Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

In deze theatervoorstelling vertellen ze wat typisch Zoetermeers is

Door Marijke Helsloot 3 oktober 2019

Wat is een typische Zoetermeerder en wat is typisch Zoetermeers? We kunnen wel een aantal dingen opnoemen: een groene stad, mooie fietspaden, een groot dorp waar iedereen elkaar kent en veel bewoners met een licht Haags accent wonen. Maar ook een slaapstad (terwijl we dat alláng niet meer zijn), opvallende architectuur (zoals de UFO in het Stadshart en de Nelson Mandelabrug) en een plek waar iemand van buiten de stad nog niet dood gevonden wil worden.

Dit zijn onze bedenksels maar de acteurs Marcel van Rosmalen, Roelof de Vries en Jan Dirk van der Burg hebben misschien wel een hele andere kijk op onze stad. Wil je weten welke? Ga dan kijken naar hun theatervoorstelling ‘Dit is Zoetermeer’.

Trots gevoel

De drie mannen toeren door het hele land om in verschillende steden te komen vertellen over de typische en opvallende kenmerken van die stad en inwoners. Een beschrijving van dé Nederlander komt ook aan de beurt en op basis daarvan wordt Zoetermeer vergeleken met het nationale beeld. Welke plus- en minpunten hebben Zoetermeerders eigenlijk? En zijn wij écht Nederlanders of vallen we met ons volkje in Zuid-Holland een beetje buiten de boot? Het drietal deelt ervaringen met onze stad, cijfertjes, feiten en meer. Superleuk om die eens in een theatervoorstelling te horen . Misschien herken je dingen of helemaal niet. En hopelijk gaan we aan het einde van de voorstelling met een trots gevoel terug naar huis…

Kaarten

Ga de voorstelling ‘Dit is Zoetermeer‘ bekijken in het Stadstheater op zaterdag 19 oktober en misschien herken je jezelf wel in het verhaal. De show duurt van 20.15 tot 22.00 uur en er is geen pauze tussendoor. Een kaartje kost 22,50 euro per persoon. Reserveren is handig en dat kan hier.


Meer over Stadstheater ontdekken?

Stadstheater theaters

Op aanvraag

Theaterplein 10, Zoetermeer

Bekijk meer:theaters

Lees ook:

Knäckebröd Zoetermeer

Wist je niet! Zoetermeerders zijn dol op knäckebröd

Wij moesten het bericht ook twee keer lezen maar Zoetermeerders zijn échte knäckebröd-eters. Huh? Za...

Deze 7 dingen mag je echt niet zeggen over Zoetermeer

“Zoetermeer?! Daar wil je toch niet dood gevonden worden?” Wel potjandommekes nog aan toe! Als we te...
Nederlands Thrillerfestival Zoetermeer

Dit is het programma van het Nederlands Thrillerfestival 2019

Thrillercity Zoetermeer staat ook dit jaar weer in het teken van hele spannende activiteiten. Van 27...

Meer over

Getipt

adv.