Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Monique heeft een apart beroep: ‘Vier kleine prikjes doen wonderen’

Aangeboden door Tren Counseling 25 oktober 2019

Monique Hermus heeft een apart beroep. Ze is namelijk ooracupuncturist. Als ooracupuncturist helpt ze mensen in korte tijd van problemen als roken en overgewicht af en helpt ze bij overgangsklachten. Wij gingen langs om haar de oren van het hoofd te vragen.

Ooracupunctuur? Monique legt het uit: “In je oor zitten zenuwen die corresponderen met je hele lichaam. Door hele kleine verblijfsnaaldjes aan het uiteinde van die zenuwbanen te plaatsen wordt een lichamelijke verandering gestimuleerd. En dat zorgt voor nogal wat positieve effecten.” Omdat we in Nederland nog niet zo bekend zijn met deze methode, stuit Monique soms op onbegrip. Daarover zegt ze nuchter en zeker van haar zaak: “Ik ga mensen niet overtuigen, mensen moeten het zelf ervaren.”

Gewichtsverlies, stoppen met roken en overgangsklachten

Monique helpt je met gewichtsverlies, stoppen met roken en overgangsklachten. Bij ieder probleem werken de naaldjes op een andere manier. Als je bijvoorbeeld wilt afvallen, zorgen de naaldjes ervoor dat je sneller vol zit, geen behoefte meer hebt aan zoetigheid en je vetverbranding sneller gaat. “De kans op een jojo-effect is hierbij heel klein”, vertelt Monique. “Als je lichaam eenmaal gewend is aan die kleinere porties en die vermindering aan suikers, gaat het er ook niet meer om vragen. ”

Garantiebewijs

Ook als je wilt stoppen met roken hebben de naaldjes direct effect. Het zorgt er onder meer voor dat de nicotine snel uit je lichaam gaat en je de sigaret niet gaat vervangen door heel veel eten. Monique geeft haar klanten zelfs een garantiebewijs mee: als ze binnen een halfjaar weer gaan roken, worden ze kosteloos opnieuw behandeld: “Als de mensen gemotiveerd zijn, ben ik dat ook. Ik ga door tot ze echt gestopt zijn.” Tot slot behandelt Monique klanten met heftige overgangsklachten. Door de naaldjes heb je geen last meer van opvliegers, nachtelijk zweten en stemmingswisselingen.

Eigen baas

Voordat Monique auriculotherapeut (de officiële naam voor ooracupuncturist) werd, werkte ze in een dieetkliniek. Nadat ze zich liet bijscholen als therapeut, ging ze bij een franchiseorganisatie aan de slag. Toen ze daar voor haar gevoel vastliep, besloot ze vijf jaar geleden de sprong te wagen om voor zichzelf te beginnen. Dat was het begin van Tren counseling; haar eigen onderneming. “Ik ben dit werk gaan doen omdat ik mensen wil helpen. Dat die hulp na een bepaald punt stopte, vond ik heel frustrerend. Daarom vind ik het fantastisch om nu eigen baas te zijn en te kunnen doen wat ik zelf wil.”

Na jaren weer pijnvrij

En juist dat stapje verder gaan, maakt dat Monique met veel plezier naar haar afspraken gaat. “Mensen gaan je vertrouwen en je kunt ze veel verder gaan helpen dan met de specifieke klachten waarvoor ze in eerste instantie komen. Zo help ik een dame met heupproblemen, die eigenlijk al uitbehandeld was. Door de naaldjes in haar oor is ze na jaren weer pijnvrij. Als mensen vastlopen, kijk ik verder naar waar het vandaan komt. Ik geef nooit op. Resultaat boeken is het mooiste dat er is!”

Vergoed door alle zorgverzekeraars

Monique werkt op veel verschillende locaties, maar gelukkig is ze vaak genoeg in de buurt. Elke maandag is ze in Zoetermeer. Dat is voldoende; de puntjes die ze zet blijven namelijk drie weken zitten, en in week vier heeft je oor de tijd om tot rust te komen. Na vier weken worden, als dat nodig is, nieuwe puntjes geplaatst. Hoeveel behandelingen je nodig hebt, is aan jou. Monique: “Mensen gaan door totdat ze zelf denken: zo is het goed, ik heb mijn persoonlijke doel bereikt. En als je na een tijdje denkt dat je toch weer wat advies kunt gebruiken, ben je altijd welkom.” De behandelingen van Monique worden door alle zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed.

Ook bijzonder:

Wist je dat je ook voor andere klachten bij Monique terecht kunt? Monique doet namelijk ook acupunctuur over het hele lichaam en Tuina (drukpunten) massage. Een behandeling geeft meer energie, vermindert de klachten en stimuleert het zelfgenezend vermogen. Chronische klachten zoals hoofdpijn, allergieën en pijn in de gewrichten kunnen na één behandeling aanzienlijk verminderd zijn! Neem een kijkje op de website van Monique voor meer informatie.

Lees ook:

Het kan echt: blijvend (!) afvallen zónder te diëten

Afvallen zonder streng dieet: het lijkt te mooi om waar te zijn, maar het kan écht. Monique Hermus i...

Meer over Tren Counseling ontdekken?

Tren Counseling coaches

Op aanvraag

Scheglaan 12, Zoetermeer

Bekijk meer:coaches

adv.