Bakkerij aan huis: Rachel staat 03.00 uur op om gezonde broden te bakken

Door Marijke Helsloot 2 december 2018

Elke ochtend om iets na 03.00 uur gaat in huize Ridderhuys in de Leyens de verlichting in de keuken aan. Zoetermeerse Rachel bakt voor haar gezin en haar klanten verse, gezonde broden, koek en taart. Gluten-, lactose- en (geraffineerde) suikervrij: fijn voor als je een allergie of intolerantie hebt of gewoon een gezond voedingspatroon wilt. Haar specialiteit? Dadeltaart met zelf gemaakte chocolade. Echt heel lekker!

Rachel Ridderhuys bakt al jaren zelf brood. “Mijn twee kinderen zijn allebei tarwe- en suiker-intolerant en zelf heb ik last van allergieën. Daarom eten wij alleen maar vers geplukt en onbewerkt. Ik ontwikkel mijn eigen recepten en ik merk dat er steeds meer vraag is naar mijn broden en zoetigheden omdat mensen met een allergie soms echt niet meer weten wat ze moeten eten.”

Trrrring, 03.00 uur!

Elke ochtend staat Rachel om 03.00 uur op om te kunnen bakken. “Mijn broden en zoet gebak zijn om precies 08.00 uur klaar zodat ik mijn kinderen naar school kan brengen. Voor hun en hun klasgenoten maak ik vaak genoeg gezonde en lekkere traktaties, zoals pepernoten met Sinterklaas. Zo kunnen zij samen met hun vriendjes genieten van hetzelfde eten en vallen ze er niet buiten. ”

Huilende mensen

Rachel bakt op maat. “Elke keer probeer ik weer nieuwe recepten uit. Ik gebruik alleen maar ingrediënten waar de vitamines, vezels en mineralen nog in zitten. Vaak wordt glutenvrij als onsmakelijk gezien maar ik kijk hoe lekker eten eruit ziet en dan probeer ik het na te maken. Ik ontmoet steeds meer mensen met allergieën die geen gewoon brood meer kunnen eten. Soms staan ze huilend voor mijn deur omdat ze eindelijk weer brood kunnen eten dat ze ook nog eens lekker vinden. De recepten houd ik per persoon bij in een dagboek. Zo weet ik precies hoe ik het de volgende keer weer moet maken.”

Gezond taartje

Hét succesnummer van Rachel is haar zelfgebakken dadeltaart. “Er zitten alleen maar goede dingen in”, legt ze enthousiast uit. “En, hij is ook nog eens héél lekker. Er zit havermout, noten, pitten en dadels in. En ik maak zelf chocolade. Daar zit als zoetmiddel gedroogde suikerbietensap dat nog best gezond is.”

Koeck

Naast de broden kun je cakes met vruchten, muffins, kwark-, appel- dadel- en een superlekkere snicker-taart online bestellen. In het Stadshart staan de zoetigheden van Rachel op de kaart ‘Bij Daan’ en binnenkort bij De Bakkerswinkel in de Dorpsstraat.


Meer over Ridderhuys Koekenbakkerij ontdekken?

Ridderhuys Koekenbakkerij bakkers

Op aanvraag

, Zoetermeer

Bekijk meer:bakkers

Lees over meer Zoetermeerse ondernemers:

Culinair voor Thuis, Krista Kersbergen

Krista kookt aan huis en doet ook de afwas

Bruiloften, 21-diners, verjaardagen, kerst, bedrijfsfeesten en vriendenavonden. Op al deze gelegenhe...
SRV man Zoetermeer

De SRV-man: “Mensen verbazen zich erover dat we nog bestaan”

De SRV-man, wie kent hem niet van vroeger? De rijdende supermarkt die bellend zijn komst in de straa...

 

adv.