Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Rob (28) is automonteur: ‘Met een bepaalde benzinesoort moet je auto niet te lang stil staan’

Voor Rob van der Geest (28), automonteur bij autobedrijf Van der Linden Groep in Zoetermeer, is thuiswerken logischerwijs geen optie. Wel heeft hij tips voor iedereen die vanwege de coronacrisis wél veel thuis werkt en dus zijn auto een tijdje niet gebruikt. “Voor bepaalde onderdelen kan het heel slecht zijn als je auto te lang stilstaat.”

Rob heeft al dik tien jaar ervaring als monteur op zak. “Ik wilde altijd al graag met mijn handen werken”, vertelt hij. “En ik vind het mooi hoe de techniek werkt. Het is ook een wereld die snel verandert, bijvoorbeeld met elektrische en waterstofauto’s. Je moet bijblijven. Gelukkig wordt er bij Van der Linden Groep voor gezorgd dat je goed geschoold bent. Erg prettig en belangrijk om mijn werk als monteur goed te kunnen doen.”

Tekst gaat door onder de foto

Van der Linden Groep - Zoetermeer - Monteur Rob van der Geest (2)
Rob aan het werk. (Beeld: Van der Linden Groep)

Afstand houden en desinfecteren

Over veranderende wereld gesproken: ook Rob heeft in zijn werk te maken met de coronamaatregelen. “Zo reinigen we de auto voor en na de werkzaamheden. Ook gebruiken we een stoelhoes, hoewel we dat eigenlijk al deden om de bekleding netjes te houden. Verder moeten we als collega’s onderling afstand houden. Dat lukt goed, er zit genoeg ruimte tussen de bruggen. Alleen als er iemand mee moet kijken of helpen, moet je extra opletten dat je afstand houdt. Dat lukt gelukkig prima.”

De grootste impact van de coronamaatregelen is misschien nog wel tijdens de lunch merkbaar. “We mogen nog maar met maximaal drie personen tegelijk in de kantine zitten”, vertelt Rob. Met een lach: “Je moet even goed opletten of er niet al drie mensen zitten te eten. Dan moet je even een andere plek zoeken.”

Haal- en brengservice

Van der Linden Groep heeft daarnaast een haal- en brengservice geïntroduceerd, waar volgens Rob steeds meer gebruik van wordt gemaakt. “We vragen de klant om de sleutel van de auto op de deurmat te leggen, zodat er geen contact is bij het overhandigen van de sleutel. “We kijken de auto vervolgens ter plekke na. Alleen bij grotere reparaties of onderhoud brengen we de auto naar de werkplaats, waarna we de auto weer op dezelfde manier terug brengen.”

Wat er kan gebeuren als je auto te lang stil staat, lees je onder de foto

Van der Linden Groep -Team Zoetermeer 1275px
Het team van Van der Linden Groep Zoetermeer. (Beeld Van der Linden Groep)

Slijtage

Nu er veel wordt thuisgewerkt, gebruiken veel mensen de auto een stuk minder. Fijn voor je portemonnee en het milieu, maar volgens Rob kan dit ook nadelige effecten hebben. “Veel mensen weten niet dat de accu langzaam leegraakt als de auto langere tijd stil staat. Daarnaast kan er roestvorming op de remschijven ontstaan.”

Tank je E10?

“Het is ook handig om te weten dat de benzinesoort E10, waarin meer ethanol zit, invloed kan hebben op de brandstofleiding en brandstofpomp. Ethanol kan in de leiding en pomp trekken, als de auto te lang stilstaat. Dit gebeurt niet snel, maar het is dus ook als je E10 tankt van belang om je auto minstens één keer per week te gebruiken.”

Langer ritje

Rob raadt aan om minstens één keer per week een wat langere rit te maken. Niet één of twee kilometer naar de supermarkt, want ultrakorte ritten zijn sowieso slecht voor je auto, maar een wat langer ritje is prima. “Pak bijvoorbeeld een keer een wasstraat in een dorp verderop: dan blinkt je auto weer mooi én je hebt je accu weer opgeladen. Dat is ook een mooi moment om gelijk de bandenspanning te controleren.”

Heb je vragen over jouw auto? Neem dan contact op door op de oranje knop te klikken.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Autobedrijf Van der Linden Groep (locatie Zoetermeer). Meer over Autobedrijf Van der Linden Groep (locatie Zoetermeer) ontdekken?

Autobedrijf Van der Linden Groep (locatie Zoetermeer) autobedrijven

Gesloten08:00 - 18:00

Edelgasstraat 5D, Zoetermeer

Bekijk meer:autobedrijven

adv.