Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De leukste groenteboer van Zoetermeer gaat sluiten: ‘Aan alles komt een eind’

Aangeboden door A.G.F. Totaalspecialist 31 juli 2019

Heerlijke bosbessen, zoete aardbeien of de meest luxe champignons: het lekkerste groente en fruit haal je bij Frans. Sinds 1978 is Frans Speetjens (67) dé groenteman van Den Haag en Zoetermeer maar dit jaar gaat er toch echt een eind aan komen. ”Ik heb altijd met plezier in de winkel gestaan maar aan alles komt een eind.”

Je vindt de winkel van Frans in winkelcentrum Meerzicht. Het is een leuke locatie, naast de supermarkt en tegenover de slager. Frans staat ons vrolijk op te wachten en vertelt ons zijn verhaal.

A.G.F. Totaalspecialist in winkelcentrum Meerzicht | Beeld: indebuurt

Passie voor groente en fruit

Frans stond als kleine jongen al in de groente en fruitkraam en in 1978 opende hij zijn eerste winkel. ”Ik begon in Den Haag. Hier heb ik een winkel op De Dreef, de Jan Luykenlaan en later op de Frederik Hendriklaan gehad.” 7 jaar geleden heeft Frans de groente en fruitzaak in winkelcentrum Meerzicht overgenomen. Je kunt na zo’n lange tijd wel stellen dat Frans passie heeft voor het vak. Waarom nu dan stoppen? ”Ik heb het altijd erg leuk gehad en een leuke boterham verdiend maar nu ga ik lekker genieten.”

Goede oude tijd

”Het is elke dag weer anders in de winkel en daarom is het zo leuk.” Maar het is ook hard werken. Vroeger reed Frans twee keer per week naar Brussel voor de luxere groente en fruit. De overige dagen ging hij naar de groothandelsmarkt in Nederland. Het was vroeg opstaan. ”Om 4 uur ging de wekker en om half 5 stond ik op de groothandelsmarkt. Als ik alles had wat ik moest hebben ging ik terug om de groente en fruit op een aantrekkelijke manier in de winkel te tentoonstellen. Om 7.30 stonden de mensen al  voor de deur.” Frans vond het een geweldige tijd en kijkt en met plezier op terug.

Laatste zelfstandige groenteman

Frans was de laatste zelfstandige groenteman van Zoetermeer. Hij vindt het jammer dat het vak langzaam verdwijnt. ”Het aankoopgedrag van de mensen is langzaam aan het veranderen. Je merkt dat mensen steeds meer voor het gemak gaan en hun groente en fruit in de supermarkt kopen. Daarbij denken mensen dat ze meer kwijt zijn in de speciaalzaak terwijl dat absoluut niet zo is. Je bent juist voordeliger uit voor betere kwaliteit!”

Laatste loodjes

Frans wil graag al zijn klanten bedanken voor de mooie tijd die hij heeft gehad. Gelukkig heeft hij nog even de tijd. 14 december sluit de winkel haar deuren en tot die tijd is iedereen welkom voor de heerlijkste groente-, en fruitsoorten. Heb je zelf altijd al een winkel willen hebben? Dan is het goed om te weten dat Frans de winkel ter overname aanbiedt, inclusief koelcel, stellingen en toonbank. ”Voor de enthousiaste ondernemer is dit de perfecte locatie om een goede boterham te verdienen”, vertelt Frans enthousiast. Iedereen die geïnteresseerd is kan contact opnemen via onderstaande oranje button!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door A.G.F. Totaalspecialist. Meer over A.G.F. Totaalspecialist ontdekken?

A.G.F. Totaalspecialist groenteboeren

Vandaag gesloten

Middelwaard 20, Zoetermeer

Bekijk meer:groenteboeren

adv.