Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo staat het ervoor met de nieuwbouwprojecten in Harmelen en bij Kamerik

Door Sylvia Vos 6 februari 2018

Eerder schreven we al eens over een aantal toffe nieuwbouwprojecten in of dicht bij het Woerdense centrum. Maar ook in de omliggende dorpen zijn plannen voor woningbouw. Er is veel behoefte aan nieuwe woningen, maar tegelijkertijd is er natuurlijk wens voor veel groen en weinig auto’s in het dorp. Zo staat het ervoor met de plannen. 

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Hof van Kanis

Vlak achter het Oortjespad en min of meer tegen Kamerik aan, ligt Kanis. En daar komt – als alles volgens planning loopt – een nieuwbouwproject dat bestaat uit twaalf woningen en een vrije kavel. Die moeten komen op de plek van huize Miland en gaan verkocht worden vanaf €245.000,-. Al sinds begin 2008 is projectontwikkelaar Timpaan bezig met bouwplannen in dit gebied. In 2015 werd een oorspronkelijk plan voor dit gebied teruggetrokken, vanwege gebrek aan kopers en onduidelijkheid over bouwplannen en wegen. Nu is duidelijk dat er een bouwweg komt achter het dorp langs en dat aan de ondergrond van Kanis gewerkt gaat worden. Dat wordt verstevigd met heipalen onder de grond.

Status: Afgelopen week (1 februari) startte de verkoop met een inloopavond, die volgens de makelaar druk bezocht was. Meer over dit project vind je op www.hofvankanis.nl. De vergunning is er, en als 70% van de woningen verkocht is, kan de bouw beginnen. Planning start bouw: na de zomervakantie van dit jaar.

Mauritshof Harmelen

Mauritshof Harmelen
Foto: gemeente Woerden

Op de Mauritshof in Harmelen moeten op de plek waar vroeger basisschool De Notenbalk zat, vierentwintig betaalbare woningen komen voor starters, senioren en gezinnen. Radix en Veerman heeft het plan daarvoor gemaakt.

Status: In december 2017 werd getekend voor het plan. In september van dit jaar start de bouw. 

Hof van Harmelen

Foto: Google Maps
Foto: gemeente Woerden

“Dit is een project waar al heel lang sprake van is”, vertelt Natalie Bink van de gemeente Woerden. “Het wordt ontwikkeld door Tetteroo en Bunnik. Zij willen zo’n 96 huizen in het gebied bouwen die in 2019 of 2020 moeten worden opgeleverd. Dat worden starters-, senioren- en rijtjeswoningen en twee-onder-een kap- en vrijstaande woonhuizen. Natalie: “Het is een gevoelig project. Er zijn van omwonenden vooral zorgen over de invulling van het plan en de toename van verkeer in het dorp.”

Heel veel vragen en antwoorden over het project worden hier gesteld en beantwoord.

Status: De haalbaarheid wordt onderzocht, de startdatum is nog niet bekend.

Willem Alexanderlaan 2, 4 en 6

Willem Alexanderlaan Harmelen
Braakliggend terrein van de vroegere Fonteinschool, daarachter staat de vestiging van Kind en Co en weer daarachter ligt het terrein waar ooit het zwembad stond. Foto: Google Streetview 2016

Dit project bestaat uit drie verschillende locaties: de zwembadlocatie (nr. 6), de Fonteinschool (nr. 2) en het Kinderdagverblijf van Kind & Co ertussenin (nr. 4). Dit kan een project worden van alleen de eerste twee locaties, als er geen nieuwe locatie wordt gevonden voor het kinderdagverblijf. Het gaat, als de plannen volledig doorgaan, om in totaal veertig woningen. Dat zijn koopwoningen en 25 overwegend sociale huurwoningen.

Status: De bestemmingsplanwijziging voor de zwembadlocatie is gestart, voor de andere twee locaties nog niet. Verder is dit project in afwachting van het vinden van een nieuwe locatie voor Kind&Co.

En dan zijn er nog deze projecten:

Haanwijk: plan voor 90 woningen in verschillende prijsklasses.
Status: op de lange baan geschoven, er wordt eerst verder gegaan met bovengenoemde bouwprojecten.

Gaza: is momenteel een zorgcentrum, waar eventueel 17 huurwoningen zouden kunnen komen in de vrije sector.
Status: niets concreet. Er is geen beslissing of dit überhaupt doorgang gaat vinden.

Raadhuislocatie: Plan voor 16 betaalbare en middeldure koopwoningen.
Status: ligt stil in afwachting van definitieve plannen project Willem Alexanderlaan. Mochten die plannen wijzigen, dan heeft dat ook impact op dit project.

Buitenhof: Op de locatie Buitenhof, eigendom van Stichting de Rijnhoven, zijn plannen voor het bouwen van 100 woningen. Daarmee zou in 2020 gestart moeten worden.
Status: Nog dit jaar start het maken van de plannen

Kloosterweg: Dit is de huidige Rabobank-locatie. Eigenaar van de grond is de Rabobank. In het verleden is sprake geweest van plannen voor een dorpshuis. Er werd gekeken of er appartementen konden komen, maar o.a. gebrek aan ruimte voor genoeg parkeerplekken was een probleem.
Status: op dit moment niet haalbaar

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Wonen

adv.