Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Genca, Vivianne en Jasmijn gingen suppen bij de Noord Aa en zo zag dat er uit

Door Dutchiesonthegram 9 augustus 2020

Zomer en hoge temperaturen. Dan kun je niet anders dan de verkoeling opzoeken, zoals in recreatiegebied Noord Aa. Onze gastredacteuren Vivianne, Genca en Jasmijn, oftewel de Dutchies on the Gram, hadden zin in een gezellige dag samen dus brachten ze een bezoek aan de surfshop bij de Zoetermeerse Plas en huurden voor een uur een supboard. Onderweg kwamen ze opvallend mooie plekken tegen die je alleen vanaf het water kunt zien…

Suppen_noord_aa
Van Vliet Surfshop

Suppen

Suppen_noord_aa
Genca (links) en Vivianne op een supboard

“Wij hebben altijd al eens willen suppen. Jasmijn en Vivianne hebben dit wel eens op zee geprobeerd, maar zonder al te veel succes. Daarom waren we erg benieuwd hoe het zou zijn op de Zoetermeerse Plas. Rodin, de eigenaar van surfshop Funsport Van Vliet vertelde dat suppen op zee heel anders en moeilijker is dan op een meer.

Omdat we er toch niet helemaal zeker van waren, hebben we een wetsuit geleend voor het geval als we in het water zouden vallen. Gewapend met een board en een peddel gingen we te water. Suppen doe je rechtopstaand maar we startten op onze knieën om te ervaren hoe dat was. Al snel merkten we dat we erg stabiel op het water lagen en probeerde we een voor een te gaan staan, en met succes! Al peddelend hebben we een rondje over de Zoetermeerse Plas gemaakt en genoten van de mooie natuur die Zoetermeer te bieden heeft. Zonder te vallen!”

Suptour en kano’s

Suppen_noord_aa

“Wil je liever eerst een lesje volgen, dan kan je ook mee doen met een suptour.  In groepsverband en onder begeleiding leer je de beste technieken terwijl je een goeie workout hebt. Wist je dat je met suppen zo’n 90% van je spieren gebruikt? Dit komt omdat je continue je stabiliteit moet behouden. Je kan je wel voorstellen dat wij de volgende dag spierpijn hadden. Na een suptour weet je precies hoe suppen werkt dus je zou daarna op eigen pad kunnen gaan. Supboards worden hier verhuurd óf je koopt er één in de shop. Naast suppen kun je bij Funsport Van Vliet ook kano’s huren en lessen windsurf volgen. De materialen daarvoor zijn daar te huur.”

Funsport van Vliet winkel

Suppen_noord_aa

“Wij keken onze ogen uit toen we de winkel instapten. Alles wat je maar kunt bedenken op het gebied van watersport, is te koop in de surfshop. Maar ook longboards, schoenen, skates, stunt-steps en nog veel meer. Is je board kapot of beschadigd? Dan kan je hem ook langs brengen ter reparatie.”

Dutchies on the Gram

Zo vaak mogelijk en vooral leuke dingen met elkaar ondernemen: dat doen de drie vriendinnen Vivianne, Jasmijn en Genca het liefste. Ze hebben alle drie een fulltime baan maar als het even kan, spreken ze met elkaar af voor een spelletjesavond, voor een picknick of een kop koffie in hun favoriete koffietent. Hun favoriete plekken in Zoetermeer en daarbuiten delen ze op hun Insta-pagina Dutchiesonthegram en ook als gastredacteuren voor indebuurt Zoetermeer.


Meer over Funsport Van Vliet Zoetermeer ontdekken?

Funsport Van Vliet Zoetermeer sport en bewegen

Geopend11:00 - 17:00

Het Lange Land 5, Zoetermeer

Bekijk meer:sport en bewegen

Lees ook:

Noord aapje

VIDEO: Dit aapje is gevonden en heeft nu een eigen Instagram-pagina

Zoetermeerder Alex zag op een dag tijdens het suppen een speelgoed aapje in het water liggen. Hij be...
Vissen Noord Aa Zoetermeer

Mysterie: wat zwemt er op de bodem van de Noord Aa?

Recreatiegebied de Noord Aa trekt elk jaar vele dagjesmensen uit Zoetermeer en omstreken. Maar zodra...
ijs Zoetermeer

Feeling hot hot hot! 9 x Zoetermeerse tips om de hitte door te komen

Hotter dan hot wordt het deze week in Zoetermeer met temperaturen boven de 30 graden. Hoe bereid je ...
Bloemenpluktuin Zoetermeer

Bloemen voor jarige oma! In deze pluktuin plukten Femke en dochter Jocelyn ze zelf

Ken je de bloemenpluktuin in wijktuin De Zoete Aarde in De Leyens? In de zomer wapperen daar vrolijk...

 

adv.