Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zoetermeerse juf Miranda maakt hippe kinderkleding

Door Marijke Helsloot 9 augustus 2019

De webwinkel van Juuls Kids is helaas gesloten dus bestellen is niet meer mogelijk.

Miranda van den Brink uit Noordhove is naast juf ook ontwerpster en maakster van het hippe kinderkledingmerk Juuls Kids.

Toen zij eenmaal moeder werd van dochter Julia ontdekte ze dat andere meisjes meestal in dezelfde jurken rondliepen. Miranda ging kleurige stoffen kopen om de jurken van haar dochter zelf te gaan maken. Dit bleef niet onopgemerkt: mensen in haar omgeving adviseerden iets te gaan doen met haar vrolijke ontwerpen. Juuls Kids was geboren, vernoemd naar haar dochtertje.

Atelier aan huis

Thuis in de werkkamer van Miranda staat de naaimachine, diverse rollen met draad en een centimeter klaar. ‘Rond de geboorte van mijn dochter Julia ben ik begonnen met de verkoop van babyspullen’, vertelt de Zoetermeerse. ‘Later toen mijn dochter wat groter werd, zag ik veel leeftijdsgenootjes in dezelfde kleding lopen. Dit bracht mij op het idee om zelf jurken en andere kleding te gaan maken. Naast meisjeskleding ging ik ook stoere jongenskleding maken.Door de toenemende vraag naar mijn ontwerpen ging mijn webshop steeds meer groeien.’

Juuls Kids
Kleurrijke jurken van Juuls Kids

Beperkte oplage

Naast kleding verkoopt Miranda zilveren sieraden zoals ringen en oorbellen. Maar ook in een kleine oplage rugzakken en toilettassen voor jongens en meisjes. ‘Ik struin stoffenbeurzen af op zoek naar vrolijke stoffen in beperkte oplage’, legt Miranda uit. ‘Ik kies zowel rustige als hele drukke stoffen uit, soms met opvallende prints of opdrukken.’

Juuls KIds
Stoere jongenskleding van Juuls Kids

Fimoklei uit Italië

Enthousiast vertelt Miranda dat ze binnenkort in haar webshop superleuke kettingen heeft met fimoklei-hangers in de vorm van eenhoorns, ijsjes en lolly’s. De unieke hangers komen uit Italië.

Lees ook:

Nick Raadschelders

Video: Ondernemer Nick maakt grafkisten met vrouwelijke vormen

Nick Raadschelders maakt grafkisten. Nadat zijn zus op jonge leeftijd overleed, miste hij tijdens de...
Willem Burger Zoetermeer

Willem heeft een kledingzaak voor grote maten: “Ik was de grootste baby in 1965”

Vijf dagen in de week kun je Willem Burger zien op de houten bank vóór zijn winkel met kleding voor ...
TotZo! Eten en Drinken

Jordi van Restaurant TotZo!: “Ik wil een voorbeeld zijn voor jonge, startende ondernemers”

Een vlotte babbel en een trotse blik. Jordi Talhout uit Zoetermeer heeft restaurant TotZo! in winkel...

adv.