Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit leuke jeugdfestival wil je in de herfstvakantie niet missen

Aangeboden door Festival de Betovering 9 oktober 2019

Wil je jouw kinderen écht blij maken en heb je nog geen plannen voor de herfstvakantie? Neem ze dan mee naar Binnenstad Den Haag. Waarom? Omdat het leukste jeugdfestival ter wereld plaatsvindt en dat wil je simpelweg niet missen!

Van 18 t/m 26 oktober vindt hèt Internationale Festival De Betovering plaats voor kinderen van 2 t/m 12 jaar met optredens uit binnen- en buitenland. Het festival speelt zich af op bijna alle podia, musea, bibliotheken en op straat en trekt jaarlijks zo’n 24.000 bezoekers. Dit publieksfestival, wat meer dan 550 workshops en voorstellingen omvat, laat kinderen op een speelse, interactieve manier kennismaken met theater en kunst.

Leuke voorstellingen

Er zijn heel veel leuke voorstellingen en workshops, maar wij hebben er vijf uitgelicht die je écht niet mag missen:

Tiny echoes

De twintigste editie van festival De Betovering wordt geopend in de grote zaal van de Koninklijke Schouwburg en daarna is er gelijk een leuke voorstelling.
‘Tiny echoes’ is een betoverende voorstelling want het is een bijzondere mix van poppentheater, animatie en muziek van Make Mend and Do. Daarbij is het nog eens een mooi verhaal over liefde en het universum.

De voorstelling is vrijdag 18 oktober van 19.15 tot 20.15 uur in de Koninklijke Schouwburg en een ticket kost €7,- per stuk. Voor de opening kun je kaartjes winnen. Klik hier voor meer informatie.

Film ‘Race naar de maan’

Film: Race naar de Maan – fotograaf: Enrique Gato

Een herfstachtige dag is ideaal om lekker naar de film te gaan. In het Filmhuis en in theater Dakota kun je naar de film ‘Race naar de maan’. ​De jonge surfer Mike Goldwing gaat samen met zijn opa, zijn beste vriendin en een grappige hagedis op een spannend avontuur naar de maan. Ondertussen is er ook een miljonair onderweg naar de maan om een duivels plan uit te voeren.

Een kaartje voor de film kost €6,-

Workshop Maurits Muis

Maurits Muis woont in het Mauritshuis en laat je graag zijn favoriete schilderijen zien. Samen met een museumdocent lees je het prentenboek van Maurits Muis, zoek je hem op in het museum en bekijk je de mooiste schilderijen van de Gouden Eeuw. Vervolgens kun je ook nog zelf aan de slag met verf en kwast.

De workshop in het Mauritshuis is op meerdere dagen van 10.30 tot 12.00 uur. Op de website kun je zien welke data nog beschikbaar zijn. Deelname kost €7,-.

Straattheater

Jochen de Olifant in Den Haag

In het Haagse centrum, waaronder de Grote Marktstraat, Spuistraat en de Passage, kom je straattheater-acts tegen. Zo kun je zomaar een groep van vijf robots langs zien lopen. Zij onderzoeken ons leven. Oh kijk, daar fietst Jochen de olifant. Dat is een bijzonder figuur van 1,10 meter voorzien van de modernste technische snufjes en dan dwaalt er ook nog een alien door de straten.

Festivalcentra

En zijn er ook nog heel veel leuke workshops bij de diverse festivalcentra. Bij Theater aan het Spui, theater Dakota, de Regentes en Muzee op Scheveningen kun je bijvoorbeeld je eigen alien of raket maken of een masker van hout. Je betaalt €4,- voor de alien en €2,- per persoon per dag dat je aan de alien werkt.

Goed om te weten

Festival De Betovering is voor iedereen. Dus óók voor kinderen die bijvoorbeeld slechthorend zijn. Klik hier voor meer informatie over toegankelijkheid. Ook belangrijk: reserveer tijdig je tickets om teleurstellingen te voorkomen! Hoe doe je dat? Heel simpel. Scroll door het programma en klik op het onderdeel wat je graag wilt bezoeken en reserveer gelijk tickets. Let wel even op de leeftijdsgrens. Veel plezier!

In de herfstvakantie is er in Den Haag nog veel meer leuks te beleven. Bekijk de agenda op denhaag.com.


Meer over Festival de Betovering ontdekken?

Festival de Betovering entertainment

, Den Haag

Bekijk meer:entertainment

adv.