Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Oliebollenbakker Jeffrey: ‘De oliebol wordt steeds meer een gebakje’ (VIDEO)

Door Marijke Helsloot 29 november 2019

Zes dagen in de week vinden we Jeffrey Denies in de oliebollenkraam van zijn tante langs het parkeerterrein in de Dorpsstraat. Buiten staat een bord dat er nu ook oliebollen met Nutella te koop zijn. Daar willen we het fijne van weten! We klopten aan op de deur en mochten binnenkijken in zijn kraam en proeven van een warme bol met chocolade.”

Jeffrey Denies
Jeffrey Denies

Elke dag staat Jeffrey om 06.00 uur op om vanuit zijn woonplaats Breda naar de kraam van zijn tante in Delft te rijden. “Daar help ik openen en vanuit daar neem ik wat oliebollen mee voor in Zoetermeer. Vervolgens rijd ik naar Zoetermeer om rond 10.30 uur de kraan te openen.”  De oliebollenkraam van mevrouw Denies, de tante van Jeffrey, staat al 40 jaar in onze stad. Eerst samen met haar man, totdat hij drie jaar geleden overleed. “Ik sta hier om het levenswerk van mijn oom en tante voort te zetten”, legt Jeffrey uit. “Veel klanten hebben mijn oom gekend.”

Gebakjes

Zodra Jeffrey in zijn kraam aankomt, gaat de oven aan, maakt hij beslag en bakt hij oliebollen. “Als mensen een warme oliebol willen dan moeten ze rond 12.00 en 13.00 uur komen. Dan ben ik net klaar met bakken.” Als we vragen wat voor soort oliebollen de meeste Zoetermeerders eten dan is daar niet een vast antwoord op. “Mensen bestellen van alles”, vertelt Jeffrey. “Krentenbollen en naturel, Berlinerbollen, appelflappen, met en zonder suiker. En nu hebben we dus ook bollen met gesmolten Nutella. Elk jaar proberen we wat anders uit. Denk aan aardbeibollen, bounty bollen, oliebollen in een Frozen-jasje en bananenbollen met bananenschuimpjes. Het zijn meer gebakjes dan oliebollen.”

Mooi weer

We hebben al heel wat koude dagen gehad deze herfst. Maar dat wil niet zeggen dat het daardoor drukker is in oliebollenkraam Denies. “Zoetermeerders lijken meer ‘mooi-weer-eters’. Bij koud en guur weer blijven de klanten eerder weg dan als het mooier weer is.” Jeffrey staat de hele dag in zijn eentje in de kraam. Als hij moet plassen, vraagt hij iemand even op te letten. “Op zaterdag is er wel extra hulp en natuurlijk rond oud en nieuw.” Het contact met klanten vindt Jeffrey erg leuk. “Ik sta hier op een goede plek waar veel voorbijgangers zijn. Mensen worden blij van een warme oliebol. De sfeer is altijd goed hier en er komen veel vaste klanten. De meesten kennen mijn oom en tante nog.”

Kaneelsuiker

Ons interview in oliebollenkraam Denies wordt constant onderbroken door mensen die een warme oliebol komen halen. Een klant vraagt naar twee Nutella oliebollen en een Berlinerbol. Jeffrey doet eerst een dikke laag gesmolten Nutella over twee naturel bollen en verpakt ze vervolgens samen met de Berliner in een doosje. “Zelf houd ik ook wel van een lekkere, warme oliebol”, vertelt Jeffrey. “Mijn favoriet? Dat is toch wel de krentenbol mét kaneelsuiker.”

Oliebollenkraam Denies
Oliebollen Zoetermeer

Lees ook:

Kaarsjesavond Zoetermeer

Gratis oliebollen en lichtjes! We kunnen weer naar Kaarsjesavond (2019)

Op dinsdag 10 december is het weer Kaarsjesavond in de Dorpsstraat. Winkeliers versieren de etalages...
vuurwerkvrije zones zoetermeer

Dit zijn de vuurwerkvrije zones in 2019 in Zoetermeer

Net zoals vorig jaar zijn er voor oud en nieuw vuurwerkvrije zones vastgesteld door de gemeente. Hee...
Quick & Fresh Zoetermeer

We dansen de Sirtáki want hier opent een Grieks afhaalrestaurant

Er komt weer een nieuwe zaak in Zoetermeer! Deze keer opent een klein Grieks afhaalrestaurant in de ...

adv.