Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Rick de Sticker: “Mensen steken hun duimpje omhoog als ik in mijn bus voorbijrijd”

Door Marijke Helsloot 24 januari 2020

Vroeger werd hij al Rick de Kikker, naar de bekende kikker van attractiepark Duinrell, genoemd. Daarom was de naam van zijn nieuwe bedrijf in belettering niet zo moeilijk te bedenken; Rick de Sticker. In zijn opvallende bus rijdt Rick door het land om bedrijven te voorzien van stickers, bedrukt folie, spandoeken en verwijsborden.

Ondernemer Rick de Bolster heeft geen bedrijfsruimte maar toert met stickers, aanwijs- en informatieborden en bedrukt folie door het land. In zijn bedrijfswagen, met de naam ‘Rick de Sticker’ is hij een opvallende verschijning. “Onderweg steken mensen hun duim op of glimlachen. En vragen regelmatig een offerte op; ik heb het hartstikke druk.”

Bekt lekker

Jaren werkte Rick voor meerdere werkgevers binnen de belettering. Tot hij ruim een jaar geleden bedacht dat hij dit zelf ook kon gaan doen. De bedrijfsnaam Rick de Sticker was snel bedacht vanwege zijn bijnaam als Rick de Kikker. “Het bekt lekker en ik makkelijk te onthouden”, vertelt Rick. Stickers met bedrijfsnamen, logoborden, informatiebordjes, spandoeken en bedrukt folie laat Rick ontwerpen en produceren door een bureau in Scheveningen. Vervolgens haalt hij de spullen op en plaatst, plakt en monteert hij alles bij zijn klanten in hun zaak.

Aardappeleters

Patat&More Zoetermeer
Patat&More

Zo kun je stickers met logo’s en bedrukt folie vinden bij de Hoogvliet supermarkten. “De Hoogvliet in het Stadshart is net opgeleverd na een verbouwing. Daar heb ik bijvoorbeeld de stickers met de bedrijfsnaam en de openingstijden opgehangen en de bordjes waarop de productsoorten boven de winkelpaden hangen. Bij snackbar Patat & More heb ik de grote afbeelding van de Aardappeleters in de zaak verzorgd en opgehangen. Net als het buitenbord en de logo’s op de koeling en de foodtruck.

Badkamerraam

Naast bedrijven zoals Hoogvliet, Auto2Go en een sportschool in Zoetermeer heeft Rick ook particulieren als klant. “Folie voor badkamerramen of voor de voordeur kan ik ook verzorgen. Welk design je ook wilt; ik laat het ontwerpen en kan het regelen. Daarna breng ik het bij de mensen langs en monteer het op de gewenste plek.” Met verschillende ondergronden voor het beplakken met stickers weet Rick wel raad. “Op een raam blijft een sticker prima zitten. Maar voor bijvoorbeeld een bakstenen muur gebruik ik een speciaal soort folie. Het maakt niet uit wat de wens is, ik regel het!

Lees ook:

Alpaca's Zoetermeer

Belinda en Hans houden 12 alpaca’s: “Er stoppen hier regelmatig bussen met nieuwsgierige toeristen” (VIDEO)

Belinda en Hans uit Benthuizen houden 12 alpaca's en 25 schapen in een weiland aan de rand van Zoete...
Vince trouwauto

Vincent werd op slag verliefd op een oude Amerikaan en nu mogen ook anderen erin zitten

Al jaren was Vincent op zoek naar een oude Amerikaan. Het liefst een beauty van een jaartje of 60. N...
Marianne Zoetermeer

“Bij de verkoop van een woning komt best wel eens emotie kijken”: Marianne werkt bij een makelaarskantoor

Het kan niet anders dat je de Zoetermeerse Marianne de Kok een keer tegengekomen bent. Allereerst wo...

 

adv.