Meneer Koffie ‘Karsten’ legt bij elke kop koffie een persoonlijke noot

Door Marijke Helsloot 18 januari 2019

Een piepklein koffietentje in een sportschool, verstopt in winkelcentrum Palenstein waar je hele lekkere koffie kunt drinken. Dat is ‘Meneer Koffie’. Eigenaar Karsten opende een aantal jaren geleden aan het Rakkersveld zijn kleinschalige sportschool Fit Health met een koffietafel voor zijn leden. Vanwege zijn passie voor koffie besloot hij een koffiebar te openen voor iedereen met heerlijke verse muntthee, flat white, latte en espresso.

Geboren en getogen Zoetermeerder én ondernemer Karsten Buitendam is trots op zijn nieuwe zaak. “Het is een try out. Het liefst open ik over een tijd een coffee to go in het Stadshart. Eerst ga ik het proberen in mijn gezellige koffiebar in mijn sportschool Fit Health. Mijn medewerkers en ik hebben een barista-opleiding gedaan en ik heb een professionele koffiemachine aangeschaft. Ik houd van goede koffie die ik mijn klanten graag schenk.”

Koffiekaart

Meneer Koffie en Dumble de hond

Op de kaart aan de wand vind je latte macchiato, cappuccino, flat white en andere lekkere koffiesoorten. Maar ook voor verse thee kun je bij ‘Meneer Koffie’ binnenlopen. “Voor kleine kinderen hebben we babykoffie, dit is alleen opgeklopte melk die we normaal voor de cappuccino en latte gebruiken. Daarnaast planten we onze eigen munt in bakken die hier kunnen groeien. De stekkies gebruiken we voor de thee.”

Persoonlijke noot

Meneer Koffie Zoetermeer
Persoonlijke noot van Meneer Koffie

Bij elk kopje koffie of thee vind je een mini-oreo-koekje en een persoonlijke noot van de barista terug. “Ik vind de persoonlijke benadering, zowel in mijn sportschool als in mijn koffiebar, heel belangrijk. Bij elk drankje doen we een persoonlijke boodschap op een zelfklevend memoblaadje. Bijvoorbeeld: ‘Doe de groeten aan je vrouw Marga’ of ‘Leuk dat je er was’. Mensen vinden dat sympathiek en nemen het briefje meestal mee naar huis.”


Meer over Meneer Koffie ontdekken?

Meneer Koffie koffiebars

Nu open09:00 - 14:00

Rakkersveld 243-245, Zoetermeer

Bekijk meer:koffiebars
Selma Baytemu van Enfesso Zoetermeer

Selma is alleenstaande moeder en startte een lunchroom: ‘ik heb het op eigen kracht gedaan’

Aan de Plaats in het Stadshart zit een verborgen plek waar je hele lekkere koffie, uitsmijters en Me...
De Kledingkast Zoetermeer

Bij Annemieke van de Kledingkast kun je hele toffe tweedehands merkkleding vinden

Eigenlijk moet je elke dag even bij Annemieke van tweedehandswinkel de Kledingkast binnenkijken. Wan...
Rachel Ridderhuys Zoetermeer

Bakkerij aan huis: Rachel staat 03.00 uur op om gezonde broden te bakken

Elke ochtend om iets na 03.00 uur gaat in huize Ridderhuys in de Leyens de verlichting in de keuken ...

adv.