Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x redenen om over te stappen op elektrisch rijden volgens auto-expert Steven

Elektrische auto’s zag je tien jaar geleden nog amper, maar worden steeds populairder. Niet gek, volgens Steven Tent van autobedrijf Van de Linden Groep. Hij heeft de opkomst van de elektrische auto van dichtbij meegemaakt. “Veel redenen om niet over te stappen op elektrisch rijden, gelden niet meer.”

Om alles te weten te komen over elektrische auto’s, gaan we te rade bij Steven, die al sinds 1986 in de autobranche werkt. “Tien jaar geleden werden de elektrische auto’s nog met argusogen bekeken. Sommige mensen vergeleken ze met golfkarretjes. Maar die tijd is voorbij. De elektrische auto is echt volwassen geworden.”

Steeds verder

Dat zie je ook terug in het aanbod van elektrische auto’s van Hyundai, waar Van der Linden Groep dealer van is. Steven: “De Hyundai IONIQ en de KONA Electric zijn twee van de meest populaire elektrische auto’s van dit moment. Ze hebben een mooi, sportief uiterlijk en de techniek heeft enorme sprongen gemaakt. In het begin was er veel angst voor een beperkt rijbereik en lange laadtijden. Met de eerste generatie elektrische auto’s was dat begrijpelijk, je haalde misschien maar 60 kilometer op een volle accu. Maar met de Hyundai KONA Electric rijd je bijna 500 kilometer. Het opladen gaat ook steeds sneller.”

Tekst gaat door onder de foto’s

Foto: Van der Linden Groep
Foto: Van der Linden Groep
Foto: Van der Linden Groep

Overal laden

Ook over voldoende oplaadplekken hoef je je geen zorgen meer te maken. “Veel bedrijven plaatsen laadpalen voor hun werknemers en voor bezoekers. Ook zijn er steeds meer openbare laadpalen”, weet Steven. “Daarnaast is het mogelijk een laadpaal voor je deur te plaatsen. Van der Linden Groep kan je daarbij helpen. Als je wilt, kunnen we je aanmelden bij het laadpaal-service van Hyundai. Er wordt dan contact met je opgenomen om de mogelijkheden voor het plaatsen van een laadpaal te bespreken.”

2.000 euro subsidie

Heb je al eens aan een tweedehands elektrische auto gedacht? Daar krijg je momenteel 2.000 euro subsidie op. “Het is dan wel belangrijk dat de auto vóór 31 december 2020 op naam is gezet.” Hier zie je direct het aanbod van elektrische auto’s van Van der Linden Groep. Steven: “Ook zonder subsidie is elektrisch rijden trouwens interessant, want een volle accu kost je tientallen euro’s minder dan een volle tank benzine.”

In deze video somt Steven een aantal voordelen op (tekst gaat door onder het filmpje)

Lage onderhoudskosten

En ander voordeel is volgens Steven dat een elektrische auto minder onderhoud nodig heeft. “Er zijn veel minder bewegende delen dan bij een auto met verbrandingsmotor. Onderdelen als ruitenwissers en banden slijten nog wel, maar gemiddeld ben je veel minder geld kwijt aan onderhoud.”

Heb je al een elektrische auto? Dan is Van der Linden Groep sowieso hét autobedrijf om je auto naar toe te brengen voor service en onderhoud. Begin 2020 heeft Van der Linden Groep namelijk een gloednieuw pand in gebruik genomen, met speciale werkplaatsen voor elektrische auto’s. Een onderhoudsafspraak inplannen voor je (elektrische) auto kan hier.

Stilte

Dan valt ons nog een voordeel van elektrisch rijden op: de stilte. Want Steven blijkt in de auto te zitten tijdens ons telefoongesprek, iets waar we pas na tien minuten achter komen. Geen ronkende motor op de achtergrond, maar een zuiver geluid, alsof hij in een weiland staat. Steven: “Ja, een telefoongesprek voeren is een verademing. Nu ik erover nadenk: de stilte van een elektrische auto is misschien nog wel het fijnst.”

Benieuwd naar het aanbod?

Wil je nog meer weten over elektrische auto’s? Kijk dan op deze speciale informatiepagina. Heb je interesse in een elektrische auto? Bekijk hier het aanbod elektrische auto’s van autobedrijf Van der Linden Groep.

adv.