Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Edwin is eigenaar van The Old Pal: “Hier word je omarmd door de warme, huiselijke sfeer”

Aangeboden door The Old Pal 10 januari 2020

Café-restaurant The Old Pal is een opvallend huiselijke verschijning in het moderne Stadshart. Als een goed bewaarde kroeg uit de middeleeuwen, waar Zoetermeer omheen is gebouwd. Volgens eigenaar Edwin Degen is dat precies de bedoeling. Hij is wel degelijk bezig met vernieuwingen, maar die gaan heel geleidelijk. “We willen juist die knipoog naar het verleden blijven houden.”

Een oude vriend die je onverwachts tegenkomt: dat is het gevoel dat The Old Pal automatisch oproept. Het gebruik van houten materialen valt op tussen het baksteen en beton. Binnen word je omarmd door de warme, huiselijke sfeer. “Dit is echt een plek waar je even kunt ontsnappen aan de drukte buiten”, vertelt Edwin, die sinds de zomer van 2016 eigenaar is van The Old Pal. “Een soort huiskamer waar je je direct op je gemak voelt.”

Eetcafé The Old Pal Zoetermeer
Het sfeervolle interieur van The Old Pal. Beeld: indebuurt

De kunst van vernieuwing

Edwin helpt ons glimlachend uit de droom dat The Old Pal misschien wel een goed bewaarde kroeg uit de middeleeuwen is. “The Old Pal is bijna zo oud als het Stadshart”, zegt hij. “Wel durf ik te stellen dat wij van alle Zoetermeerse cafés al het langst op dezelfde plek zitten én nog steeds dezelfde naam hebben.”

Ook al heeft de kroeg een karakteristieke, oude uitstraling, toch besteedt Edwin ook veel aandacht aan vernieuwingen. “De muziekinstallatie is bijvoorbeeld helemaal vernieuwd. Ook hebben we nu nog meer tappunten. Het zijn er nu twaalf, allemaal met speciaalbieren, waarvan er elke week eentje wisselt. De kunst is vooral om geen rigoureuze aanpassingen te doen, of teveel in één keer. Alles gaat hier heel geleidelijk.”

The Old Pal Zoetermeer is nu helemaal in wintersfeer gehuld. (Beeld: indebuurt)
Eetgedeelte in The Old Pal. Beeld: indebuurt

Voor iedereen

In The Old Pal is iedereen welkom, vertelt Edwin. “Wij zijn er voor mensen van alle leeftijden, van scholieren tot 80-plussers. Je kunt hier met z’n tweetjes terecht, met het gezin of met een groep. Lunch, diner of een borrel, alles kan hier. We hebben zelfs Oud-Hollandse spellen die je kunt spelen. De indeling is bovendien flexibel. Bij een private diner kunnen we de tafels zo indelen dat je privacy hebt voor jou en je gezelschap. Verder mag je plaatsnemen waar je wilt.”

The Old Pal heeft daarnaast een gedeeltelijk rookvrij terras, dat ’s winters is verwarmd. Edwin heeft overigens mooie plannen met het terras, maar daarover verklappen we nu nog niet teveel. Edwin: “Het lijkt op het eerste oog misschien niet zo, maar ik kijk altijd wat er beter kan. We staan hier nooit stil.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door The Old Pal. Meer over The Old Pal ontdekken?

The Old Pal restaurants en horeca

Gesloten11:00 - 03:30

Oostwaarts 4, Zoetermeer

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.