Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Uitvaartverzorgster Karen Paternotte staat voor jou klaar op de momenten dat je het nodig hebt

Aangeboden door Onze partners 22 februari 2019

Een dierbare verliezen is vreselijk. In de verdrietige, maar ook hectische periode waarin je terecht komt na een overlijden, is het fijn dat er iemand naast je staat die er voor je is en alles regelt. Want er moet over zoveel zaken nagedacht worden terwijl je eigenlijk ook gewoon heel verdrietig bent.

Met Karen van Paternotte Uitvaartzorg kun je alle wensen bespreken en ze is er voor jou op de momenten dat jij het nodig hebt. Om er achter te komen wat er allemaal mogelijk is, organiseert Karen op 28 februari tot en met 2 maart uitvaart-informatiedagen in het Proef Lab in Zoetermeer.

Afspraak

Karen Paternotte is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar als je haar nodig hebt. “Na het overlijden van een dierbare maak ik een afspraak bij de nabestaanden thuis of bij mij op kantoor”, legt Karen uit. “Ik neem altijd de tijd en luister naar hun verhaal. Daarna bepalen we de locatie van opbaring, de datum van de crematie of begrafenis en het eventuele condoleancebezoek.”

Zorgvuldig

Karen vervolgt: “Ik vind het belangrijk aandacht te hebben voor de relaties en de sfeer binnen de familie, kennissen- of vriendenkring. Soms bemiddel ik tussen familieleden als er een discussie is over cremeren of begraven of over wie er wel of niet op de rouwkaart vermeld wordt. Als de emoties hoog oplopen, kan dit voor vervelende situaties zorgen. Hier moet ik zorgvuldig mee omgaan.”

Weinig slaap

“Ondertussen houd ik de nabestaanden bewust in de gaten want emoties en weinig slaap kunnen een enorme impact hebben. Het is belangrijk dat de nabestaanden de dagen tussen het overlijden en het afscheid goed doorkomen en ook tijd voor zichzelf nemen tussen het vele geregel door. Voor vijf tot tien dagen neem ik ze alle zorg die in mijn macht is uit handen zodat ze het gevoel hebben en ervaren dat er voor ze gezorgd wordt. Ik dring mij niet op en ik ben gepast en onopvallend aanwezig.”

Regelzaken

Je kunt het zo gek niet bedenken of Karen regelt het. “Als de nabestaanden iets georganiseerd willen hebben waar ze zelf wat moeite mee hebben of te weinig tijd voor hebben, dan ga ik zorgen dat het lukt. Van het ophalen van een laatste kledingstuk voor de overledene tot fotolijstjes of kaarsen kopen en natuurlijk de rouwkaarten en de bloemen verzorgen. Gedurende de dag van de uitvaart ben ik bij de familie aanwezig en zorg ervoor dat die dag alles naar wens verloopt. Tijdens de uitvaartdienst kunnen de mensen ervoor kiezen dat ik namens hun spreek, teksten van familie voorlees en sprekers aankondig. Het doel van Paternotte Uitvaartzorg is een respectvolle uitvaart waar met mooie en fijne herinneringen aan teruggedacht kan worden”.

Foto: Hein Athmer
Foto: Robert Heezen
Foto: Robert Heezen

Leg je wensen vast

De meesten houden zich nog niet zo bezig met hun eigen overlijden of dat van iemand in de directe omgeving. Toch is het weleens goed om stil te staan bij jouw eigen wensen of die van bijvoorbeeld jouw vader of moeder. Het is niet het gezelligste onderwerp om te bespreken maar het is wel goed om te weten wat iemands ideeën hierover zijn “Het zorgt alleen maar voor duidelijkheid bij alle partijen”, licht Karen toe.

Jouw wil is wet

Daarom kiezen steeds meer mensen voor een uitvaart-wilsbeschikking. Hierin zet je precies jouw wensen op papier op het gebied van cremeren, begraven, soort uitvaart, welke afbeelding op de rouwkaart, bloemen en genodigden. Mocht het nodig zijn dan hebben jouw nabestaanden een handig overzicht van jouw uitvaartwensen. En dat geeft rust! Karen heeft een speciaal document opgesteld waarin je je laatste wensen kunt noteren. Maar ook de gegevens van uitvaartpolissen en wachtwoorden van je telefoon en laptop/ipad/computer. Handig voor jezelf en zeker voor de mensen die achter blijven na jouw overlijden.

Ontlasten kinderen

Karen merkt dat er tegenwoordig meer nagedacht wordt over de eigen uitvaart. “Ouders willen vaak hun eigen uitvaart al geregeld hebben om hun kinderen daarmee te ontlasten”, legt Karen uit. “Ik merk ook dat mensen steeds meer kijken naar een stuk dankbaarheid van het leven dan alleen het verdriet wat rondom een overlijden ligt. Sommige afscheidsceremonies zijn meer besloten of intiem zonder een aula met genodigden. Ingetogen met een kopje koffie bij de uitvaartkist in een familiekamer en de nabestaanden die dan met elkaar oude foto’s bekijken en herinneringen ophalen. Alles kan.”

Informatiedagen

Op donderdag 28 februari tot en met zaterdag 2 maart van 09.00 tot 17.30 uur is het team van Paternotte Uitvaartzorg aanwezig bij het Proef Lab in Zoetermeer. Je kunt alles te weten komen over jouw uitvaart of van iemand in jouw directe omgeving. Je kunt uitleg krijgen over de uitvaart-wilsbeschikking en je kunt deze ook meenemen om in te vullen.

Proefliggen en cake proeven

In het Proef Lab kun je proefliggen in een uitvaartkist (gemaakt door een Zoetermeerse kistenmaker!) die daar opgesteld staat én je kunt heerlijke cake en hapjes voor een uitvaart proeven en maken. “Ik zou willen dat de cake bij een uitvaart weer populairder wordt en nieuw leven wordt inblazen”, legt Karen uit. Door de combi van het zoete en vette krijg je wat energie om na de intensieve dag van een uitvaart even bij te komen. Maar dan moet ie natuurlijk wel lekker zijn. Ik laat de bezoekers deze dag de heerlijke cake van Piet Hekker (Bakkerswinkel) proeven.”

Wil je kennis maken met Karen Paternotte en vragen stellen over jouw eigen uitvaart of van iemand in jouw directe omgeving? Je kunt haar altijd bellen en mailen of naar de informatiedagen gaan.


Meer over Paternotte Uitvaartzorg ontdekken?

Paternotte Uitvaartzorg uitvaartcentra

Koraalrood 153, Zoetermeer

Bekijk meer:uitvaartcentra

Meer over CultLab Zoetermeer ontdekken?

CultLab Zoetermeer conceptstores

Gesloten09:00 - 18:00

Dorpsstraat 110, Zoetermeer

Bekijk meer:conceptstores

adv.