Woerdenaren in het buitenland: ruim 200 eitjes op tafel tijdens drukste weken van het seizoen

Door redactie 14 maart 2019

Je boeltje pakken om in het buitenland opnieuw te beginnen. Er zijn zoveel mensen die – al dan niet geïnspireerd door ‘Ik vertrek’ – praten over dat soort dingen. Maar het ook daadwerkelijk doen…? Annemijn ter Wee en Jeroen Zwetsloot uit Woerden doen het echt, zij zijn een Bed and Breakfast gestart in Oostenrijk! En houden jou op de hoogte van hun avontuur.

Door Annemijn ter Wee

Ze zeggen weleens dat van hard werken nog nooit iemand is dood gegaan. Dat geloof ik graag, maar het is toch op z’n minst wel een aanslag op je lichaam, hoor! Wij hebben inmiddels de drie drukste weken van het winterseizoen achter de rug en er zijn bijvoorbeeld alleen al de laatste twee weken minstens 210 eieren doorheen gegaan, zowel bij het ontbijt als tijdens diner, we hebben op het hoogtepunt 19 gasten te eten gehad (minstens elke avond 11!) en we hebben 19 van de afgelopen 21 avonden gekookt. We klagen niet, maar zijn inmiddels toch wel toe aan ietwat rustigere weken 😉

Weinig ruimte?

We horen van de nodige gasten terug dat we onszelf tekort doen, zowel als het gaat om de hoeveelheid leefruimte die we onszelf toegedicht hebben (of eigenlijk het gebrek eraan) als om de vrije tijd die we onszelf gunnen. We hebben de lat hoog gelegd, dat klopt! Jeroen en ik doen in het pension alles zelf, we hebben geen personeel en besteden niets uit. Dan is het inderdaad hard werken en is er, zeker in de drukke weken, weinig tijd voor onszelf.

(Lees verder onder de foto)

Ik geloof steeds meer dat Jeroen kan koken, komt allemaal uit ons keukentje, die maaltijden

We serveren bijna al onze gasten zowel ontbijt als diner en daar gaat behoorlijk wat (voorbereidings)tijd in zitten, we maken immers vrijwel alles vers. En dan doen we ook nog zelf alle was en het poetswerk in huis. Wanneer mogelijk verhuren we onze extra privéslaapkamer, wij hebben er zelf immers maar een nodig, dus waarom ook niet?! Tijd voor skiën is er inderdaad ook nauwelijks, we zijn 1x samen wezen skiën dit seizoen en Jeroen is afgelopen week 1x met zijn tante mee gaan skiën.

Zuinig leven

Als je het zo bekijkt dan doen we onszelf inderdaad misschien een beetje tekort. Maar dit is de keuze die wij zelf gemaakt hebben, waarvan wij vooraf wisten dat het zo ongeveer uit zou gaan pakken, zeker in de eerste jaren waarin je extra hard moet werken om je bedrijf draaiende te krijgen en te houden. Waarin zuinig leven het devies is om straks weer grote(re) investeringen te doen om ons pension goed te kunnen onderhouden en kwalitatief vooruit te krijgen.

(lees verder onder de foto)

Afgelopen zondag 10 maart was het stemmen voor de gemeenteraad en burgemeester, check!

Toch zien veel mensen niet hoeveel werk er echt in zit en verwachten dat wij tussen ontbijt en diner alle tijd van de wereld hebben. Hoewel we veel plannen en onze dagen zo functioneel mogelijk proberen in te delen is er momenteel nou eenmaal nog beperkte tijd voor onszelf. Maar dat geeft dus niks, we passen ons aan en zolang we geen grote/zichtbare steken laten vallen voor onze gasten komt het echt wel goed!

Drukte van jewelste

We hebben een grote verscheidenheid aan gasten gehad de afgelopen 3 weken, stuk voor stuk weer hele leuke mensen! We hebben in de middelste week 10 kinderen (en hun 8 ouders) in huis gehad, een drukte van jewelste, maar de gezelligheid en reuring die het in huis met zich meebracht waren ook wel weer heel erg leuk, een hele ervaring op zich.

Wat ook leuk is om te zien dat we gasten in huis krijgen die al 15 of 20 jaar hier in Uttendorf in ons huis als gast komen, én nu dus ook bij ons. Als ook deze gasten dan met een grote glimlach weggaan dan weet je dat je iets goeds gedaan hebt en dat wat we doen dat dat goed is, dat voelt heerlijk!

Compliment

Ook hebben we voor de derde keer dit winterseizoen dezelfde gast mogen ontvangen (waarvan 2 keer met zijn vrouw). Ook dat voelt dan als een groot compliment. De komende weken gaan we, zoals het er vooralsnog uitziet, rustigere weken tegemoet en staan er weer wat ouders op de planning om te komen, tijd dus om even voor die tijd wat rust te pakken om dan met elkaar van wat mooie dagen te kunnen gaan genieten!

Jarig, én voor de derde keer deze winter onze gast, dat verdient een presentje
Het hoofdgerecht voor 19 man (+ onszelf, dus 21...): Lasagne bolognaise, past prima toch?!
Mooi onze naam op de badjassen, met dank aan een vriendin van Jeroen z'n moeder, zo blij mee
Netjes de tafels gedekt voor onze gasten, gelukkig hebben we de ruimte.
Kapotte apparaten naar de stort gebracht, weer een stukje ruimte in de kelder erbij.
Goed plannen en letten om je menukeuze, niet voor-, hoofd-, en nagerecht in de oven bijvoorbeeld!
Met een groep gasten wezen 'IJsstokschieten' speciaal voor gasten, wat een plezier en gezelligheid!
Ik geloof steeds meer dat Jeroen kan koken, komt allemaal uit ons keukentje, die maaltijden
Afgelopen zondag 10 maart was het stemmen voor de gemeenteraad en burgemeester, check!

Woerdenaren Annemijn en Jeroen bereiden hun Oostenrijkse B&B voor op de ‘Hollandferien’

Je boeltje pakken om in het buitenland opnieuw te beginnen. Er zijn zoveel mensen die – al dan niet ...

Over een grappenkanon en duiken in een ijswak bij Woerdenaren Annemijn en Jeroen

Je boeltje pakken om in het buitenland opnieuw te beginnen. Er zijn zoveel mensen die – al dan niet ...

Dapper! Zegvelders schaatsen alternatieve Elfstedentocht voor goed doel

Zes Zegvelders, Arie, Peter en Wijni Brak, Jan en Alda Hoogendoorn en Jan Willem Timmerman, slaan ov...

Extra gasten door lawinegevaar bij Annemijn en Jeroen in Oostenrijk

Je boeltje pakken om in het buitenland opnieuw te beginnen. Er zijn zoveel mensen die – al dan niet ...
Aukje Styling Woerden weg Voorstraat

Van deze winkels in Woerden hebben we het afgelopen jaar afscheid genomen

Het is nooit leuk als er winkels weggaan uit Woerden. Het afgelopen jaar hebben we van aardig wat wi...
Slager Zwetsloot

Slagerij Zwetsloot sluit definitief de deuren

Heel erg jammer, Scharrelslagerij Zwetsloot gaat bijna sluiten. Zaterdag 31 maart is de laatste dag ...

Meer over

Woerdenaren

adv.