Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Woerdense Samantha is één van de mooiste meisjes van onze provincie: ‘Het gaat niet alleen om uiterlijk’

Door Kirsten Bliekendaal 3 juni 2020

Ze ontkent het mooiste meisje van de klas te zijn, toch is Samantha Hoogeveen uit Woerden hard op weg om het mooiste meisje van de provincie te worden. De 15-jarige schone is door naar de finale van de verkiezing Miss Teen of Utrecht, onderdeel van Miss Beauty of the Netherlands.

“Het is een hele eer dat ik ben uitgekozen uit meer dan honderd meisjes. Ik had gehoopt in de finale te komen, maar natuurlijk weet je het van te voren nooit,” zegt Samantha. Met haar finaleplek zet ze de eerste stapjes richting haar gedroomde carrière. “Het lijkt mij super gaaf om model te worden. Het is een streng wereldje, maar ik ben niet bang aangelegd. Je hoeft niet perse een kleine maat te hebben, daar komen ze wel een beetje van terug.”

Schoonheid is niet alleen de buitenkant volgens Samantha. “Echt niet dat ik het mooiste meisje van de klas ben hoor,” lacht ze. “Het gaat er niet om hoe mensen eruit zien maar om hoe ze zich gedragen en je uitstraling. Dat maakt je mooi. In deze contest draait het daar ook allemaal om. Uiteindelijk is niemand perfect, dus alleen op uiterlijk beoordelen vind ik niet kunnen.”

Bioloog

Samantha is een van de zestien finalisten in haar categorie Miss Teen of Utrecht. Om hierbij te komen moest ze een online casting doorlopen. “Aan de casting deden honderd deelnemers mee. We moesten onszelf voorstellen, een Engelse vraag beantwoorden en een stukje catwalk lopen. Je moet vooral niet bang zijn om op een podium voor mensen te staan.” Gelukkig traint Samantha haar podiumskills regelmatig tijdens haar optredens met dansgroep Factory Flow.

“Ik zit in de selectie en ik treed af en toe ook op met gitaar, ik vind veel dingen leuk.” Zo ziet Samantha zichzelf ook best nog wel eens bioloog worden. “Of je kunt leven van modellenwerk is natuurlijk de vraag. Het lijkt mij ook supergaaf om bioloog te worden of misschien te gaan ontwerpen voor merken of interieurs. Ik zit in 3 havo, dus ik moet ook nog wel even.”

Arme kinderen

Naast haar persoonlijke missie hoopt Samantha met haar deelname de samenleving iets goeds te brengen. “Ik wil graag veel geld ophalen voor de Linda Foundation, waar deze verkiezing aan gekoppeld is. Het geld is voor arme kinderen in Nederland, ik haal geld op voor de kinderen in Utrecht.” Dat doet ze onder andere door de verkoop van zelfgemaakte kettingen, flessen op te halen en spullen te verkopen via Instagram. Ook hoopt ze andere meiden te inspireren. “Ik wil graag een voorbeeld zijn voor andere meisjes die onzeker zijn. Het maakt namelijk niet uit hoe je eruit ziet als je maar oprecht en niet fake bent.”

Tijdens de finale in Veenendaal op (waarschijnlijk) 2 juli, hoort Samantha of ze zich straks Miss Teen Utrecht mag noemen. “Of ik win? Dat is onmogelijk te voorspellen.” Mocht ze doorgaan dan staat ze in de nationale finale waarin ze tegen de missen van de andere provincies strijdt om de titel Miss Teen of the Netherlands. “Dat lijkt me supercool, maar stapje voor stapje. Ik zie wel waar ik strand.”

Via Samantha’s actiepagina kan iedereen een donatie doen.


Dit vind je misschien ook wel interessant:

Evy Markovits Miss Nederland 2019

Deze Woerdense vrouwen maken kans om de mooiste van het land te worden

Het is weer tijd voor de bekendmaking van de FHM500: een lijst met de vijfhonderd mooiste vrouwen va...
burt clinchandhill

Woerdenaar Bert (57) gaat in Amerika door het leven als Burt Clinchandhill: ‘Nederlands klinkt te echt’

Op Amazon en bol.com kennen klanten hem als Burt Clinchandhill, maar in zijn ‘gewone’ leven is Burt ...
Evy Markovits Miss Nederland 2019

Carrière van model Evy gaat als een trein (19): ‘Ik heb geluk, ik hoef niets aan mijn lijf te doen’

Niets crash-diëten of zeven dagen per week sporten, model Evy Markovits (19) uit Woerden is gewoon m...
bistro lokaal

Niels en Esther openen ‘noodlokaal’ in oude fietsenwinkel: ‘Binnen kunnen 30 mensen dineren’

Voor veel horecaondernemers is het flink schuiven met tafels en stoelen om te voldoen aan de voorwaa...

Ondertussen in het pension van Jeroen en Annemijn in Oostenrijk: ‘Met gezond verstand er weer tegenaan’

Je boeltje pakken om in het buitenland opnieuw te beginnen. Er zijn zoveel mensen die – al dan niet ...

De Woerdense terrassen zijn weer open en zo ziet dat eruit

De meeste horecagelegenheden zijn weer open in Woerden. Vanaf 1 juni 12.00 uur mocht je weer aanschu...

adv.