Tim (14) bezorgt verse eieren in Oosterheem: ‘Dit verdient beter dan een krantenwijk’

Tim Segers. Foto: Privé

In de Eilandenbuurt in Oosterheem worden elke week bij ruim 100 huishoudens verse eitjes aan huis bezorgd. De 14-jarige Tim Segers heeft daar een eierwijk en bezorgt met zijn karretje wel 1.100 eieren bij de mensen thuis. “Een klant gaf mij eens zelfgebakken wafels gemaakt met mijn eieren.”

Tim is de eerste verkoper in Zoetermeer die eieren van het bedrijf Egg Sellent bezorgt. “Op mijn twaalfde wilde ik wat bijverdienen dus ik nam een krantenwijk.” Hij verdiende 5 euro per week maar de jonge ondernemer was van mening dat hij meer kon verdienen.

Eerste eierwijk in Zoetermeer

Zijn neef uit Barendrecht werkte al langer voor Egg-Sellent en hield daar een aardig zakcentje aan over. “Ik vroeg of ze al actief waren in Zoetermeer maar dat was niet zo. Ze zeiden dat ze erover na gingen denken en ik ging ondertussen verder met mijn krantenwijk.Tot ik op een dag gebeld werd dat er een eierwijk mocht komen in Zoetermeer. Na een kennismakingsgesprek kon ik direct starten.”

Veertig eieren vanwege het sporten

Zijn gezicht en naam werden afgedrukt op flyers die Tim in de brievenbussen van buurtgenoten gooide. “Met iemand van het hoofdkantoor gingen we op een dag met doosjes eieren langs de deuren. Veel mensen waren enthousiast en besloten klant te worden. Bijna de helft van de straten van mijn eierwijk in Oosterheem kopen elke week eieren. De een wil er tien, de ander zes, maar er zijn ook mensen die 40 eieren bestellen. Bijvoorbeeld vanwege de extra eiwitten tijdens het sporten.”

Bolderkar met eierdozen

Op dinsdag worden de eieren rechtstreeks van de boer afgeleverd in de achtertuin. “Ik laat de poortdeur open zodat de bezorger ze in de tuin kan zetten. Daarna zet ik de eieren in de koelkast in de schuur en de doosjes bewaar ik in huis. Daarna begint het sorteerwerk.” Op woensdag en donderdag loopt Tim met een volgeladen bolderkar zijn adresjes af. “Ik had al een karretje voor mijn krantenwijk dus die ik gebruik ik nu voor de eierdozen. Bij alle klanten bel ik aan en als er niemand thuis is dan kom ik op een later moment terug. Betalen kan per pin en ik neem de lege doosjes weer mee terug.”

Lees het artikel verder onder de foto’s –>

Super lekkere wafels

Als eierbezorger kan het niet anders dan dat je dol op eieren bent, toch? “Ik eet er niet zoveel”, zegt Tim, “maar ik houd zo nu en dan echt wel van een eitje. Een omelet of een gebakken ei vind ik het lekkerste. Sommige klanten bestellen weleens extra eieren omdat ze bijvoorbeeld een taart gaan bakken. En een klant had eens verse wafels gemaakt met mijn eieren erin verwerkt. Ik kreeg een paar wafels mee in aluminiumfolie om te proeven. Ze waren echt super lekker.”

Zijn zus trekt soms de kar

Naast de hogere verdiensten vind Tim het verkopen en bezorgen van eieren veel leuker dan een krantenwijk. “Ik vind het leuk om mensen te ontmoeten en af en toe een praatje te maken. Het werk is goed te combineren met mijn studie op het Alfrink College. Soms komen er mensen uit hun huis om te vragen of ze ook eieren kunnen bestellen. Hoe meer eieren ik verkoop, hoe meer ik aan een doosje verdien.” Soms helpt het zusje van Tim met het trekken van de kar of het aangeven van de eieren. “Dat is heel handig”, vertelt Tim. “Ik geef haar dan 2 euro per uur.”

Wil je ook verse eieren van de boer elke week bij je thuis bezorgd? Trek dan Tim aan zijn jas als je in de Eilandenbuurt in Oosterheem woont. Ondertussen zijn er meer eierbezorgers in Zoetermeer die allemaal een eigen wijk toegewezen hebben gekregen. Wil jouw kind (vanaf 13 jaar) een wijk beginnen in de buurt? Informatie kun je krijgen bij Egg-Sellent.

Meer ondernemers uit Zoetermeer:

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Erwin opent een pop-up kunstwinkel: ‘Ik bedacht een recept voor een coating die je nergens ziet’”

Erwin opent een pop-up kunstwinkel: ‘Ik bedacht een recept voor een coating die je nergens ziet’

Infinity Zoetermeer
Ga naar “Autobedrijf zet werkplaats in als dinerlocatie voor eenzame mensen: ‘Er zijn nog een paar plekken vrij’”

Autobedrijf zet werkplaats in als dinerlocatie voor eenzame mensen: ‘Er zijn nog een paar plekken vrij’

Wendy Kuipers Zoetermeer
Ga naar “Hans bouwde een Piaggo Ape om tot koffiekar en hier staat hij elke zaterdag”

Hans bouwde een Piaggo Ape om tot koffiekar en hier staat hij elke zaterdag

Barista Hans

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Hollandse aardappelen van € 3,69 voor € 1,99”

Hollandse aardappelen van € 3,69 voor € 1,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 29 november 2022
Ga naar “Lamswollen sloffen vanaf € 22,99”

Lamswollen sloffen vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “McGregor horloge voor € 6,95”

McGregor horloge voor € 6,95

 • Action
 • Geldig t/m 29 november 2022
Ga naar “AH Boerenkool van € 2 voor € 0,99”

AH Boerenkool van € 2 voor € 0,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 4 december 2022

Vacatures

Ga naar “Gastvrouw / gastheer Worrel en Jetten Zoetermeer”

Gastvrouw / gastheer Worrel en Jetten Zoetermeer

 • Tempo-Team
 • Parttime

Agenda

Ga naar “LIVE at the Lake”

LIVE at the Lake

 • Van 18 aug t/m 19 aug
LIVE at the Lake 2023LIVE at the Lake 2023
Ga naar “Kaarsjesavond”

Kaarsjesavond

 • 13 december 2022
Kerst ZoetermeerKerst Zoetermeer
Ga naar “Vuurwerkshow oud en nieuw”

Vuurwerkshow oud en nieuw

 • 31 december 2022
vuurwerkshow zoetermeer
Ga naar “Gluren bij de Buren”

Gluren bij de Buren

 • 5 februari 2023
Gluren bij de Buren Zoetermeer