Dit zijn de voordelen van wonen in Woerden 🏡

Door Jurgen Rupschus 13 november 2017

Hier op de redactie valt het op dat veel jonge gezinnen in Woerden komen wonen. En uit cijfers van het CBS blijkt dat veel jonge gezinnen de grote steden verlaten. Toeval? Echt niet! Want Woerden heeft als woonplaats heel veel voordelen. Ken jij mensen die nog twijfelen of Woerden wel iets voor ze is. Stuur ze dan een link van dit artikel met voordelen om in onze stad te wonen. 

<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

Lekker centraal

Woerden Google Maps
De blauwe stip is Woerden! Foto: Google Maps

Woerden ligt centraal in het land, dus je bent overal vrij snel met de auto of trein. Of je nu naar Amsterdam, Utrecht, Veenendaal, Rotterdam of Den Bosch gaat. Voor werk is dat natuurlijk superfijn, maar ook voor uitjes met het gezin is dat ideaal. En je bent ook heel vlug op de snelweg.

Woerden is een blijvertje

Koeiemart Koeienmarkt 2017 Woerden Fotoverslag
Foto: indebuurt Woerden

Woerden is zo leuk, dat mensen die de stad verlaten, altijd weer terugkomen. Junior heeft bijvoorbeeld drie keer geprobeerd om Woerden te ontsnappen, maar kwam elke keer weer terug. Lees maar. Sommige Woerdenaren zeggen zelfs dat ze de stad nooit meer verlaten, zoals Richard.

Alles in de buurt

via GIPHY

Je bent niet alleen snel in een andere stad. Ook in Woerden zelf ben je in no-time waar je zijn moet. In onze stad is vrijwel alles dichtbij. Basisscholen  en middelbare scholen, sportclubs, supermarkten, bouwmarkten. Je hoeft niet langer dan vijf minuten te rijden met de auto. En dat geldt ook voor als je heel hard kunt fietsen.

Nieuwbouw

Nieuwbouwproject Woerden centraal
Foto: Woerden Centraal

In Woerden worden veel nieuwe woningen gebouwd. Denk aan de nieuwbouw bij het station. En check ook deze nieuwbouwprojecten in Woerden. Er blijven huizen bijkomen en dus al te meer reden om hier te wonen. De bestaande wijken zijn ook lekker divers, dus of je nou van groen, modern of traditioneel houdt, je vindt altijd wel een woning die bij je past.

Helemaal tot rust komen

Hondenstrand Cattenbroek Woerden
Foto: indebuurt Woerden

In Woerden kun je ook helemaal tot rust komen. Even wandelen door het Brediuspark, langs het Weidepad of rondje om de Cattenbroekerplas. Je kunt ook lekker naar de bioscoop of neemt gewoon een wijntje bij één van onze vele restaurants.

Superhandig station

Trein spoor station Woerden
Foto: indebuurt Woerden

Het lijkt voor ons Woerdenaren zo normaal dat we een station hebben. Maar het is wel superhandig om zonder auto snel op een andere plek te zijn. In tien minuten ben je in hartje Utrecht of Gouda. En dat is nog sneller dan met de auto (en dan moet je ook nog betaald parkeren).

(Woon)Shoppen

via GIPHY

Voor alles voor je huis hoef je Woerden niet meer uit. Of je moet van Zweedse gehaktballetjes houden. Maar ook de Utrechtse woonboulevard zit praktisch om de hoek. In Woerden vind je genoeg woonwinkels en bouwmarkten waar je van alles kunt vinden. En dat is handig als je hier net komt wonen of lekker aan het klussen geslagen bent. En we hebben nog veel meer winkels voor kleding en speciaalzaken. En er komen er steeds meer bij, lees maar.

Woerdense lekkernijen

Groene Hart bierkaas
Foto: Kaaskado

We maken hier onze eigen kaas, koekjes, bier en chocolade en hebben prijswinnende restaurants. En hebben we al gezegd dat alles in de buurt zit? Ben je op zoek naar een andere lekkernij? Lees hier een paar dingen die je moet weten als je een Woerdenaar gaat daten.

En nu denk je vast: hé indebuurt, er zijn nog veel meer leuke dingen in Woerden. Nou inderdaad! Die lees je hier. En heb je nog meer voordelen? Deel ze hieronder!

<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶