Binnenkijken bij Miranda en Koert: ‘Water en vrijheid, dat maakt de woning zo bijzonder’

Door Jurgen Rupschus 2 januari 2019

Miranda van Spijk en Koert Slinger woonden eerst in de grote stad. En nu wonen ze sinds mei 2017 op een rustig plekje in Woerden. Namelijk in een waterwoning op de Cattenbroekerplas. Ze doen trouwens ook mee aan de ‘Mooiste woonkamer van Woerden’. Wij gaan eens even binnenkijken!

“Als er heel veel wind staat, dan voel je de woning bewegen. Het is eigenlijk net een woonboot, de woning ligt vast aan twee grote palen. Maar wij merken nu niet meer als het huis beweegt, alleen bij een hele hevige wind”, vertelt Miranda. Koert is het wel gewend om in een bewegend huis te wonen. “Ik heb ongeveer tien jaar op een zeilboot in Amsterdam gewoond, dus ik merk het niet eens.”

Woerden heeft alles

Koert woonde eerst in Amsterdam en Miranda in Utrecht. “We wilden weer aan het water wonen en we waren de drukte van de grote stad een beetje zat. En Woerden heeft alles, een leuke binnenstad, een bioscoop en noem het maar op. We vonden de waterwoning ‘gewoon’ via Funda. Er stonden er nog meer te koop, maar deze had door de ligging onze voorkeur. We vinden het heel rustig op deze plek, je kunt hier lekker eendjes kijken haha. En in het voorjaar zagen we zwarte zwanen met kleintjes, hoe leuk!”

(Lees verder onder de foto)

Waterwoning Woerden binnenkijken
Foto: ZeinstraVeerbeek Architecten

Betonlook en hout

De huiskamer is helemaal door Miranda en Koert zelf ingericht. “We vinden de betonlook heel mooi en dat hebben we gecombineerd met hout. Onze spullen in onze vorige huizen, hadden we meeverkocht. Zo konden we in dit nieuwe huis alles opnieuw doen. Voor de verhuizing hadden we maar een klein busje nodig en één rit.”

Aapjes kijken

Miranda: “Onze slaapkamer is op de benedenverdieping en die ligt zo’n 1,5 meter onder het waterniveau. Toen we hier net woonden, lag het terras er nog niet. En dus kon je met een bootje zo langs ons raam varen. En een keer was daar een bootje met acht mensen die ongegeneerd naar binnen keken! Hilarisch was dat haha.”

(Lees verder onder de foto)

Waterwoning Woerden binnenkijken
Foto: ZeinstraVeerbeek Architecten

Gezellige buurt

Miranda en Koert hebben goed contact met de andere bewoners van de waterwoningen. “Omdat het een nieuwbouw is, kom je geregeld bij elkaar over de vloer. Want je loopt tegen dezelfde problemen of kansen aan”, vertelt Koert. “We hebben een eigen Whatsapp-groep en bij Edge hebben we al eens een buurtfeest gehouden. Dat was heel gezellig!”, zegt Miranda.

Bijzonder

In de kamer zien we ook een groot gewei hangen. “Als kind ga ik al naar hetzelfde pension in Oostenrijk, dat is heel speciaal voor mij. De eigenaar is een jager en het hangt daar vol met geweien. Het is iets typisch Oostenrijks. Verder ben ik echt een dierenvriend hoor!” Waar Koert heel trots op is, dat is de badkamer. “Door mijn tijd op de zeilboot ben ik heel handig geworden. De badkamer heb ik helemaal zelf ontworpen en gebouwd.”

Wat maakt het wonen op deze plek nu het allerleukst? Miranda: “Het water en de vrijheid, dat is wat deze woning zo bijzonder voor ons maakt. Koert zwemt geregeld naar de overkant en terug (800 meter totaal) en in de zomer is het echt genieten op het terras.” Check hieronder nog meer foto’s van de woning:

Meer foto’s

Foto: ZeinstraVeerbeek Architecten
Foto: ZeinstraVeerbeek Architecten
Foto: ZeinstraVeerbeek Architecten
Foto: ZeinstraVeerbeek Architecten
Foto: ZeinstraVeerbeek Architecten

Lees ook:

Binnenkijken bij Maarten Woerden

Binnenkijken bij Maarten op zeven hoog: ‘Volgens mijn vrienden is het net een showroom’

Binnenkijken bij Woerdense paleisjes, dat is natuurlijk het leukste wat er is. Want wie wil nu niet ...
Binnenkijken bij Prinsenlaan Birgit

Binnenkijken bij Birgit aan de Prinsenlaan: ‘Je ziet van buitenaf niet hoe groot het huis is’

Een woning van 25 meter lang in de Prinsenlaan. Geloof jij dat meteen? Nou, Birgit van der Woning wo...
Mooiste woonkamer

Wie heeft de mooiste woonkamer van Woerden?

Heb jij zo'n woonkamer die zo in vtwonen of een ander woonmagazine kan? Misschien ben jij wel onwijs...
Make-over NoraStyle

Deze make-overs deed thuiskapster Noraly het afgelopen jaar

Wil jij een keer helemaal iets anders met je haar? Bijvoorbeeld een nieuwe kleur of een compleet nie...
Huis te koop: Hallsteinlaan 2 Woerden, Foto 1 | Foto: Funda

Loterij gewonnen? Dit is het duurste huis dat te koop staat in Woerden

Heb jij een beetje geluk gehad en een mooi bedrag bij de Staatsloterij gewonnen? Zeg maar een paar m...

adv.