Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Carrière van model Evy gaat als een trein (19): ‘Ik heb geluk, ik hoef niets aan mijn lijf te doen’

Door Kirsten Bliekendaal 22 mei 2019

Niets crash-diëten of zeven dagen per week sporten, model Evy Markovits (19) uit Woerden is gewoon mooi van zichzelf! Haar carrière gaat als een malle. Ze schopte het tot de top-10 van Miss Nederland en behoort volgens FHM tot de vijfhonderd mooiste vrouwen van ons land. En dat terwijl ze eigenlijk proftennisser wilde worden.

Miss Nederland

Op eigen initiatief heeft Evy de Miss Nederlandverkiezing aan zich voorbij laten gaan. De wedstrijd viel niet te combineren met haar modellenwerk waarvoor ze inmiddels de hele wereld over reist. “Het was een moeilijke beslissing om uit de wedstrijd te stappen, maar voor nu was het niet mogelijk.”

Ze is tussen haar werk door een paar dagen in Woerden voordat ze doorvliegt naar Zuid-Afrika. “Ik woon hier bij mijn ouders, ik ben zo weinig thuis dat het geen zin heeft om iets te huren. Het is fijn dat het kan. Woerden blijft mijn thuis.”

Proftennisser

Tot anderhalf jaar geleden was Evy nog professioneel tennisser, maar een schouderblessure maakte een einde aan haar droom. “Dat was moeilijk, maar ik kon niet anders. Gelukkig rolde ik gelijk in het modellenwerk, want als je van zeven dagen trainen naar niets gaat, dan zit er opeens heel veel tijd in een dag.” Evy mocht gelijk naar het buitenland. “Als tennisser reisde ik al de hele wereld over, dus ze durfden dit wel aan.” Sindsdien staan de opdrachtgevers voor de blondine in de rij.

Geen haat en nijd

Anders dan in de tenniswereld heeft Evy niet het gevoel een tegenstander te moeten verslaan in het modellenvak. “Natuurlijk zijn er andere meiden, maar er is geen haat en nijd. Dat denken veel mensen wel.”

Volgens Evy ligt dat aan het soort modellenwerk dat ze doet. “Ik ben commercieel model, daar lach je meer. Het is de high fashion waar het af en toe wat harder aan toe gaat, dat zijn de modellen die op de catwalk lopen. Die meiden moeten ook in het smalste samplemaatje passen.”

Killerbody

“Het klinkt echt heel erg lullig, maar ik hoef weinig aan mijn lijf te doen. Ik eet gewoon chips en sport nauwelijks meer. Ik heb gewoon geluk met mijn figuur.”

Ook haar krullen zijn helemaal van zichzelf. “Eigenlijk van mijn vader,” lacht ze, “maar het is meestal wel waarom opdrachtgevers mij willen.”

Coca Cola

In haar relatief jonge carrière kwam Evy al op veel bijzondere locaties voor uiteenlopende opdrachtgevers. “Een van de leukste opdrachten was voor Coca Cola. Dat was op het strand als beach girl. Ook heb ik in Marrakech in de woestijn eens een shoot gedaan. Dat is echt heel tof.” Wat betreft toekomstige shoots hoopt Evy ooit nog te mogen poseren voor een lingeriemerk.

Lees ook:

Yes! De graskaas is terug bij Karsemeijer en dit is waarom je die wilt proeven

Lekkere dingen scoren in Woerden? Daar hebben wij wel kaas van gegeten! We hopen dat dit artikel nie...
Maaike Muller Woerden FHM

Deze 3 Woerdense vrouwen maken kans om de mooiste van het land te worden

Alleen maar mooie mensen in Woerden. En we blijven zo lekker nuchter. Daar mogen we best trots op zi...
Mini & Me opening Woerden Judith en Femke

Girlpower! Dit zijn volgens jullie de Woerdense powervrouwen met een eigen zaak

Man, wat hebben we veel powervrouwen in Woerden. Op onze vraag 'Welke Woerdense met een eigen zaak i...
Ice cold haarkleur

Dit zijn de populairste haarkleuren bij Woerdense vrouwen

Als jij een nieuw kleurtje in je haar wilt, laat je dan eens inspireren door deze prachtige kleuren....

Reminder: deze week kun je niet via Kockengen naar de A2 met de auto

De N401 is de provinciale weg tussen Kamerik en de A2 bij Breukelen. Een deel van die weg is deze he...

adv.