Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Steun de zorg door te winkelen in Oosterheem: met jouw aankoop doneer je een mondkapje

Aangeboden door Winkelcentrum Oosterheem 23 april 2020

Dat er momenteel een groot gevoel van saamhorigheid heerst in de samenleving, blijkt wel uit de vele initiatieven om elkaar te helpen. Zo ook het initiatief van de winkeliersvereniging van Winkelcentrum Oosterheem. Bij elke besteding vanaf een bepaald bedrag doneert het winkelcentrum namelijk een mondkapje aan WoonZorgcentra Haaglanden. “Zorgpersoneel veilig hun werk laten doen, daar gaat het om.”

Initiatiefnemer van de actie is Menno van Rozenbeek, voorzitter van de winkeliersvereniging. Hij is ook eigenaar van onder andere de Etos. “Vanuit die rol had ik al contact met leveranciers van bijvoorbeeld ontsmettingsmiddelen”, vertelt hij. “Toen ben ik ook in gesprek geraakt over mondkapjes. Het bleek dat de betreffende leverancier ook al mondkapjes had geleverd aan huisartsen en andere zorginstellingen in Zoetermeer. Het gaat dus om mondkapjes die bekend en erkend zijn.”

5.000 mondkapjes

Na contact te hebben opgenomen met diverse zorginstellingen, merkte hij dat de vraag naar degelijke mondkapjes in zorginstellingen nog steeds erg groot is. Helaas hangt er ook een prijskaartje aan om mondkapjes aan te schaffen, zeker nu de vraag groot is. “Ziekenhuizen hebben een eigen inkoopafdeling, die hebben het aardig voor elkaar. Helaas is er een tekort bij de thuiszorg en in de tehuizen. Vandaar dat wij deze actie zijn begonnen, waarmee ons doel is om uiteindelijk 5.000 mondkapjes te doneren aan WoonZorgCentra Haaglanden.”

Hoe werkt het?

Hoe de actie precies werkt? Simpel. Bij besteding van minimaal € 50,- bij de supermarkten, afhalen bij horeca of bij besteding van minimaal €10,- bij alle overige winkels wordt er telkens één mondkapje gedoneerd. Heb je met jouw aankoop een donatie mogelijk gemaakt? Je krijgt dan een kaartje waarmee je wordt bedankt voor je aankoop. De actie loopt van zaterdag 25 april tot en met zaterdag 2 mei.

Zie ook onderstaand Facebookbericht van Winkelcentrum Oosterheem (tekst loopt door onder het bericht):

Winkelcentrum Oosterheem steunt WoonZorgcentra Haaglanden!Door uw bestedingen worden er gecertificeerde mondkapjes…

Posted by Winkelcentrum Oosterheem on Thursday, April 23, 2020

Veilig winkelen

Met de actie willen de winkeliers bovendien laten zien dat het, met inachtneming van de veiligheidsrichtlijnen, goed mogelijk is om veilig te kunnen winkelen. “Gelukkig is het winkelcentrum ruim opgezet, zodat er alle ruimte is om afstand te kunnen houden van elkaar”, vertelt de Zoetermeerse ondernemer. “Ook heeft elke winkel zijn eigen voorzorgsmaatregelen genomen. Zo mag in elke winkel slechts een beperkt aantal klanten tegelijk binnen zijn, er dient afstand te worden gehouden en er zijn kuchschermen geplaatst om de kassamedewerkers te beschermen. Alle winkels zijn dan ook gewoon open, helaas wel met uitzondering van de kapper.”

De eerste reacties zijn positief, aldus Menno: “Het kostte even tijd om dit allemaal te organiseren en plannen, maar nu we het idee tot uitvoering kunnen brengen, is dat mooi om te zien. Anderen blij maken, daar word je zelf ook blij van. Het is gewoon goed om dit te doen.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Winkelcentrum Oosterheem. Meer over Winkelcentrum Oosterheem ontdekken?

Winkelcentrum Oosterheem winkelcentra

Gesloten12:00 - 17:00 *

Oosterheemplein , Zoetermeer

Bekijk meer:winkelcentra

adv.