Kim heeft een hondenuitlaatservice: Als Kim komt dan is het tijd voor fun!

Door Ellen Richter 5 april 2019

Kim Arndts heeft een hondenuitlaatservice: Voetjes van de Vloer. Elke dag rijdt ze met haar bus Zoetermeerse huizen langs waar een vrolijke roedel op haar komst zit te wachten. Want als Kim komt dan is het tijd voor fun! Terwijl de viervoeters lekker buiten rennen onder de hoede van Kim kunnen hun drukke baasjes gewoon naar het werk.

Voetjes van de Vloer Zoetermeer
Kim Arndt en haar roedel. Foto: Studio Oostrum

Kim vindt het heerlijk om met de roedel honden lekker buiten te zijn. Een keer per dag wandelt ze zo’n anderhalf uur met ze. Rond een uur of tien ’s morgens haalt ze met haar bus de honden thuis op. In de bus passen er een stuk of tien. Daarna rijdt Kim naar het Elsenburgerbos in Rijswijk, waar ze vaak andere eigenaren van uitlaatservices tegenkomt, maar natuurlijk ook ‘gewone’ hondenbezitters. Wat heel gezellig is, en ook praktisch: als het nodig is, kunnen ze op elkaar terugvallen.

Thuisbrengen

Vijf dagen in de week wandelt Kim met de roedel tot aan lunchtijd. Daarna levert ze de viervoeters stuk voor stuk weer netjes op hun eigen adres af. Met de hondeneigenaren heeft ze een zogenaamde sleutelovereenkomst. In goed vertrouwen heeft zij toegang tot de huizen van de honden en kan zij ze ophalen en weer veilig thuisbrengen.

Sneeuwpop

Kim ziet in elke hond een eigen karaktertje. Tijdens de wandelingen ligt ze vaak in een deuk om gekke dingen en situaties. “Afgelopen winter, bijvoorbeeld, had het gesneeuwd. Vaak maken kinderen in het weekend sneeuwpoppen in het park.” Als Kim er dan maandag met haar roedel aan voorbij loopt, staan de honden in eerste instantie vreemd te kijken. ‘Welke nieuwe parkbewoner hebben we hier?’ lijken ze te denken. Nieuwsgierig snuffelen ze aan de sneeuwpop en komen ze dichterbij. Als ze ‘kennis gemaakt’ hebben, weten ze dat het goed is en gaan ze weer verder met hun wandeling.”

Loslopen

Haar eigen honden gaan altijd en overal mee naar toe. Dat zijn de Lhasa Apso Doerak-Joy en Bobby, een kruising tussen een Shih Zu en een Maltheser Leeuwtje. “Doerak-Joy loopt voor de zekerheid tijdens de wandeling altijd aangelijnd, zodat ik mij kan richten op de roedel. Bobby is heel makkelijk en loopt in principe altijd los, net als de andere honden.”

Lees ook:

Willem Burger Zoetermeer

Willem heeft een kledingzaak voor grote maten: “Ik was de grootste baby in 1965”

Vijf dagen in de week kun je Willem Burger zien op de houten bank vóór zijn winkel met kleding voor ...
John Knipsalon Zoetermeer

Pinda’s, rockmuziek en een bar: deze kapsalon is een echte mancave

Ouderwetse chesterfields, heerlijk geurende mannenparfums en een bar met bier en pinda's. Dat is kor...

Sonja en Ramona trimmen honden en katten in de achtertuin in Seghwaert

De woning aan de Velddreef 234 lijkt van de buitenkant een doodgewoon rijtjeshuis. Dat is het ook. M...
Karen Paternotte Uitvaartzorg

Uitvaartverzorgster Karen Paternotte staat voor jou klaar op de momenten dat je het nodig hebt

Een dierbare verliezen is vreselijk. In de verdrietige, maar ook hectische periode waarin je terecht...

adv.