Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Robert was tien jaar lang de bodyguard van André Hazes: ‘Ik mis hem nog altijd’

Door Kirsten Bliekendaal 11 september 2019

Tien jaar lang week Robert als bodyguard geen moment van de zijde van André Hazes. De Woerdenaar maakte alles van dichtbij mee, van spanning voor de optredens tot aan ruzies binnen de familie. Nu, vijftien jaar later, speelt de ‘de koning van het Nederlandse lied’ nog steeds een grote rol in het leven van Robert.

“Je deelt alles met elkaar, we waren echt familie geworden,” zegt Robert over zijn band met de volkszanger. “Zijn overlijden voelde als het wegvallen van een familielid.” Robert, geboren in Woerden maar nu woonachtig in Noorden, stortte zich na de dood van André op zijn eigen bedrijfje in bioplastics. “Ik wilde even niet meer aan de slag als bodyguard. Bioplastic is een heel andere tak van sport, maar dat doe ik ook met plezier.”

‘We hebben zoveel meegemaakt, we waren echt familie’

Terug van weggeweest

Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan, blijkt als hij uitlegt waarom hij tijdens ons gesprek druk zijn koffers aan het pakken is voor een reis naar China. “Een hele tijd heb ik niets gedaan in de entertainmentindustrie, maar sinds kort ben ik manager van (dj) Chase Miles. En ja we gaan nu op tournee door China.” Chase Miles, ofwel Kevin, was een jeugdvriend van Dré Hazes junior. Hij benaderde Robert zelf met de vraag of hij hem wilde bijstaan.

“Daar heb ik wel even over moeten nadenken, het is een andere tak. Niet Nederlandstalig en internationaal.” Daarnaast is het duidelijk geen 9 tot 5 baan. “Je hebt een totaal ander leven in vergelijking met een gemiddeld mens, je bent altijd van huis en altijd oproepbaar. Dat brengt veel verantwoording mee, ik wist niet of ik dat nog eens wilde. Maar nu voel ik dat ik het heb gemist. Dit is een leven dat bij mij past, gelukkig steunt mijn gezin mij hierin ook.”

(Lees verder onder de foto)

Boekomslag De Schaduw van Andre Hazes

Dubbel gevoel

Aan zijn tijd met André denkt hij regelmatig nog terug. “Met een dubbel gevoel. Want we hebben tien jaar een vriendschap gehad maar ik mis hem ook nog steeds. We hebben zoveel meegemaakt, we waren echt familie.” Sinds twee jaar heeft Robert geen contact meer met de rest van de familie. “Waarom weet ik niet, maar soms verwateren dingen gewoon. Het doet mij zeer, want ook Rachel en de jonge Dré voelden als familie.”

‘Hij en zijn familie waren waanzinnig goed voor mij. Ik ben vol lof over die mensen’

Boekje open

In 2004 bracht Robert het boek De Schaduw van André Hazes uit. Hierin schrijft hij over zijn leven met de volkszanger, de hechte band die zij hadden, de familieperikelen en de zware momenten. Zoals toen hij André letterlijk van het podium moest dragen omdat hij te dronken was om op zijn benen te staan. “Achteraf had ik gehoopt dat ik hem meer van de drank weg kon houden. Dat lukte in vlagen, maar ja, die man is die man, dat verander je niet zomaar. Hij en zijn familie waren waanzinnig goed voor mij. Ik ben vol lof over die mensen.”

Een van de momenten waar Robert met een glimlach aan terugdenkt was het bezoek aan Villa Felderhof. ‘’Daar is best wat gebeurd, ik kreeg daar een persoonlijke award van hem. Dat staat mij nog altijd bij.”

Op de sterfdag van André Hazes, 23 september, doet Robert niets speciaals. “Je denkt er wel even aan maar ik ben er te nuchter voor.”


Lees ook:

Hofpoort Ziekenhuis Woerden

Toen in Woerden: ‘Fans zongen liedjes bij het Hofpoort na dood André Hazes’

Vijftien jaar geleden, op 23 september 2004 overleed André Hazes in het Woerdense (toen nog) Hofpoor...
Brood en Ko familiebedrijf

Ko heeft een familiebedrijf dat al 80 jaar bestaat: ‘Geweldig om met mijn zoons samen te werken’

In Woerden hebben we heel veel toffe familiebedrijven. Een van die bedrijven is Brood & Ko in winkel...

De smoes over een open brug werkt bij conciërge Henk niet meer: ‘Bedenk dan een goed verhaal’

Het is over met de rust op het Kalsbeek College. De lege schoolbanken vullen zich weer met onwennige...

Christa kent Woerden en zijn inwoners als geen ander: ‘Je ziet een hoop als postbode’

Steeds minder sturen we kaartjes naar elkaar, maar er is in Woerden nog post genoeg voor postbode Ch...
Dionne Slagter OnneDi Woerden It Takes 2

Dionne Slagter zingt zich een weg naar de top: ‘Dit is het, dit is wat in mij zit. En dat komt er nu uit!’

De 27-jarige Woerdense Dionne Slagter, bij jongeren tot een paar weken terug vooral bekend als YouTu...

adv.