Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Jaël: ‘In dit huis is de hele familie opgegroeid’

Door Amy van Lammeren 21 januari 2019

Woerden staat vol met huizen. Grote huizen, kleine huizen, huizen met een korte geschiedenis en huizen waar al veel verhalen over te vertellen zijn. Jaël Lenders kent elk hoekje en kiertje van haar huis in het Schilderskwartier. Het huis is namelijk van haar oma geweest. En met een kleintje op komst wordt het huis langzaam klaargemaakt voor de vierde generatie. 

In 2014 verhuisden Jaël en haar vriend Bas van een klein appartementje in de Voorstraat naar het oude huis van haar oma. Opeens hadden ze zeeën van ruimte. “Het is niet supergroot, maar wel vergeleken met waar we eerst woonden,” vertelt Jaël. Er moest nog wel het een en ander verbouwd worden om het huis eigen te maken. “In dit huis is de hele familie opgegroeid. Het was leuk ingericht voor oma, maar ik wilde wel dat het echt zou voelen als ons eigen huisje.”

Beestenboel

De gezellige woonkamer omarmt je bij binnenkomst. Voel je je daardoor niet al gelijk thuis? Dan komt dat wel door de enthousiaste begroeting van de twee honden Ziggy en Badu. “Ja, dat is altijd heel leuk thuiskomen. De hondjes vinden dit huis erg fijn, vooral de tuin. In de zomer gooien we de deuren open en rennen ze van binnen naar buiten. We zitten ook superdichtbij het Bredius. Pippi de poes ligt vooral graag te slapen in de schuur.”

(Lees verder onder de foto)

Foto: indebuurt Woerden

Aan tafel

“We hadden nog bijna niks qua meubilair voor dit huis,” vertelt Jaël. De robuust houten tafel is een erfstuk van haar oma. “Toen ik een jaar of 12 was, heb ik die samen met oma uitgezocht. Die tafel vond ik toen al zo mooi. Ze zei altijd dat ik de tafel zou krijgen als ik een eigen huis had. In de Voorstraat paste die tafel niet. Toen ze overleed vertelde ik het verhaal aan de familie. Ik hoefde verder niks te hebben, maar die tafel wilde ik heel graag en dat mocht natuurlijk,” vertelt Jaël. Het is een tafel die gelukkig wel tegen een stootje en een kras kan. “Pippi probeert haar nagels er weleens aan te slijpen.”

(Lees verder onder de foto)

Foto: indebuurt Woerden

Het pronkstuk

De piano was een cadeau van Jaël aan Bas toen ze in het huis gingen wonen. “Hij wilde op pianoles en moest kunnen oefenen. In de Voorstraat hadden we geen plek voor een piano. Ik ging naar de kringloopwinkel in Woerden en toen stond die piano daar. Ik verwachte echt dat ‘ie onbetaalbaar zou zijn, maar hij was maar 75 euro. Het is een hele oude uit 1900 en eigenlijk is de piano vals. Nu staat ‘ie er meer als pronkstuk. Volgens mij doen sommige toetsen het zelfs niet eens.”

(Lees verder onder de foto)

Foto: indebuurt Woerden

Trap op

Op de eerste verdieping vinden we de slaapkamer met een uitzicht op bomen, gras en water. Verder zijn daar de badkamer, toekomstige kinderkamer en de sportkamer van Bas met zicht op de tennisvelden. Heel handig voor wat extra motivatie. Als we nog een verdieping hoger komen, betreden we een bijzondere ruimte. Jaël: “Op zolder is nooit wat gedaan, daar heeft Bas zijn mancave van gemaakt. Het ruikt zelfs nog een beetje naar vroeger.”

(Lees verder onder de foto)

Foto: indebuurt Woerden

Een rondje wereld

Als echte avonturiers reizen Jaël en Bas wat af. Om vervolgens altijd wel een souvenir mee te nemen naar hun thuishaven Woerden. “De kruiden naast de deur komen uit Sri Lanka,” vertelt Jaël. “We zijn in Sri Lanka ook bij familie van een meisje hier uit de buurt geweest. Toen had een van de meisjes een lantaarntje voor ons gemaakt. Zo schattig! Ik was wel heel bang dat ik ‘m niet goed mee zou krijgen in mijn backpack. Het is gelukkig gelukt.” En moet de volgende reis uitgestippeld worden? Dan kunnen Jaël en Bas gewoon een draai geven aan een van de wereldbollen in de woonkamer. “Die op tafel heb ik van een oud-stagiair gekregen. Ze had een foto laten zien van haar kamer en de wereldbol die daar stond vond ik zo leuk. Toen ze hier een keertje kwam eten als bedankje, had ze er een meegenomen. Zo lief!”

En of ze van plan zijn hier nog lang te blijven wonen? Daar is geen twijfel over mogelijk. “Ja, we zijn hier echt heel blij.”

Mogen we ook bij jou binnenkijken?

Ben jij ook zo trots op je huis? Laat het ons (hier) weten, want we komen graag ook bij jou binnenkijken. Vorige keer keken we binnen bij Christine. Hoe haar huis eruitziet, zie je hier:

Binnenkijken bij Christine: ‘Mensen verklaarden me voor gek toen ik het huis kocht’

Het vinden van je droomhuis kan een flinke opgave zijn. Sommige mensen komen gelijk het perfecte hui...

Lees ook:

Inductiepannen Demeyere

Must have voor in je keuken: deze pannen zijn superpopulair

Heb jij het ook gemerkt met de feestdagen? Koken in goedkope pannen levert niet altijd een geweldig ...

5 x deze trends zijn onmisbaar voor jouw badkamer en sanitair in 2019

Is jouw badkamer of toilet verouderd en toe aan een opknapbeurt? Laat je dan inspireren door een Woe...

adv.