Mantelzorger Miranda blij met nieuw logeerhuis in Woerden: ‘Mijn zus en ik konden niet meer’

Miranda is voorzitter van het nieuwe Logeerhuis in Woerden. Foto: Kirsten Bliekendaal

Even op adem komen terwijl een ander voor jouw ouders of geliefde zorgt. Miranda Vlieger uit Woerden weet als geen ander hoe belangrijk dat is. Met een Logeerhuis hoopt ze mantelzorgers zoals haarzelf die broodnodige adempauze, die ze zelf nooit nam, straks te kunnen bieden.

Niet dat mantelzorgers zelf in dat logeerhuis gaan slapen. “Nee, juist de mensen waar zij zorg voor dragen kunnen daar terecht. Ze ontvangen alle nodige zorg terwijl de mantelzorgers even bij kunnen komen,” zegt Miranda. Zij zorgde haar leven lang voor haar gehandicapte moeder en later ook voor haar vader. Sinds het overlijden van haar vader zet ze zich in voor andere mantelzorgers als voorzitter van de stichting die het Logeerhuis realiseert.

‘Ik weet als geen ander hoe fijn het is als de zorg even uit handen genomen wordt’

Pittig

Met het logeerhuis gaat een lang gekoesterde wens van Miranda in vervulling. “Mijn moeder was sinds haar veertiende gehandicapt, ik weet dus niet anders dan dat ik voor haar zorgde. Toen mijn vader ook ziek werd, werd het zorgen toch wel pittig. Op een gegeven moment zaten mijn zus en ik tot hier,” wijst ze met haar hand richting haar kin. Ze was dan ook dolblij met de goede zorg die haar vader kreeg bij Hospice de Mantelmeeuw.

“Ze waren daar zo lief voor mijn vader, dat was hartverwarmend.” Ze uitte haar enthousiasme en dankbaarheid richting de zorgverleners van de Hospice. Waarop zij Miranda vroegen of ze iets voelde om in het project te stappen voor het opzetten van een Logeerhuis.”Ik was eigenlijk gelijk enthousiast. Ik weet als geen ander hoe fijn het is als de zorg even uit handen genomen wordt.” Daarnaast gaf het haar ook een nieuw project om haar energie op te richten. “Na het overlijden van mijn vader viel er een gat. Nu heb ik een project waarin ik mijn ei kwijt kan en ook nog eens positieve energie van krijg.”

‘Voor mij is het nooit een optie geweest om mijn ouders in een verzorgingshuis onder te brengen’

Extra woning

In samenwerking met De Mantelmeeuw en Stichting ’t Oude Landt werkt Miranda nu, binnen het bestuur van Stichting Logeerhuis Bredius, aan de oprichting van het huis. “Voor mij is het nooit een optie geweest om mijn ouders in een verzorgingshuis onder te brengen. Maar ik merk ook dat de ondersteuning aan mantelzorgers om mensen langer thuis te laten wonen onvoldoende is. Dus als ik er iets mee kan doen om dat te verbeteren doe ik dat graag.”

Zelf had ze al langer het idee om een huis te kopen met een groot stuk grond waarop ze extra units voor haar ouders en schoonouders zou plaatsen. “Dat bleek niet zo uitvoerbaar als ik dacht, maar dit idee van een logeerhuis was eigenlijk een oplossing die verbetering kan geven. Voor het welbevinden van mantelzorgers zodat als zij goed voor zichzelf zorgen zij ook beter voor hun dierbare kunnen zorgen.”

In maart 2021 hoopt het bestuur de eerste gasten te kunnen ontvangen in het Logeerhuis dat op de bovenste verdieping van stichting ’t Oude Landt komt. “Er komen vier woon/slaapkamers en een gemeenschappelijke huiskamer.”


Lees ook:

Meer in deze categorie

Woerdenaar van de Week

Ga naar “‘Bij mijn eerste zoen stond ze te juichen’: José en Carina hebben een bijzondere vriendschap”

‘Bij mijn eerste zoen stond ze te juichen’: José en Carina hebben een bijzondere vriendschap

Ga naar “Koud? In deze warme huiskamer is iedereen welkom: ‘Ik bak ook koekjes’”

Koud? In deze warme huiskamer is iedereen welkom: ‘Ik bak ook koekjes’

Ga naar “De groentetuin van Rinus en Ria staat op vele foto’s: ‘Mensen verzamelen hier voor een praatje’”

De groentetuin van Rinus en Ria staat op vele foto’s: ‘Mensen verzamelen hier voor een praatje’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Ierse Riblappen € 4,99”

Ierse Riblappen € 4,99

 • Jumbo
 • Geldig t/m 6 december 2022
Ga naar “Sylvie Meis luxe badjas € 21,99”

Sylvie Meis luxe badjas € 21,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Marmerlook bijzettafels voor € 14,95”

Marmerlook bijzettafels voor € 14,95

 • Action
 • Geldig t/m 29 november 2022
Ga naar “Creative Artist schilder- en tekenkoffer € 14,95”

Creative Artist schilder- en tekenkoffer € 14,95

 • Action
 • Geldig t/m 29 november 2022

Vacatures

Ga naar “Customer Service medewerker”

Customer Service medewerker

 • Groenendijk Bedrijfskleding
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Linschotenloop”

Linschotenloop

 • 17 december 2022
Linschotenloop 2018 hardloopevenementen