Nieuw jaar, nieuwe look: zo geef je je huis een make-over zonder veel kwijt te zijn 

Verbouwen doe je niet zomaar. Toch kan je je Woerdense huis gemakkelijk een make-over geven, zonder de spaarrekening te plunderen. Wil jij jouw stek ook aanpakken? Dan kun je hier in Woerden terecht.

Woonkamer

Waarschijnlijk besteed je veel tijd in je woonkamer. Je ploft hier op de bank of doet samen met vrienden een spelletje. Een heel belangrijke ruimte dus! Wil je jouw woonkamer pimpen zonder grondige verbouwing, dan zijn hier wat tips.

Gezellige kussens

Het zal je verbazen wat leuke accessoires met je woonkamer doen. Denk aan leuke kussens op de bank. Hierdoor verandert je saaie, kleurloze bank van een standaard exemplaar in een eyecatcher. Ook op de vensterbank of op de eetkamerstoelen kun je ze kwijt. Je scoort mooie kussens onder meer bij Kwantum of Xenos, of lekker budget: bij Kringloopwinkel Noppes.

Andere woonaccessoires

Liggen de kussens in de winkelmand, dan kun je verder kijken naar beeldjes, kandelaren, geurstokjes of andere sfeervolle woonaccessoires. Een uitgebreide collectie vind je onder meer bij Tuincentrum De Bosrand en Leen Bakker.

Mooiste woonkamer binnenkijken bij Birgit
Foto: indebuurt Woerden

Woonkamer (vervolg)

Naast gezellige kussens en mooie beeldjes zijn er meer mogelijkheden. Kijk maar eens mee!

Romantische kaarsen

Nadat je de kussens en beeldjes in je woonkamer hebt gestald is het tijd voor het volgende onderdeel: kaarsen. Deze zorgen voor sfeer, warmte en verspreiden vaak een fijne geur. Zet ze op de eettafel voor een romantisch diner of plaats ze op de tv-kast. Wil je meer kaarsen in huis? Plan dan een bezoekje aan Blokker of HEMA. Voor de unieke varianten moet je bij Atelier Buitengewoon zijn. Alles wat je daar kunt kopen is zelfgemaakt.

Urban jungle

Ook met planten en bloemen kun je de woonkamer pimpen. Groot of klein, dat maakt niet uit. Woerdenaren hebben geluk, want op verschillende plekken kun je een groene vriend of kleurrijk bosje aanschaffen. In de binnenstad slaag je bij Bloemrijke Verleiding en buiten het centrum kun je terecht bij Natuurlijk Bloemen. Voor een ruimere keuze aan flora kun je een bezoekje brengen aan Tuincentrum De Bosrand.

De yogastudio Yogapoint in Woerden heeft een fijn plantenhoekje
Foto: capturedbygwen

Keuken

Een nieuwe keuken is duur, heel duur. Een budgetvriendelijk en snel alternatief is om je bestaande keuken te wrappen. Je plakt hierbij speciale folie over je bestaande keukenkastjes en klaar is kees! Er zijn folies met een houtlook, marmerlook of gewoon effen kleuren. Je hoeft niemand in te huren, maar hebt wel een wauw-effect. Op zoek naar dit soort folie om jouw keuken te wrappen? Dan kun je in Woerden onder meer terecht bij Praxis of Gamma.

Nieuwe deurknoppen

Een andere manier om de keuken aan te pakken is met nieuwe deurknoppen. Als je die vervangt krijgt je bestaande keuken een nieuwe uitstraling. Je hebt standaard varianten, maar ook exemplaren die als klein kunstwerk gelden. Denk aan deurknoppen met dierenhoofden of leuke printjes. Kleine moeite, groot resultaat! Je koopt ze bij de Xenos of in Woerdense kringloopwinkels.

Foto: indebuurt Woerden

Badkamer

Na een lange werkdag is niets fijner dan bijkomen in bad of in de douche. Daarom is het fijn dat ook deze ruimte naar wens is. Dat kan gemakkelijk en snel.

Net als bij de woonkamer zorgen accessoires ook hier voor een frisse look. Wat dacht je van nieuwe handdoeken en een mooie zeepdispenser bij het fonteintje? Of kies voor een opvallende spiegel. Je koopt zulke accessoires bij speciaalzaken zoals Linolux, Baderie of bij winkels als HEMA, Blokker of Action.

Tegelverf

Meerdere Woerdense winkeliers verkopen tegelverf. Denk aan Praxis en Gamma. Hiermee kun je een saaie tegelkleur veranderen in een hippe eyecatcher. Tegelverf is over het algemeen niet heel duur en daarom kun je hiermee je badkamer betaalbaar een make-over geven.

Baderie Woerden
Foto: indebuurt Woerden

Voor heel het huis

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je meubels te verwisselen. Ga dan even langs de Finse Golf en pak gelijk drie vliegen in één klap. daar vind je namelijk de Jysk, Leen Bakker en Kwantum op een rijtje.

Facebookpagina

Ben je alsnog met lege handen naar huis gegaan en heb je bij de kringloop ook geen geluk gehad? Dan vind je op deze Facebookpagina misschien wel precies wat je zoekt. Naast Marktplaats en Facebook Marketplace is dit een plek waar Woerdenaren voor leuke (tweedehands) spullen terecht kunnen.

Praxis Woerden
Foto: Google Street View

Voor heel het huis (vervolg)

Een likje verf aan de muur doet wonderen! Als je de muur een andere kleur geeft, ziet de hele ruimte er direct anders uit. Heb je zin om met de kwast of roller in de weer te gaan? Bij Action haal je goede, betaalbare kwasten en andere handige accessoires voor tijdens het klussen.

Grote muurstickers of schilderijbehang

Heb je geen zin om een hele muur te schilderen, maar wil je toch van die witte muur af? Kies dan voor schilderijbehang. Het woord verraad al wat het is: door dit behang lijkt het alsof er een heel groot schilderij in de kamer hangt. Maar dan zonder dat je bankrekening daarna flink in de min staat. Schilderijbehang haal je gemakkelijk van de muur en daarom kun je dit geregeld wisselen. Ook ideaal als je je Woerdense huurwoning weer in oorspronkelijke staat moet opleveren. Bij de Thuisin Kooijman Gladzo en Kwantum vind je een brede keuze aan (foto)behang.

Foto: Kirsten Bliekendaal

Gezelligheid in de tuin

Als je het geluk hebt dat je een tuin of balkon bij je huis hebt, wordt het langzaamaan tijd om die aan te pakken! Dat kan op verschillende manieren.

Groene oase

Wil je een groene oase creëren, dan kun je bloembollen planten of zaadjes in de grond doen. Of pak het grootser aan en kies voor een plant. Sommige planten blijven heel het jaar groen, waardoor je altijd wat te zien hebt. Wil je het eerst wat kleiner aanpakken en andere mensen laten zien dat je groene vingers hebt? Hier vind je wat handige tips over een geveltuin.

Moestuin

Een andere optie: een moestuin! Bij bouwmarken Praxis en Gamma en Tuincentrum De Bosrand kun je terecht voor een moestuinbak met vakken. Daar in kun je verschillende soorten plantjes, groenten, fruit en kruiden zaaien. Hiervoor kun je natuurlijk ook de naar de pluk – en moestuin van Landgoed Bredius. De zaadjes van de buit kun je dan weer gebruiken voor je eigen moestuin.

Foto: indebuurt Woerden

Resultaat showen

Is het gelukt om je woning een make-over te geven? Of heb je gewoon een mooi, bijzonder of opvallend interieur? Laat het zien! Geef je op voor onze rubriek ‘Binnenkijken bij’. Stuur een mailtje naar [email protected] met je verhaal en een leuke sfeerimpressie en misschien sta jij binnenkort wel met jouw stekkie wel op indebuurt.nl. Deze stadsgenoten gingen je voor.

Lees ook:

Meer in deze categorie

Wonen

Ga naar “Zwembad, sauna, jacuzzi en fitness: deze Funda-parel heeft het allemaal”

Zwembad, sauna, jacuzzi en fitness: deze Funda-parel heeft het allemaal

Ga naar “5 x deze huizen onder de 3 ton staan in Woerden te koop”

5 x deze huizen onder de 3 ton staan in Woerden te koop

Ga naar “Nieuwe stulpjes! Deze huizen in Woerden staan nog maar net te koop”

Nieuwe stulpjes! Deze huizen in Woerden staan nog maar net te koop

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Footies € 2,48”

Footies € 2,48

 • Action
 • Geldig t/m 21 maart 2023
Ga naar “Alle DubbelFrisss van € 4,30 voor € 2,15”

Alle DubbelFrisss van € 4,30 voor € 2,15

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “AH Aardappelen iets kruimig 3 kilo van € 8,98 voor € 4,49”

AH Aardappelen iets kruimig 3 kilo van € 8,98 voor € 4,49

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Alle Liga Evergreen van € 4,70 voor € 2,35”

Alle Liga Evergreen van € 4,70 voor € 2,35

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Alle 0.0 pilsener van € 11,70 voor € 5,85”

Alle 0.0 pilsener van € 11,70 voor € 5,85

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 maart 2023

Vacatures

Ga naar “Functioneel Beheerder”

Functioneel Beheerder

 • Ferm Werk
 • Fulltime/Parttime
Ferm Werk

Agenda

Ga naar “Festival ’t Wonder”

Festival ’t Wonder

 • Van 16 jun t/m 17 jun
Ga naar “Koeiemart 2023”

Koeiemart 2023

 • 25 oktober 2023