Zoetermeerse Danielle geeft houten speelgoed een tweede leven

Door Marijke Helsloot 9 februari 2019

Nadat haar baan stopte, besloot de Zoetermeerse Danielle haar leven over een andere boeg te gooien. Vanuit financieel oogpunt kreeg zij meer aandacht voor tweedehands kleding en speelgoed. Nadat ze een tijd een ruilpunt voor tweedehands kinderkleding bij haar thuis had gehad, wilde ze zich gaan richten op gebruikt, houten speelgoed. Dit was de start van haar webwinkel ‘Danja|Vintage & Nature’.

“In de crisistijd werd mijn contract niet verlengd en werd mijn oudste dochter geboren”, legt Danielle uit. “In de theaterbranche, waarin ik werkzaam was, waren geen banen te vinden. Ik keek steeds meer naar tweedehands speelgoed en kleding. Ik kreeg kinderkleding en babyspullen van anderen en ik vroeg mij af of ik hier meer mee kon. Ik startte een ruilpunt met tweedehands kinderkleding en andere tweedehandsspullen in mijn huis in Den Haag. Er stonden steeds meer moeders bij mij in de woonkamer. Ik verruilde mijn huiskamer voor het buurthuis en ik besloot voor mijzelf te beginnen nadat andere moeders mijn vrijwilligersfunctie hadden overgenomen.”

Geen kringloopwinkel

Tweedehands speelgoed in de webshop van Danielle

Voornamelijk gebruikte, houten speelgoed kreeg de voorkeur van Danielle. “Ik besloot een webwinkel te starten in tweedehands speelgoed. Met houten blokken, auto’s en dieren maar ook tekenspullen en verf. Ik heb geen kringloopwinkel maar ik verkoop kwalitatief en schoon speelgoed dat je voor jezelf kunt kopen of als cadeau. Sommige mensen hebben een negatief beeld van gebruikte spullen. Maar kleine kinderen kijken niet naar of iets nieuw is en je geeft een stuk speelgoed een tweede of derde leven. Een duurzame keuze dus.”

Marktplaats

Danielle heeft een vaste groep mensen die spullen komen inbrengen. “De meesten zijn nu nog vrienden of kennissen. Ik maak het speelgoed eerst schoon. Dan maak ik foto’s en plaats ik het in mijn webshop. De bestellingen stuur ik op, neem ik mee naar school of laat ik aan huis ophalen. Van de opbrengst ontvangt de vorige eigenaar 40%. Voor de brenger is het alleen maar handig. Je kunt ook alles zelf op Marktplaats zetten maar dan ben je best lang bezig. Ik neem die zorgen uit handen.”

Vol huis

Alle ingebrachte speelgoed staat nu nog in haar huis opgeslagen. “Om te voorkomen dat mijn huis helemaal vol raakt, wil ik bijvoorbeeld op markten gaan staan of bij het nieuwe Mamacafé in de Dorpsstraat mijn speelgoed gaan verkopen. Spullen die niet verkocht worden, gaan meestal naar het goede doel.”Het staat nu nog in mijn huis maar ik wil wil op een andere locatie mijn producten verkopen. Een groep van 25 personen heeft tot nu toe iets ingebracht en die komen ook steeds weer terug.”

Mijn kinderen hebben genoeg

“Mijn drie kinderen hebben sowieso teveel spullen”, vertelt Danielle lachend. “Als kraamcadeau voor de derde wilde ik eigenlijk donaties voor een goed doel hebben maar mensen geven toch liever een cadeau mee. Mijn kinderen hebben een mix van hout en degelijke (kwalitatief) plastic zoals LEGO. Het houten speelgoed is van mij van vroeger of van mijn man of van een rommelmarkt. Soms mogen ze hun bestaande speelgoed tegen iets nieuws dat ingebracht wordt ruilen en dan verkoop ik weer hun oude speelgoed. Wij zijn thuis verzadigd.”


Meer over Danja Vintage & Nature ontdekken?

Danja Vintage & Nature kringloopwinkels

, Zoetermeer

Bekijk meer:kringloopwinkels

Lees ook:

Meneer Koffie ‘Karsten’ legt bij elke kop koffie een persoonlijke noot

Een piepklein koffietentje in een sportschool, verstopt in winkelcentrum Palenstein waar je hele lek...
Selma Baytemu van Enfesso Zoetermeer

Selma is alleenstaande moeder en startte een lunchroom: ‘ik heb het op eigen kracht gedaan’

Aan de Plaats in het Stadshart zit een verborgen plek waar je hele lekkere koffie, uitsmijters en Me...
Behangservice Priscilla

Priscilla plakt niet alleen huiskamers maar ook kinderen achter het behang

Heb je de zwarte bus met roze letters van Behangservice Priscilla weleens zien rijden door de stad? ...

adv.