Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hier vind je de beste voeding voor je huisdier: ‘Glutenallergie komt ook bij dieren voor’

Aangeboden door Diervoeders Zoetermeer 9 oktober 2020

Als honden- of kattenbezitter wil je natuurlijk dat je trouwe metgezel zo lang mogelijk gezond blijft. Volgens Diervoeders Zoetermeer speelt de juiste voeding daar een grote rol in. Het team van deze Zoetermeerse dierenwinkel geeft graag advies, want de ene kat of hond is de andere niet. “Ook honden kunnen allergisch zijn voor gluten.”

Bij Diervoeders Zoetermeer kun je al meer dan dertig jaar terecht voor advies over alles wat met je huisdier(en) te maken heeft. Naast een groot assortiment geven ze je ook graag advies en tips. Over voeding, bijvoorbeeld.

Granen versus vlees

Waar je bijvoorbeeld op moet letten is het percentage vlees. “Honden en katten zijn in principe vleeseters”, zegt Alfred Lobee, eigenaar van Diervoeders Zoetermeer. “Met voeding waar alleen granen in zitten kunnen ze niet heel veel. Bij onjuiste voeding kunnen problemen ontstaan, zoals jeuk, schilfers, rode vlekjes of diarree. Of allergie. Glutenallergie kan bijvoorbeeld ook bij honden voorkomen.”

Diervoeders Zoetermeer - 08
Diervoeders Zoetermeer heeft een groot assortiment vers vleesvoeding. (Beeld © indebuurt Zoetermeer)

Natuurlijke werking

Wat volgens Alfred goed is om in ieder geval af en toe aan je hond of kat te voeren, is vers vlees. “Dit is rauw vlees, dat vaak wel gemalen is, maar niet verhit. Daardoor houdt het zijn natuurlijke werking. Dat wil zeggen dat er veel voedingsstoffen en bacteriën in zitten die goed zijn voor de darmen van het dier. Het is een soort Yakult voor je huisdier.”

Verwennerij

Hoe vaker je hond of kat vers vleesvoeding krijgt, hoe beter dat volgens Alfred voor je trouwe metgezel is. “Het is natuurlijk wel zo dat de prijs voor dit soort voeding per kilo hoger is. Maar je hoeft het ook niet elke dag te doen. Het kan ook een verwennerij zijn voor je huisdier. Eens per maand is al beter dan nooit. Bovendien: als je huisdier door de juiste voeding langer gezond blijft, dan bespaart je daarmee je huisdier ellende én misschien wel dierenartskosten. En: ik heb vers vleedvoeding in verschillende prijsklasses.”

Diervoeders Zoetermeer - 05
Diervoeders Zoetermeer heeft een groot assortiment vers vleesvoeding. (Beeld © indebuurt Zoetermeer)

Niet wisselen

Een tip van Alfred: wissel zo min mogelijk van voeding. “Zeker niet als je huisdier momenteel gezond is. Dat kan juist problemen opwekken of tot acceptatieproblemen leiden. Als een kat iets niets lust, laat hij het gewoon staan. Maar een kat moet elke dag eten, het moet niet gebeuren dat de kat een dag niet eet. Bij een hond is dat anders, die krijgt niet gelijk darmproblemen.”

Ingrediënten

Wat voor voeding je ook koopt voor je hond of kat: kijk goed naar de ingrediënten. “Let vooral op het hoofdbestanddeel. Soms staat er op een verpakking van brokken dat er vlees in zit. Maar als het hoofdbestanddeel maïs of granen is en er maar 1% vlees is gebruikt, dan voegt dat alsnog niet zoveel toe.”

Twijfel je waar je goed aan doet? Geen zorgen. Het team van Diervoeders staat voor je klaar met advies voor jou en je huisdier.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Diervoeders Zoetermeer. Meer over Diervoeders Zoetermeer ontdekken?

Diervoeders Zoetermeer

Geopend09:00 - 17:00

Storkstraat 8, Zoetermeer

adv.