Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Peter spreekt commercials in (én interviewde Tom Cruise): ‘Je wilt mensen in een beleving trekken’

Door Kirsten Bliekendaal 8 mei 2019

Ook in jouw huiskamer is de stem van Peter Snijders uit Kanis regelmatig te horen, tenminste als je niet wegzapt bij het reclameblok. Als voice-over spreekt hij onder andere commercials in voor radio en televisie. Gelukkig voor hem onthoudt hij zelf niet alle slogans: ‘Ik denk dat ik een soort filter heb ontwikkeld.’

Geld verdienen met praten? Zo makkelijk kan het dus zijn? “Dat denken veel mensen, maar er zijn maar enkele tientallen mensen die met dit vak hun brood kunnen verdienen,” helpt Peter ons uit de droom. “Het is meer dan dan praten, je creëert een bepaalde sfeer. Ik heb een neutrale stem met een lage irritatiegraad, waardoor ik veel te horen ben in de telemarketing of commercials voor de zakelijke markt.” Of, waar veel Woerdenaren Peter van kennen, als speaker bij Triathlon Woerden.

‘Het is niet dat ik na zo’n dag droom van Kips leverworsten of zo’

Vergeten

Die slogans die hij inspreekt, blijven als het goed is hangen bij het publiek. “De beste reclame veroorzaakt een reactie. Ook irritatie is een reactie, dat doet bijvoorbeeld Kruidvat heel goed.” Zelf zapt hij niet weg bij het reclameblok. “De teksten blijven bij mij niet hangen, vaak ben ik ze na het inspreken al kwijt. Ik denk dat ik een soort filter heb ontwikkeld. Het is niet dat ik na zo’n dag droom van Kips leverworsten of zo,” zegt Peter lachend. “Ik slaap goed hoor.”

Brulbrief in Harry Potter

Veel opdrachten doet hij voor SBS, RTL en Joop van den Ende Theaterproducties. Ook is hij als dj regelmatig te vinden bij producties of evenementen. En in de Nederlandse versie van een Harry Potter film wist hij een piepklein rolletje te bemachtigen. “Daarin was ik de brulbrief, volgens mij had ik maar twee zinnen.”

De lol van dit werk zit volgens Peter in het vermaken en verleiden van mensen. Met opzettelijke lage stem: “Je past je stem aan als je een trailer inspreekt voor zoiets als een horrorfilm. Dat doe je niet vrolijk. Je wilt mensen in een bepaalde beleving trekken.”

Accent

Om te voorkomen dat de producties en reclames een Woerdens accent zouden krijgen volgde Peter Logopedie. “Dat is altijd goed voor je uitspraak al had ik gelukkig geen erg accent, ik was veel in het buitenland tot mijn twintigste.” Met honing drinken een sjaal om de nek en niet schreeuwen of fluisteren, probeert Peter zijn stem zo goed mogelijk te verzorgen. Toch loopt ook hij wel eens een verkoudheid op.

Tom Cruise interviewen

“Het is me nog nooit gebeurd dat ik een opdracht moest doorschuiven. Wel dat ik een gala moest presenteren met een hese stem, maar ik ben ook maar een mens.”

‘Ik als onbekende mocht Tom Cruise interviewen, ook omdat ik dezelfde lengte ben als Tom Cruise’

Een gewoon mens, maar wel een die een vorkje prikt met Carice van Houten en als een van de weinige journalisten Tom Cruise mocht interviewen. Want hoewel vaak op de achtergrond, het vak speelt zich af tussen bekende sterren. “Een bizar avontuur en wens die in vervulling ging. Niet Ivo Niehe of Peter van der Vorst, maar ik als onbekende mocht hem interviewen. En laten we eerlijk zijn, ook omdat ik dezelfde lengte ben als Tom Cruise. Dat was een van de punten uit zijn waslijst van voorwaarden.” En na het gesprek? “Toen ging ik met de trein naar huis en hij in zijn privéjet”, lacht Peter.

Thuis in Kanis

Het contrast kan haast niet groter als hij vertelt over zijn artiestenbestaan aan de keukentafel in een hoekwoning aan het water in Kanis. “Ik vind het heerlijk om na die drukte hier thuis te komen, gewoon in een normaal huis in de omgeving waarin ik ben opgegroeid.”

De triatlon van Woerden is dan ook een echte thuiswedstrijd voor Peter. Niet als deelnemer maar als speaker houdt hij de sfeer er onder het publiek en de deelnemers in. “Over de wedstrijd weet ik niets. Dat doet mijn collega speaker.”

Zelf eens luisteren (en kijken) naar Peter? Ook dit jaar praat hij op Tweede Pinksterdag de Triathlon Woerden aan elkaar.

Lees ook:

Triathlon Woerden finish kerkplein 2018

Foto’s! Sportiviteit en gezelligheid tijdens Triathlon Woerden 2018

Met een stralend zonnetje en een temperatuur van 25 graden kon de Triathlon Woerden 2018 niet anders...
Eerste triathlon Woerden 1985

3 x leuke feitjes over de eerste triathlon in Woerden

In 1985 was de eerste 1/4 Triathlon Woerden. De start was toen nog in het Batensteinbad. Op 21 mei 2...

Met Miep (84) aan tafel bij Woerdense bakkerij, krijg je meer bij je koffie dan alleen een koekje

Kom je wel eens bij Bakkerij van Maanen in de Rijnstraat? Dan is de kans heel groot dat je daar Miep...

Hollen met uitzicht tijdens deze hardloopwedstrijd in het Groene Hart dit weekend

Loop jij graag hard, maar heb je dan wel het liefst een beetje inspirerende omgeving om je heen? Dan...

Binnenkijken bij het pennenwalhalla van Alex: ‘Ik heb er 168.200’

Zodra hij de deur opent valt onze mond open van verbazing. Dit hebben we nog nooit gezien. In het op...
AnnexCinema

5 x dit weet je nog niet over AnnexCinema

Wat veel mensen zo tof vinden aan Woerden? Dat we gewoon onze eigen bioscoop hebben. AnnexCinema is ...
Yoga stress tieners Woerden kinderen

Drukte en stress? Loes: ‘We helpen jong en oud om daar anders mee om te gaan’

Je stapt haastig uit de trein op station Woerden, want je moet snel naar een afspraak op het Kerkple...

adv.