
Bowlen Zoetermeer

VIDEO: Wij gooiden een balletje op deze nieuwe bowlingbaan en zo zag het eruit

Altijd leuk als je wordt gevraagd een nieuwe plek in Zoetermeer mag komen bekijken. Samen met het he...
Koffie Zoetermeer

5x Zoetermeerse koffiezaken om hysterische koffie’s te drinken

Onze gastredacteur Kelly is altijd op zoek naar unieke plekken in Zoetermeer om lekker te eten of ie...

Meer over

Getipt

adv.