Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kapster Chantal maakt jouw haar langer in plaats van korter

Door Laura Hansen 31 mei 2019

Altijd al eens mooi lang haar willen hebben? Ga dan naar de kapper! Want hoewel dat gek klinkt, zorgt Chantal toch echt voor langere lokken. Al ruim tien jaar runt ze een succesvolle salon in Zoetermeer.

Een kapsalon waar ruim 98% van de klanten komt voor extra haar, dat zie je niet vaak. Chantal is inmiddels niet anders meer gewend. “Heel soms komen klanten wel voor een knip- of verfbeurt, maar bij bijna alle klanten zorgen wij juist voor méér haar.”

Extensions

Hoe dat werkt? Chantal gebruikt hiervoor bij haar klanten stroken met hairextensions die niet van echt haar te onderscheiden zijn. Deze worden aan het eigen haar vastgemaakt. Na twee uur wachten in je stoel heb je opeens ruim 50 centimeter langer haar. Maar ook mensen met dun haar kunnen met deze hairextensions opeens meer volume in het haar hebben.

In tranen

Bezoekers aan kapsalon  Extend Your Hair zijn helemaal happy met Chantal en haar extensions. Klanten die altijd last hadden van dun haar, zijn enorm blij wanneer ze weer extra volume hebben. Maar de grootste transformaties zijn zichtbaar bij een haarverlenging. “Geregeld zijn mijn klanten in tranen van blijdschap als ze het eindresultaat zien. Laatst was er een moeder mee die in tranen uitbarstte toen ze haar dochter zag.”

Voor
Na

Eureka

Na de kappersopleiding wist Chantal het zeker. De hele dag wassen en knippen, daar zag ze geen uitdaging in en dus was het niks voor haar. Eigen baas worden wilde ze wel, dus volgde de Zoetermeerse een managementopleiding. Toen ze tijdens die opleiding hairextensions liet zetten, bedacht ze om dat zelf te gaan doen. Dat was het moment dat alle puzzelstukjes in elkaar vielen.

Slaapkamer

Na de opleiding verbouwde ze haar slaapkamer bij haar ouders in huis tot kapsalon. Ondertussen gaat het zo goed met Extend Your Hair dat Chantal negen personeelsleden in dienst heeft en een mooi pand in Oosterheem heeft. Wat extra helpende handen heeft ze namelijk wel nodig. De extensions gaan tot 12 maanden mee, maar moeten om de zes á acht weken weer omhoog geplaatst worden. Iedere klant komt dus tot wel vier keer per jaar terug in de salon.

Barbie

En dat mensen blij zijn met een volle bos haar blijkt wel uit de (inter)nationale klantenkring. Vanuit heel Nederland, maar ook vanuit België en Duitsland komen klanten naar haar toe. Hoe dat kan? Voornamelijk door mond-tot-mond reclame en via social media. Want met ruim 9.000 Instagram-volgers heeft Chantal een groot enorm bereik. Dat Samantha de Jong (Barbie) ook vaste klant is bij Chantal helpt natuurlijk enorm mee.

Chantal met Samantha de Jong
Chantal (rechts) met Samantha de Jong (Barbie)

Verslavend

En als je eenmaal begonnen bent met een haarverlenging, is het moeilijk om terug te gaan, zo blijkt. “Hairextensions zijn best een beetje verslavend”, vertelt Chantal. Je haar voelt aan als echt en je kunt er van alles mee doen. Daarom is het voor de meesten lastig om er vanaf te stappen en terug te gaan naar alleen je eigen haar. Daarom zie ik veel klanten al ruim tien jaar in mijn salon.”


Meer over Extend your hair ontdekken?

Extend your hair kappers

Gesloten09:00 - 18:00

Olof Palmelaan 3E, Zoetermeer

Bekijk meer:kappers

Lees ook:

Ondernemer uitgelicht Ginette

In kinderkapsalon ‘De Lachende Spiegel’ ontmoeten vriendjes en ouders elkaar

Kinderkapsalon 'De Lachende Spiegel' is misschien wel de vrolijkste kapsalon van Zoetermeer. De salo...
Willem Burger Zoetermeer

Willem heeft een kledingzaak voor grote maten: “Ik was de grootste baby in 1965”

Vijf dagen in de week kun je Willem Burger zien op de houten bank vóór zijn winkel met kleding voor ...
Haar Wil Zoetermeer

Dit zijn de beste kappers in Zoetermeer volgens… jullie!

Eerlijk is eerlijk, een bad hair day kan je humeur flink verpesten. Daarom vertrouwen we ons haar al...

Johan’s favorieten: van zijn beste kapper tot de beste voetbalclub, festival, kroeg en méér

Johan Rensen is 27 jaar en woont al bijna de helft van zijn leven in onze mooie stad. Elke week vrag...

adv.