Bij Annemieke van de Kledingkast kun je hele toffe tweedehands merkkleding vinden

Door Marijke Helsloot 4 januari 2019

Eigenlijk moet je elke dag even bij Annemieke van tweedehandswinkel de Kledingkast binnenkijken. Want er kan zomaar een nog nooit gedragen of maar één keer gebruikt topstuk in de winkel hangen. Jassen van Armani, schoenen van Hugo Boss, jurken van Karen Millen en lederen jasjes van Arma vormen vaak tijdelijk de onontdekte schatten van deze trendy tweedehandsboetiek.

Twee keer in de week kunnen Zoetermeerders en mensen van buiten de stad mooie merkkleding inbrengen. Annemieke beoordeelt de broeken, blazers, shirts en schoenen op basis van merk, kwaliteit en de staat van het kledingstuk. Van de opbrengst gaat 40% naar de inbrenger, de rest is voor Annemieke. “Sommige mensen worden boos als ik de kleding niet accepteer. Dat doe ik niet om vervelend te zijn maar dan past het gewoon niet in mijn winkel. Ik wil een exclusievere uitstraling hebben want de Kledingkast is geen kringloopwinkel.”

Duurste merken voor een prikkie

De Kledingkast

Annemieke komt bijzondere kledingstukken tegen. De duurste merken gaan door haar handen. “Denk aan schoenen van Fred de la Bretonière en kleding van Tommy Hilfiger, Filippa K en G-star.  Zo had ik onlangs een lederen jasje hier hangen. Gloednieuw en van een Nederlandse ontwerpster. Ik check altijd de nieuwprijzen van de ingebrachte kledingstukken. Dit jasje kostte nieuw 2.000 euro maar ik vroeg er 250 euro voor. Het was amper gedragen dus echt een pareltje voor een prikkie. De nieuwe eigenaar is er superblij mee en ik moet eerlijk zeggen; het jasje staat haar echt heel goed.”

Luisterend oor

Een persoonlijke benadering en advies vindt Annemieke in haar winkel heel belangrijk. Met hondje Diva onder de eettafel ontvangt de onderneemster klanten, niet alleen voor kledingadvies en de verkoop maar ook voor een luisterend oor. “Ik wil er zijn voor de mensen, dus dan maak ik een kop warme thee een luister ik naar hun verhalen.” Om in te springen op duurzaamheid geeft ze kleding een tweede(hands) kans. Als de ingebrachte kleding na 8 weken niet is verkocht, gaat het terug naar de eigenaar of naar het goede doel.

Ik word blij als iemand door mijn kledingadvies het ‘wauw’- effect ervaart

‘Wauw’-effect

Volgens de onderneemster uit Koudekerk a/d Rijn mogen Zoetermeerders best wat kritischer naar hun kledingstijl kijken. “Ik zie soms inwoners voorbij komen in de winkelstraat die echt niet hun best doen om er leuk uit te zien. In mijn winkel probeer ik soms mensen uit hun comfortzone te halen en ze te laten zien welke kleding heel goed staat. Dat iemand iets aantrekt en het ‘wauw’-effect ervaart en met een blij gevoel de winkel verlaat.”


Meer over De Kledingkast Zoetermeer ontdekken?

De Kledingkast Zoetermeer kledingwinkels

Nu gesloten10:00 - 17:00

Dorpsstraat 111, Zoetermeer

Bekijk meer:kledingwinkels
Pieter Dekker Dekker Pepper

Pittige (chili)pepersauzen: handmade in Zoetermeer

De passie voor hete pepers heeft er bij Zoetermeerder Pieter Dekker voor een nieuwe lijn ambachtelij...
Behangservice Priscilla

Priscilla plakt niet alleen huiskamers maar ook kinderen achter het behang

Heb je de zwarte bus met roze letters van Behangservice Priscilla weleens zien rijden door de stad? ...

Installateur Tom heeft heel wat badkamers in Zoetermeer gerenoveerd

Een keuken, het sanitair of de badkamer renoveren is voor Tom Schuite van DeBouw Company een koud ku...

adv.