Advertentie wordt geladen…

Woerdense dj SEVES draait op Summerlake: ‘Supervet!’

Sem van Es SEVES
Foto: Joeri Kemp

Wie regelmatig in Arie komt, weet precies hoe fijn en groovy de beats van dj SEVES zijn. En deze zomer krijgt een nog veel groter publiek de kans om de jonge Woerdenaar aan het werk te zien. Niet alleen draait hij voor de tweede keer tijdens de Woerdense VakantieWeek, maar hij heeft ook een plek veroverd in de line-up van Summerlake. “Supervet!”

Advertentie wordt geladen…
Advertentie wordt geladen…

Voor Sem van Es, zo heet dj SEVES in het ‘echt’, begon de dj-carrière vier jaar geleden. “Ik ben altijd met muziek bezig geweest. Ik heb drie jaar saxofoon gespeeld en twee jaar dwarsfluit, allebei bij het Klooster. Toen ik naar de middelbare school ging, het Kalsbeek, stopte ik met sax spelen, omdat ik een beugel had. Stomme reden natuurlijk, want je kunt gewoon spelen met een beugel, maar ik dacht toen van niet. Maar ik bleef met muziek bezig. Ik luisterde veel en volgde elke dj op de voet.”

Sem van Es SEVES
SEVES (rechts) in Central Studios samen met ‘De Sjaeck’.

Eerste draaitafel

Toen hij achttien was ging hij zelf aan de slag met het draaien van platen. Eerst op de computer en niet veel later deed hij zijn eerste basisinvestering: een draaitafel. Inmiddels is de hoeveelheid apparatuur fors uitgebreid en zit de carrière van SEVES in de lift. “Draaide ik eerst vooral bij mijn volleybalclub VTC, daarna kreeg ik steeds meer echte boekingen.”

En nu verdient Sem z’n geld met platen draaien. Naast z’n studie dan, want hij is ook ‘gewoon’ student aan de universiteit. “Dat vond ik wel slim, want als het me niet lukt om het te maken als dj, kan ik daar op terugvallen.”

Blauwe M&M’s

Maar vooralsnog lijkt daarvan geen sprake. Sem: “Er komt steeds meer bij kijken: administratie, promotie doen, belastingaangifte en natuurlijk draaiuren maken. Want ik krijg steeds meer leuke boekingen.” Recent draaide hij in Panama Amsterdam en bij Central Studio’s in Utrecht. “Daar had ik zelfs mijn eigen kleedkamer. En ja, ik kon ook een ‘rider’ invullen.” Op zo’n lijst mag een artiest schrijven wat hij in zijn kleedkamer wil hebben. “Dat heb ik niet gedaan hoor. Ik kon wel zeggen dat ik M&M’s wilde hebben en dan alleen maar blauwe, maar je moet gewoon normaal blijven doen, vind ik. Dan word je denk ik ook veel vaker gevraagd.”

‘Als het publiek er goed op gaat dan sta ik zelf ook mee te springen’

Of het nou door zijn bescheidenheid komt, of gewoon door zijn vette beats, deze zomer staan er dus in elk geval twee grote evenementen op het programma. Eerst de Woerdense VakantieWeek in augustus. En daarna Summerlake op 16 september.

Sem van Es
Dj SEVES tijdens de VakantieWeek in 2016. Foto: Joeri Kemp

“Vorig jaar draaide ik ook op de VakantieWeek. Toen was het samen met Fedde le Grand. Dat was echt supervet. Ik heb hem mijn muziek laten luisteren en hij was heel enthousiast. Hij gaf me ook wat adviezen en zo.”

Voor de 23-jarige Woerdenaar is het de eerste keer dat hij de line-up van Summerlake heeft gehaald. “Vorig jaar heb ik meegedaan aan een contest om daar te kunnen draaien. Toen werd ik net tweede, maar nu ben ik gewoon zelf geboekt. Dat is nog veel beter eigenlijk.”

Draaien bij Arie

Een van de plekken in Woerden waar Sem terug blijft komen, ook al woont hij nu sinds een maand op kamers, is bij Arie. “Dat is elke derde zaterdag van de maand. In juli de 8ste of 15e denk ik. SEVES draait daar tussen de dj-beats door ook hits. “Ik ben niet zo’n dj die de usb erin plugt en de rest van de avond met zijn handen omhoog staat. Wat ik draai hangt namelijk ook af van de sfeer. Dat moet je aanvoelen tijdens zo’n avond.”

En als die sfeer dan goed is, dan zie je dat vanzelf aan de dj. “Want als het publiek er goed op gaat dan sta ik zelf ook mee te springen. En dan moet het wel echt zijn, want doen alsof je iets vet vindt, dat is moeilijk.”

Sem van Es SEVES kasteel Woerden
SEVES (rechts) samen met ‘De SJaeck’ en Artino (midden) in de gewelven van Kasteel Woerden tijdens NachtCultuur. Sem had afgelopen jaar zijn ‘eigen’ avond: ‘SEVES Invites’.

De ultieme toekomstdroom voor Sem: “Op Ultra Miami festival staan. En dan niet alleen om andermans platen te draaien, maar dat ik daarvoor ook gevraagd ben vanwege mijn eigen muziek.” En dat zou zomaar werkelijkheid kunnen worden. Drie weken geleden bracht SEVES zijn tweede eigen single uit genaamd All About. Die beluister je vast hieronder. Of straks natuurlijk tijdens de VakantieWeek of op Summerlake.

Geheime dj

Tijdens de VakantieWeek komt dit jaar trouwens opnieuw een dj van het kaliber Fedde le Grand, waarvan de naam nog een groot geheim is. Sem: “Ja ik denk dat ik weet wie het is, ik heb geruchten gehoord. Ik mag niets zeggen, maar als het klopt, is dat echt supertof.”

Wil jij dj SEVES blijven volgen? Dat kan o.a. via facebook.com/djsevesinstagram.com/sevesdj en soundcloud.com/sevesdj.

Woerdenaar van de week

Ken jij of bén jij iemand die het om wat voor reden dan ook verdient om Woerdenaar van de week te zijn? Laat het ons weten via [email protected].

Meer in deze categorie

Woerdenaar van de Week

Ga naar “Oud-jeugdkoningin Shannon staat haar ‘mannetje’ als beveiliger op de Woerdense VakantieWeek”

Oud-jeugdkoningin Shannon staat haar ‘mannetje’ als beveiliger op de Woerdense VakantieWeek

wvw
Ga naar “‘Ik had zo gehoopt dat het iets anders was’: Franck heeft ALS”

‘Ik had zo gehoopt dat het iets anders was’: Franck heeft ALS

Ga naar “TikTok veranderde Suzanne van ‘gewone Woerdense moeder’ naar influencer: ‘Dit is te hilarisch’”

TikTok veranderde Suzanne van ‘gewone Woerdense moeder’ naar influencer: ‘Dit is te hilarisch’

In onze gids

Ga naar “Surinaams eethuis Tante Mien”

Surinaams eethuis Tante Mien

 • Rijnstraat 52
 • Surinaamse restaurants
 • 12:00 - 20:00
Roti

Nu geopend

Ga naar “Het Wapen van Linschoten”

Het Wapen van Linschoten

 • Dorpstraat 34
 • Restaurants en horeca
 • 10:30 - 22:00
wapen van linschoten terras

Nu geopend

Ga naar “Superleukefeestjes”

Superleukefeestjes

 • Schrijverspad 55
 • Feestartikelen

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “Exclusieve lingerie in Woerden”

Exclusieve lingerie in Woerden

 • Subliem with LEF
 • Geldig t/m 18 augustus 2021

Topper

Ga naar “Midzomer Theater”

Midzomer Theater

 • Buitenplaats Kameryck
 • Geldig t/m 14 augustus 2021
Ga naar “Kip van de braai op zondag!”

Kip van de braai op zondag!

 • Buitenplaats Kameryck
 • Geldig t/m 31 augustus 2021
kameryck braai
Ga naar “Alle Douwe Egberts 4 stuks, 35% korting”

Alle Douwe Egberts 4 stuks, 35% korting

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 31 juli 2021
Ga naar “Alle tuinkussens 1+1 gratis, vanaf € 5,00”

Alle tuinkussens 1+1 gratis, vanaf € 5,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 8 augustus 2021

Vacatures

Ga naar “Coördinator”

Coördinator

 • Stichting Present Woerden
 • Parttime

Topper

Ga naar “Cateringmedewerker”

Cateringmedewerker

 • Randstad
 • Fulltime
Ga naar “Lasser/samensteller”

Lasser/samensteller

 • Francken Metaal
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Taxichauffeur Woerden”

Taxichauffeur Woerden

 • Top Support Nederland BV
 • Parttime
Ga naar “Content specialist”

Content specialist

 • Lodger
 • Fulltime/Parttime
Lodger Woerden