Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lucas is uitvaartverzorger: “Een liefdevolle, persoonlijke uitvaart is nog steeds goed mogelijk”

Aangeboden door CUVO Uitvaartzorg 16 april 2020

Een uitvaart verloopt door de coronamaatregelen anders dan voorheen, net als de organisatie ervan. Om te laten zien hoe het organiseren en uitvoeren van een uitvaart nu gaat, heeft uitvaartorganisatie CUVO enkele verhelderende filmpjes gemaakt. “Een mooi, liefdevol en persoonlijk afscheid is altijd ons doel, ook nu.”

“Ja, een uitvaart in coronatijd kent beperkingen.” Frank Franse, algemeen directeur van CUVO, de grootste uitvaartorganisatie in de regio Haaglanden. “Dat betekent echter niet dat een afscheid minder mooi hoeft te zijn. Het vraagt flexibiliteit, creativiteit, nieuwe technieken en extra inzet, maar daarmee lukt het ons nog steeds om ons doel te bereiken: een liefdevol, persoonlijk afscheid.”

Tekst gaat door onder het filmpje

Livestream

“Er mogen maximaal 30 mensen in de zaal aanwezig zijn bij het afscheid”, vertelt Frank. “We zien dat sommige families de uitvaart bewust heel klein houden en er voor kiezen om op een later moment een grotere bijeenkomst te organiseren. Dan kunnen er toch meer mensen bij zijn. Ook is het mogelijk om via online-streaming belangstellenden te laten meekijken.”

Vanuit huis

Zoals te zien is in de filmpjes, geldt ook voor de medewerkers van CUVO dat zij zoveel mogelijk vanuit huis werken. Uitvaartverzorger Lucas Bentvelsen: “Ik ontmoet de familie nu pas echt op de dag van de uitvaart. Maar vooraf hebben wij al zoveel contact gehad, dat we elkaar toch al heel goed hebben leren kennen. Mensen sturen vaak mooie foto’s op en we kunnen natuurlijk met muziek werken. Ook door op deze manier samen te werken, lukt het gelukkig heel goed om een mooie, plechtige uitvaart te maken.”

Tekst gaat door onder het filmpje

Gastvrijheid

Hoe moeilijk een afscheid ook is, de medewerkers van CUVO doen alles wat in hun mogelijkheden ligt om zo gastvrij mogelijk te zijn. Frank: “Het zit in de genen van onze medewerkers om heel gastvrij te zijn en intensief te zorgen voor onze gasten. We mogen nu geen koffietafel of horecavoorzieningen aanbieden, maar bij de uitgang van al onze uitvaartcentra staan er toch blikjes drinken en verpakte koeken klaar, zodat iedereen die dat wil, toch iets mee kan nemen.”

Alle filmpjes vind je op het Youtubekanaal van CUVO.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door CUVO Uitvaartzorg. Meer over CUVO Uitvaartzorg ontdekken?

CUVO Uitvaartzorg uitvaart

GeopendHele dag

Wijndaelersingel 1, Den Haag

Bekijk meer:uitvaart

adv.