Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze 5 dingen wil je weten over het laatste stukje bouw van Woerden Centraal

Door Sylvia Vos 7 maart 2018

Ooit begon het bouwproject voor het voormalige campinaterrein als ‘Project Woonspoor’, maar inmiddels is Woerden Centraal – zoals het later is gaan heten – aan de laatste fase toe. Le Perron is het sluitstuk. Daarvoor wordt donderdag 8 maart de symbolische eerste paal geslagen. Vijf weetjes over het hoe, wat, wanneer en meer van Le Perron lees je hier. 

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Toch een ‘hoog Monatoetje’

Monafabriek Woerden Campinaterrein
Foto: archief Woerdense Courant 1979

Het heet niet voor niets het voormalige Campinaterrein. Hier zat de fabriek van Campina, de Monatoetjesfabrikant inderdaad. En logischerwijs was er voor omwonenden van de fabriek nog weleens iets om over te klagen. Zoals bouwplannen om heel erg de hoogte in te gaan bijvoorbeeld. In de Woerdense Courant van 1979 kun je lezen dat mensen geen zin hadden in ‘hoge’ Monatoetjes. Nu komt er dus uiteindelijk toch een hoog Monatoetje, in de vorm van Le Perron.

Van 2014 tot …

Posted by Woerden Centraal on Tuesday, 24 June 2014

In 2014 werd gestart met de bouw van Woerden Centraal. Het complete project werd in 9 fases gedaan. Le Perron is dus fase 9. “Als alles volgens planning loopt, is dat in de bouwvak van 2019 klaar, tot en met de laatste lantaarnpaal”, vertelt een medewerker van Bolton bouw .

Zelf vormgeven en ontwerpen

De deelnemers zijn enthousiast en delen graag hun mening!

Posted by Woerden Centraal on Monday, 15 July 2013

Hele workshopavonden werden er georganiseerd, want bewoners mochten zélf hun appartement vormgeven en ontwerpen. Op bovenstaande foto zijn dus droomhuizen in wording. Gebouw nummer 5 van alle appartementengebouwen heeft ook een naam gekregen die door de bewoners zelf is bedacht: Spoorstaete. De namen voor gebouwen 6, 7 en 8 die nog moeten worden opgeleverd, worden ook door de bewoners bedacht. Maar nummertje negen, Le Perron dus, heeft de naam gekregen van de projectontwikkelaars. Misschien komt het er zelfs op te staan.

Hoog en beeldbepalend

Woerden Centraal
Foto: Woerden Centraal

Le Perron wordt het hoogste gebouw van het project. En het moest het meest beeldbepalende ontwerp worden: “sculpturaal en expressief, markant en tijdloos”, aldus architect Richard van Tiggele. Het gebouw wordt daarom gemaakt van een combinatie van chic metselwerk met glas en stoere betonkaders. In het gebouw zitten 38 appartementen variërend tussen 74 en 174 vierkante meter en van €229.500,- tot €639.000,- voor de twee penthouses. De appartementen zijn trouwens allemaal, op een na, verkocht.

En: Le Perron wordt dus 40 meter hoog, daarmee is het straks het hoogste woongebouw van Woerden.

Harde werkers met mooi uitzicht

Woerden Brian Roeten Bonaventurakerk uitzicht kraanmachinist
Foto: Brian Roeten

Als er met hijskranen gewerkt wordt voor projecten, dan betekent dat dat er kraanmachinisten in de omloop zijn. En die hebben natuurlijk altijd het állermooiste uitzicht over de stad van iedereen. Zoals Brian Roeten uit Bleiswijk die bovenstaande foto maakte. En aangezien er nu aan het hoogste gebouw wordt gewerkt, houden wij de sociale media goed in de gaten op meer van dit soort pareltjes.

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws Wonen

adv.