Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Eten met je handen: geef je op voor het Geuzendiner

Door Marijke Helsloot 4 september 2019

Het is niet helemaal de bedoeling dat je met je handen eet maar ja, hoe deden ze het anders in de Middeleeuwen? Hoe dan ook: vrijdag 27 september vindt het supergezellige Geuzendiner plaats op de Markt in Zoetermeer. Je krijgt niet alleen typische middeleeuwse gerechten zoals varken van het spit, soep, pastei en onbeperkt bier en wijn, je zit ook eerste rang tijdens de voorstelling De Slag bij Zoetermeer bij de Dobbeplas.

Op de Markt staan vrijdag 27 september langs tafels gevuld met schalen dampende en voedende maaltijden en kannen en kruiken met bier, wijn en water. Zoals in de Middeleeuwen eet van een warme maaltijd met varkensgebraad eieren, paddenstoelen en andere vergeten gerechten. Troubadours en narren zorgen voor sfeervolle muziek.

Historisch Festival

Het Geuzendiner is de start van het driedaagse Festival Historisch Zoetermeer. ’s Avonds vindt de gratis avondvoorstelling De Slag om Zoetermeer plaats langs de Dobbeplas. Daar mag iedereen naartoe maar als gast van het Geuzendiner kun je als eerste plaats namen op de tribune voordat de deuren officieel open gaan. Dan kun jij lekker vooraan meer dan 100 acteurs zien die het verhaal vertellen van de Geuzen en de Spanjaarden.

Het Geuzendiner kost 60 euro per persoon. Daarbij inbegrepen zit al het eten, onbeperkt dranken zoals wijn, water en bier en als eerste de toegang tot de tribune van de avondvoorstelling. Het diner vindt overdekt plaats op de Markt van 17.30 tot 21.00 uur.

​Bestel hier je kaarten.

Lees ook:

Suppen Zoetermeer

VIDEO: spring bij ons op de plank en kijk mee hoe leuk suppen is

Stand Up Paddle, oftwel SUP, is een superleuke watersport die je ook in Zoetermeer kunt doen. Aan de...
UITfestival Zoetermeer

Jazier Guzman opent Zoetermeerse UITparade

Hoe leuk! Niemand minder dan cabaretier Javier Guzman zal de UITparade op vrijdag 13 september opene...
WijnSpijs wandeling Zoetermeer

Tippie: wandel van restaurant naar restaurant en eet en drink mee

Leuk! De jaarlijkse WijnSpijs Wandeling in Zoetermeer staat weer gepland. Op zondag 8 september zett...

adv.