Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wow! Deze woonwinkel bestaat 100 jaar en zo wordt dat gevierd

Aangeboden door De Osim Wooncentrum Kamerik 14 november 2019

Deze maand is het groot feest bij Wooncentrum De Osim in Kamerik. Want de woonwinkel bestaat 100 jaar (!). En dat gaat natuurlijk flink gevierd worden. Wij gingen even langs de winkel om te checken hoe het feest eruit gaat zien.

“Ik vind het heel bijzonder dat we 100 jaar bestaan. We zeiden weleens gekscherend: we zien wel of we die 100 jaar halen. Maar dat is toch mooi gelukt. We zijn een echt familiebedrijf en we zijn heel trots”, vertelt Lex Brokking. Lex is de eigenaar van de winkel en ook zijn vrouw Anja en zoon Pau werken in de zaak.

Groot feest en aanbiedingen

Om te vieren dat De Osim 100 jaar bestaat, is er feest van 19 tot en met 23 november. “Er is voor iedereen gratis koffie en gebak en bij iedere aankoop krijg je een sierkussen cadeau. Op de showroomcollectie geven we ook nog eens 20 procent korting.” Maar er is meer! Lex: “Bij aankoop van een bed van het merk Pullman, geven we een 4 seizoenen-dekbed cadeau.” En koop je een relaxfauteuil bij De Osim? Dan kun je jouw oude inruilen en krijg je €250,- terug.

Speciale video

Om het jubileum te vieren is er een speciale video gemaakt. Daarin vertelt Lex onder andere over zijn moeder Lenie (92) die nog in de oude winkel in het dorp heeft gewerkt. “Mijn moeder vindt het heel bijzonder dat we 100 jaar bestaan. De tijd is snel gegaan zegt ze.” Bekijk de video hieronder:

Tekst loopt verder onder de video.

Familiebedrijf opgericht in 1919

De Osim is een echt familiebedrijf dat dit jaar 100 jaar bestaat. Lex heeft de zaak overgenomen van zijn vader. En de vader van Lex had de winkel weer van zijn schoonvader Johan Kraan overgenomen. Lex: “De naam De Osim is een afkorting en staat voor ‘De Eerste Originele Spaarwijze In Manufacturen’. Johan Kraan was ooit begonnen met de verkoop van manufacturen (zoals wol, garen, knopen) en textiel. Hiervoor ontwikkelde hij een spaarsysteem waarbij klanten zegels konden kopen. De zegels kon je ruilen tegen spullen uit de winkel.” En zo’n spaarsysteem was in 1919 al best hip!

Tekst loopt verder onder de video.

De Osim Kamerik
De stoffeerders van De Osim. Foto: De Osim

Interieuradvies en stofferen

De winkel zat eerst op een andere plek in Kamerik, maar sinds 1979 is het wooncentrum aan de Nijverheidsweg te vinden. “Ik hoor mensen weleens zeggen wanneer ze hier binnenkomen: ‘Onbegrijpelijk dat ik hier nooit ben geweest’”, vertelt Lex. “We bestaan dan ook ‘nog’ maar 100 jaar haha. Behalve dat we hier meubels verkopen, geven we interieuradvies en hebben we stoffeerders in dienst. Die leggen bijvoorbeeld de PVC-vloeren en tapijt bij de mensen thuis. Hiermee willen we er echt zijn voor de klant. En behalve heel veel meubels, hebben we in de winkel ook bedden van Pullman.


Meer over De Osim Wooncentrum Kamerik ontdekken?

De Osim Wooncentrum Kamerik woonwinkels

Geopend10:00 - 17:30

Nijverheidsweg 5, Kamerik

Bekijk meer:woonwinkels

Lees ook:

Wáát! Een ‘verborgen’ woonwinkel van 2400 vierkante meter in Woerden

Ben je toe aan een nieuwe inrichting van je huis? Of sta je misschien op het punt jouw nieuwe stulpj...
Relaxfauteuil

Relaxfauteuils steeds populairder in Woerden: ‘Steeds meer jonge mensen willen er één’

In Woerden zijn we stuk voor stuk harde werkers. En wat heb je dan nodig aan het einde van de dag? J...

adv.