Binnenkijken bij Birgit aan de Prinsenlaan: ‘Je ziet van buitenaf niet hoe groot het huis is’

Door Jurgen Rupschus 19 november 2018

Een woning van 25 meter lang in de Prinsenlaan. Geloof jij dat meteen? Nou, Birgit van der Woning woont echt in een huis met zo’n lengte. Het pand werd gebouwd rond de jaren dertig en staat misschien bij veel mensen nog bekend als de fietsenwinkel van De Wit. Wij gaan er eens binnenkijken! En heel leuk: Birgit doet mee met de ‘Mooiste Woonkamer van Woerden‘.

Birgit woont er samen met haar vriend Raoul en zoontje Milo. 2,5 jaar geleden kochten zij het huis en het was toen flink verbouwen. “Alles was verouderd. We hebben het hele huis gestript en het helemaal eigen gemaakt”, vertelt Birgit. Als we de huiskamer binnenlopen, dan valt direct het vele licht, de mooie open haard en de lengte van de ruimte op. Wow, dat is echt best wel lang!

Soms zag ik iets op Pinterest en dan liep ik naar de aannemer met de foto: ‘dat wil ik ook!’

Van Prinsenlaan naar Prinsenlaan

Voordat ze verhuisden, woonden Birgit en Raoul even verderop in de Prinsenlaan. “En we hopen nog heel lang in deze straat te blijven. Dit huis stond al lang te koop en we zagen meteen de ruimte die het ons zou bieden. Hiervoor zat er nog een fysio- en yogastudio in en werd alleen de bovenverdieping bewoond. We wisten dat het een grote verbouwing ging worden, want alles moest opnieuw worden gedaan.”

(Lees verder onder de foto)

Mooiste woonkamer binnenkijken bij Birgit
Foto: indebuurt Woerden

25 meter lang

Omdat alles werd gestript, konden Birgit en Raoul de hele indeling zelf bedenken. “Van buitenaf zie je niet hoe lang het huis is. Misschien als je aan de zijkant staat. Maar het is aanbouw op aanbouw op aanbouw. Ik denk dat het nu bijna 25 meter lang is. De indeling vinden we echt heel bijzonder, en bijna alles is gelijkvloers.”

Op de plek waar vroeger de fietsen werden gemaakt, vind je nu op de begane grond de slaapkamer van Milo en op de verdieping daarboven de master bedroom. “In de hal naar de kinderkamer zie je nog de toegangsdeur van de fietsenmakerij. Dat glas-in-loodraampje bij de eetkamer zat ook al in het huis. En de oude balken in onze slaapkamer hebben we laten zitten. Ook is er bij die kamer nog een klein dakterras.”

Lastminutebeslissingen

Het lijkt alsof het een verbouwing van minimaal een jaar is geweest, maar niets is minder waar. “De hele verbouwing heeft drie maanden geduurd. Er hebben veel mensen heel hard gewerkt. De grootste uitdagingen waren de lastminutebeslissingen. Moet de open haard een stukje naar rechts of naar links. Heel lastig soms, maar ook fijn dat we het ter plekke konden aangeven. Soms zag ik iets op Pinterest en dan liep ik naar de aannemer met de foto: ‘dat wil ik ook!’

(Lees verder onder de foto)

Kookeiland en geen snoeren

De keuken is ook lekker ruim met het kookeiland centraal in de ruimte. “Ik hou van koken, dus een grote keuken is belangrijk voor mij. Wat veel mensen ook niet weten is dat we nog een tuin hebben. Groot is het niet, maar het is een fijn plekje om te zitten.” Wat ook opvalt is dat er helemaal geen snoeren van elektronica zijn te zien in het huis. “Raoul heeft een hekel aan snoeren, dus we hebben gezorgd dat alles mooi is weggewerkt in de muren.”

Birgit: “De inrichting is wel mijn stijl, maar het is de smaak van ons allebei haha. Soms wissel ik weleens wat en ik hou ervan om oude en nieuwe spullen te hebben. Aardig wat dingen komen gewoon van Marktplaats.”

Check hier alle foto’s:

Foto: indebuurt Woerden
Foto: indebuurt Woerden
Foto: indebuurt Woerden

Mooiste woonkamer van Woerden

Wil jij ook meedoen met de ‘Mooiste Woonkamer van Woerden’? Meld je dat direct aan door een mail te sturen. Lees hier meer:

Mooiste woonkamer

Wie heeft de mooiste woonkamer van Woerden?

Heb jij zo'n woonkamer die zo in vtwonen of een ander woonmagazine kan? Misschien ben jij wel onwijs...
Kvik keukens prato Woerden

Dit zijn de populairste keukens van Kvik Woerden

Ben jij uitgekeken op jouw keuken? Ga dan eens naar Kvik in Woerden aan de Botnische Golf. Zij hebbe...
Binnenkijken bij Lia

Binnenkijken bij Lia: ‘Geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om hier weg te gaan’

Een van die wijken waar je waarschijnlijk niet heel vaak komt, is Meander. De wijk ligt boven het St...
Binnenkijken bij Mieke

Binnenkijken bij Mieke aan de Rijnkade: ‘We waren meteen verliefd op deze plek’

Als je langs de Rijnkade loopt of fietst, dan kom je langs een prachtig stukje Woerden. De Oude Rijn...
Binnenkijken bij Saphira

Binnenkijken bij Saphira: 224 fidget spinners en Apie de douchende parkiet

Altijd leuk om bij iemand binnen te kijken hoe hij of zij woont in Woerden. Want wij zijn heel nieuw...
SMEG keukenapparaten Woerden Kitchen2Table

SMEG en KitchenAid: deze topmerken keukenapparatuur vind je in Woerden

Zo met de feestdagen voor de deur, kun je wel wat hulp in de keuken gebruiken. Eén van de winkels in...

adv.