Binnenkijken bij Tim en Kim aan de Prinsenlaan: ‘We hadden de woning helemaal gestript’

Foto: indebuurt Woerden

Wat is het toch altijd leuk om bij mensen binnen te kijken. Dit keer bellen we aan bij Tim Veerman (33) en Kim de Vos (34). Zij wonen sinds begin dit jaar met kat Chevy aan de Prinsenlaan in Woerden. Ze hebben drie maanden verbouwd en er een waar pareltje van gemaakt.

Tim en Kim leerden elkaar in 2014 kennen en ze woonden eerst samen in Mijdrecht. Ze waren al een tijdje op zoek naar een woning in Woerden en toen de woning aan de Prinsenlaan voorbij kwam, gingen ze meteen kijken. “Het is lekker dicht bij het centrum. De staat was niet heel goed, maar we wilden sowieso verbouwen”, vertelt Tim.

De verbouwing

Hierna was alles snel geregeld en begonnen ze in november 2020 met verbouwen. Kim: “Mijn vader is aannemer, dus dat was heel handig. Verder hebben we het meeste zelf gedaan. Na een verbouwing van drie maanden, zijn we er in januari 2021 ingetrokken.”

Tekst gaat door onder de foto >

Foto: indebuurt Woerden

En in die drie maanden hebben ze flink wat werk verzet. Aan de achterkant een uitbouw, het toilet verplaatst, een nieuwe vloer, nieuwe keuken en badkamer en erker werd vernieuwd. “De woning is helemaal gestript. Het leek alsof we maar drie muren hadden gekocht, er stond helemaal niks meer.”

Beerput

“De verbouwing liep heel soepel, alles viel gelukkig mee. Het vervelendste was dat er nog een septic tank onder de vloer lag. De buurman die hier al vijftig jaar woont, vertelde dat die eigenlijk al weg moest zijn, maar bij ons lag die er nog. Gelukkig was-ie leeg en kwam er geen vieze lucht vanaf!”, zegt Tim. Zo’n ondergrondse tankt wordt ook wel een beerput genoemd en moest vroeger het afvalwater zuiveren.

Aan de voorkant hebben Tim en Kim glas-in-loodramen geplaatst. “Dat vinden wij goed passen bij de woning, hoewel de huizen hier vroeger niet zulke ramen hadden. Maar we wilden het zelf heel graag en zijn blij met hoe het er nu uitziet.”

Tekst gaat door onder de foto >

Tim en Kim hebben bijna een half jaar gereisd door Azië, op de foto zie je enkele souvenirs die een mooi plekje hebben gekregen in de keuken. Foto: indebuurt Woerden

Mos

Als je nu de huiskamer binnenkomt, ziet het er heel modern en groen uit. Vooral de wand met mos valt op. Kim: “Ik werk als bloemist en heb de moswand zelf gemaakt. Het was wel een werk hoor, ik denk dat ik er een dag mee bezig ben geweest. Maar het is heel mooi geworden!”

Het favoriete plekje van Kim en Tim is de eettafel achterin. “Daar zitten we bijna elke avond. Gewoon gezellig met een drankje of we spelen een spelletje. Tim vindt het leuk om te koken, daarom is de keuken lekker ruim. De hele inrichting hebben we samen gedaan. Onze smaak is wel hetzelfde, dat scheelde enorm.”

Tekst gaat door onder de foto >

Als housewarmingcadeau kregen Tim en Kim dit mes met ‘Woerdenvriendjes’ van vrienden die ook nog niet zo lang in Woerden wonen. Foto: indebuurt Woerden

Mooie lampen

Ook de lampenpartij boven de keuken hebben Tim en Kim zelf gemaakt. En zeg nou zelf, dat ziet er toch onwijs gaaf uit met al die LED-lampen! Ook als je het toilet binnenloopt, word je verrast, want die is bijna helemaal zwart. Door het licht ziet dat er heel bijzonder uit.

Aan de muur hangt een bijzonder kunstwerk, dat zonnestralen moeten voorstellen. “De dame van Art in Return die dit heeft gemaakt, vraagt geen geld voor haar werk. Maar ze vraagt er een product voor terug. Als bloemist geef ik haar om de zoveel tijd een bloemetje. Het is een soort van ruilen”, zegt Kim.

Veel te doen

“Woerden is een stad, maar het voelt echt dorps. Je kunt hier lekker uit eten gaan, er zijn winkels genoeg, er is veel te doen en vrienden zijn hier snel met de trein. Dat was de reden waarom we in Woerden wilden wonen.”

Het volgende project staat voor volgend jaar op de planning. “Dan gaan we de tuin aanpakken, want dat moet ook nodig gebeuren.”

Check meer foto’s

We zochten nog veel meer voor je uit…

Meer in deze categorie

Wonen

Ga naar “Zwembad, sauna, jacuzzi en fitness: deze Funda-parel heeft het allemaal”

Zwembad, sauna, jacuzzi en fitness: deze Funda-parel heeft het allemaal

Ga naar “5 x deze huizen onder de 3 ton staan in Woerden te koop”

5 x deze huizen onder de 3 ton staan in Woerden te koop

Ga naar “Nieuwe stulpjes! Deze huizen in Woerden staan nog maar net te koop”

Nieuwe stulpjes! Deze huizen in Woerden staan nog maar net te koop

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Alle DubbelFrisss van € 4,30 voor € 2,15”

Alle DubbelFrisss van € 4,30 voor € 2,15

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Reisbed Novi Baby Nora Luxe Grey/Wood € 69,99”

Reisbed Novi Baby Nora Luxe Grey/Wood € 69,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Alle Dreft handafwas van € 10,78 voor € 5,39”

Alle Dreft handafwas van € 10,78 voor € 5,39

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “3-pack baby avocado’s € 1,69”

3-pack baby avocado’s € 1,69

 • ALDI
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “L’oréal Paris Revitalift Clinical van € 39,99 voor € 19,99”

L’oréal Paris Revitalift Clinical van € 39,99 voor € 19,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023

Agenda

Ga naar “Festival ’t Wonder”

Festival ’t Wonder

 • Van 16 jun t/m 17 jun
Ga naar “Koeiemart 2023”

Koeiemart 2023

 • 25 oktober 2023