Hot nieuws: dit is het Koninklijk Trio van de Woerdense VakantieWeek 2021

Koninklijk trio in 2021 (v.l.n.r.) Feyouna, Simone en Dominique Foto: indebuurt.nl

Boem, boem, bo… we roffelen op de trom, want wij mogen bekendmaken wie dit jaar het Koninklijk Trio van de Woerdense VakantieWeek vormen. Een eervolle taak voor drie Woerdense dames. Samen zijn zij het gezicht van de feestweek in augustus. Dit zijn de gelukkigen:

De 17-jarige Dominique Lanjouw is gekozen tot hofdame samen met Feyouna Schätzchen (19). Zij zijn samen met jeugdkoningin Simone Vogelaar (22) het Koninklijk Trio van de 67e Woerdense VakantieWeek. Van 20 tot en met 28 augustus is het trio elke dag druk met speeches en bezoeken en zijn ze vaak op het Exercitieveld te vinden.

“We zijn het gezicht van de VakantieWeek en brengen het feest naar mensen toe die er zelf niet bij kunnen zijn”, zegt Feyouna. Zij schreef zich, net als Simone, in voor de editie van 2020. “We hebben even moeten wachten, maar het is supergaaf dat we het zijn geworden. En met de bekendmaking nu mag ik het eindelijk ook aan mijn familie vertellen.”

Prinses

Voor alle drie de dames is de benoeming een kinderdroom die uitkomt. “Als klein meisje keek ik al op tegen die dames in hun mooie jurken”, zegt Simone. “Toen droomde ik ervan om ook ooit zo over het veld te mogen lopen.” Feyouna: “Je voelt je echt een prinses in zo’n jurk en de kinderen denken ook echt dat je een prinses bent. Maar wat ik het leukste vind aan dit alles, is dat je met zoveel mensen mag praten. Ik ben benieuwd naar al hun verhalen. Ik hoop dat we de zorginstellingen mogen bezoeken, we brengen de Vakantieweek dan een beetje naar die mensen toe. Elk jaar hoor je terug dat die bezoeken echt iets met de mensen doen.”

Tekst gaat verder na de foto

WvW 2017
Foto: Woerdense Vakantieweek (2017)

Simone: “Het is echt een functie. Je staat er niet als jezelf maar in je rol. Daarbij moet je wel durven spreken voor een grote groep mensen. De speeches die ik ga doen, zijn zo voor een paar duizend man. Gelukkig durf ik dat wel.”

Middelpunt

De jongste van het trio is Dominique. “’Ik kom al heel lang op de Vakantieweek, de brandweermiddag vond ik altijd het leukst. Ooit deed ik mee met de junior amateurshow”, vertelt de kersverse hofdame. “Ik riep altijd: ‘Als ik 17 ben wil ik hofdame worden.’ Je bent een week lang het middelpunt en het is een week waarin je met elkaar plezier mag maken. Zeker na afgelopen jaar kijk ik hier ontzettend naar uit.”

De speciaal voor hen gemaakte jurken hebben de dames inmiddels voor het eerst gepast. “We mogen gewoon de hele week in een prinsessenjurk lopen. Ik hoop alleen wel dat de hakjes een blokhak zijn in verband met het gras”, zegt Feyouna.

Tekst gaat verder na de foto

VakantieWeek Woerdense
Foto: Woerdense VakantieWeek (2018)

Dominique heeft haar moeder geraadpleegd voor tips. “Zij is jeugdkoningin geweest en vertelde mij hoe dat is gegaan. Het zal nu wel iets anders zijn, maar het komt op hetzelfde neer. Wat vooral belangrijk is, is dat je die week op jezelf moet blijven passen en het niet te laat maakt. Wij mogen ook gewoon ’s avonds het veld op, maar moeten de volgende dag weer vroeg op.”

Balen

Wat de Woerdense VakantieWeek een niet te missen evenement maakt voor Woerden, is volgens het trio simpel. “Het is de gezelligheid, voor iedereen is er wat wils. Het zijn eigenlijk meerdere festivals ineen”, zegt Simone. Feyouna vult aan: “Zeker nu is de gezelligheid van al die mensen om je heen zo fijn. En dan gewoon samen lekker meeblèren met de muziek.”

En hoe mooi de lichtshow aan het einde van de week ook is, allemaal kijken ze er met dubbele gevoelens naar uit. “Zodra het vuurwerk is afgelopen baal ik, dat betekent dat ik weer een jaar moet wachten”, zegt Dominique.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Meer in deze categorie

Woerdenaar van de Week

Ga naar “Een jaar leven in een camper: zo gaat het nu met Kimm en Rein”

Een jaar leven in een camper: zo gaat het nu met Kimm en Rein

Ga naar “Damon strijdt op een wel heel smakelijk NK: ‘Elk vrij uurtje ben ik aan het bakken’”

Damon strijdt op een wel heel smakelijk NK: ‘Elk vrij uurtje ben ik aan het bakken’

Ga naar “‘Iedereen heeft talenten, ongeacht leeftijd of label’: Sven strijdt voor een inclusief Woerden”

‘Iedereen heeft talenten, ongeacht leeftijd of label’: Sven strijdt voor een inclusief Woerden

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Alle DubbelFrisss van € 4,30 voor € 2,15”

Alle DubbelFrisss van € 4,30 voor € 2,15

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Reisbed Novi Baby Nora Luxe Grey/Wood € 69,99”

Reisbed Novi Baby Nora Luxe Grey/Wood € 69,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Alle Dreft handafwas van € 10,78 voor € 5,39”

Alle Dreft handafwas van € 10,78 voor € 5,39

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “L’oréal Paris Revitalift Clinical van € 39,99 voor € 19,99”

L’oréal Paris Revitalift Clinical van € 39,99 voor € 19,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Keuze uit vele multipakken van Andrélon, Axe, Dove, Dove Men+Care, Prodent, Robijn en Zwitsal. van € 19,96 voor € 9,98”

Keuze uit vele multipakken van Andrélon, Axe, Dove, Dove Men+Care, Prodent, Robijn en Zwitsal. van € 19,96 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023

Agenda

Ga naar “Festival ’t Wonder”

Festival ’t Wonder

 • Van 16 jun t/m 17 jun
Ga naar “Koeiemart 2023”

Koeiemart 2023

 • 25 oktober 2023