Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Modieus en duurzaam: Deze vilten tassen worden in een gevangenis gemaakt’

Door Tommy Sedubun 27 maart 2020

De Zoetermeerse Aniek Verhoeven is samen met vier studiegenoten van de Hogeschool Leiden, Katinka Seetz, Beau Bisschops en Maartje Bongenaar, het bedrijf Out Of The Bag gestart. Hun modieuze tassen bestaan niet alleen uit duurzaam materiaal, ze worden ook nog eens gemaakt door gedetineerden die daarmee wat kunnen verdienen. Wij belden met Aniek.

Het idee van het bedrijf is ontstaan op de Hogeschool in Leiden. Aniek vertelt: “Op school kregen wij de opdracht om in dertig weken een onderneming te starten. Nu hebben wij alle vier interesse in mode en duurzaamheid. Dus wilden we daar iets mee doen. Toen hebben wij besloten om milieuvriendelijke tassen te gaan maken.”

Gebruikte bedrijfskleding

De tassen van Out Of The Bag worden gemaakt van gerecycled vilt. “Dat vilt wordt gemaakt van oude, gebruikte bedrijfskleding van bijvoorbeeld KLM. De productie van de tassen gebeurt in de gevangenis van Sittard. De gedetineerden daar maken onze tassen en verdienen op die manier wat bij. Daarnaast werken we aan een grotere kans op herplaatsing van gedetineerden in de maatschappij”, aldus Anniek.

Net zo stevig

Volgens Aniek is de vilten shopper net zo stevig als een ‘normale’ tas. “In het handvat en in de bodem van de tas zit vlieseline verwerkt. Dat is een stof dat zorgt voor extra stevigheid zodat je ‘m bijvoorbeeld kunt gebruiken als school- of werktas. Nu verkopen we de tas alleen nog in de kleur zwart. Mochten we gaan uitbreiden, dan willen we meer kleuren gaan aanbieden.

Zwanger

Anniek, Katinka, Beau en Maartje vinden dat er meer voor het milieu moet worden gedaan. Anniek legt uit: “We moeten de wereld doorgeven aan de mensen na ons. Om dit te benadrukken hebben we op onze website een foto staan van een zwangere vrouw met onze tas om haar schouder. En nee, dat is niet één van ons”, benadrukt Anniek.

Bekend in de stad

De tassen van Out Of The Bag zijn op meerdere plekken in het land te krijgen. “Onze shoppers worden veelal gekocht in Leiden, Haarlem, Utrecht en Zoetermeer. In deze steden zijn we bekend omdat wij allemaal uit de buurt van deze steden komen. We zijn nog een startend bedrijf dus onze bekendheid moet nog groeien. We hebben wel contact met winkels die duurzame producten verkopen. We hopen dat ook onze tassen daar verkocht zullen gaan worden.”

Na school

De vier studentes hebben het druk genoeg met werk en school. “Doordat Out of the Bag een schoolopdracht is, kunnen we beide goed combineren. De meeste schoolopdrachten sluiten aan met de werkzaamheden die we voor Out Of The Bag doen. Of we na onze opleiding verder gaan met onze tassenlijn weten wij nog niet. De plannen zijn klaar maar het hangt af van onze stages hoe en of we verder gaan.”

Wil jij zo’n mooie vilten, black shopper bestellen? Dat kan online via www.outofthebagnl.nl.

Iron Roots

Iron Roots verkoopt plasticvrije sportshirts: ‘Door de eucalyptus stinken ze minder snel naar zweet’

Zoetermeerders Erik de Groot, Ashkan Hashemzadeh en Stefan Boerkamp zijn drie vrienden met een missi...

Binnenkijken bij Boy aan de Engelandlaan: ‘Je ziet niet dat het een kantoor is geweest’

Een aantal aantal voormalige kantoorpanden in het Stadshart worden verbouwd tot woningen. Een aantal...
Postcodes Zoetermeer

Mysterie opgelost: zo zijn postcodes in Zoetermeer ontstaan

Het gaat gedachteloos: je postcode invullen bij het plaatsen van een bestelling of wanneer je gaat z...

adv.