Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Aloha! Bernadet bakt taart en zoet gebak zonder zuivel en eieren

Door Marijke Helsloot 24 augustus 2018

Je kunt de 29-jarige Zoetermeerse Bernadet tegenkomen op de winkelvloer bij de Body Shop in het Stadshart. Eenmaal thuis trekt ze haar bakspullen uit de kast en maakt ze namens Aloha Vegan Bakery verrukkelijke taarten, muffins en brownies. Maar dan wel veganistisch.

Aloha Vegan Bakery
Wel 20 uur per week staat Bernadet in de keuken te bakken

De moeder van 2 zoontjes paste volgens haarzelf niet in een hokje. “Ik heb allerlei soorten opleidingen gedaan want ik vind namelijk alles leuk. Maar bakken is van jongs af aan al mijn passie.Voor mijn familie en vrienden maakte ik altijd al taarten. Zij vroegen mij waarom ik niet voor mijzelf kon gaan beginnen. Het gekke van mij is: als ik iets moet dan doe ik het dus niet. Ik word binnenkort 30 en opeens ging ik er opnieuw over nadenken. Ik vroeg mij af: wat heb ik eigenlijk bereikt op carrièregebied? Ik besloot toch voor mijzelf te gaan beginnen.”

Ongegeneerd snoepen

In het gezin van Bernadet wordt veganistisch gegeten. “Ondanks mijn Indonesische achtergrond”, vertelt Bernadet lachend. “Want daar is vlees eten heel normaal. Mijn taarten en zoet gebak zijn voor iedereen geschikt. Ik bak namelijk zonder zuivel, eieren en dierlijke grondstoffen. Wel gebruik ik gewoon suiker. En alle ingrediënten zijn fairtrade en biologisch. Ik ben een eerlijke bakker die bakt voor iedereen; moslims, veganisten, vegetariërs en kinderen met een koemelkallergie kunnen ongegeneerd snoepen van mijn baksels.”

Felgekleurd

Volgens Bernadet is bakken chemie. “Ik probeer steeds meer recepten uit en het pakt allemaal goed uit. Ik probeer goede vervangers te vinden voor zuivel en eieren. Ik gebruik kokos- en havermelk  en chia zaden.  Zo maak ik cupcakes in allerlei smaken en  met verschillende toppings, novelty cakes en themataarten met fondant met veganistische kleurstoffen.”De Zoetermeerse bakster uit Seghwaert is gek op kleur. Haar felgekleurde cakes en taarten zijn een ware eyecatcher op elk feestje.

Brookies

Een specialiteit van Aloha zijn de ‘Brookies’. Bernadet legt uit: “De onderkant is een chocolate chip cookie en de binnenkant is gemaakt van een brownie. Voor bruiloften verzorg ik complete tafels vol met zoete lekkernijen. Veganistische koekjes, donuts en brownies bak ik het meest. Alles kun je online bestellen via mijn website of via Facebook en Instagram. Mijn brownies kun je trouwens ook bij Madame Cocos in het Stadshart kopen. Het verpakkingsmateriaal bestaat uit zo weinig mogelijk grondstoffen en plastic.”

Community

Op sociale media is een grote veganistische community. Fans weten de baksels van Aloha steeds vaker te vinden en het aantal volgers van Bernadet groeit met de dag. “Ik wil het vooroordeel van veganistisch eten doorbreken. Mensen vinden het vaak veel lekkerder. Ze moeten het eerst proeven. Suiker vervang ik dus niet, want ik wil voor iedereen bakken.

 


Meer over Aloha Vega Bakery ontdekken?

Aloha Vega Bakery bakkers

Op aanvraag

Dadelgaarde, Zoetermeer

Bekijk meer:bakkers

adv.