Woerden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Esther haar man is tatoeëerder: ‘Ik ben een stickerboek’

Door Kirsten Bliekendaal 15 september 2020

Ken je het tv-programma Help, Mijn Man Is Klusser? In het geval van Esther Meijers (31) uit Woerden is haar man geen klusser maar tatoeëerder. Haar lijf staat regelmatig model voor zijn kunsten. “Ik ben een beetje een stickerboek,” zegt ze met een glimlach. “Zo erg als in het tv-programma is het niet hoor, ik laat niets op mijn lijf zetten wat ik niet wil.”

Maar dat haar man Michel haar regelmatig met inktnaald van kunstwerken voorziet, is geen geheim. “Aan het begin van onze relatie moest ik daar echt niets van hebben. Stel je voor dat we uit elkaar zouden gaan, dan had ik allemaal ontwerpen van hem op mijn lijf.” Toch ging ze na vijf jaar overstag. “Het was ontzettend spannend, ook voor hem. Michel was al die jaren in de leer geweest bij een andere artist en had veel geoefend op vrienden van hem. Dus het vertrouwen had ik wel, maar toch had hij wel een beetje prestatieangst.” Hij maakte een pioenroos. “Het is zijn favoriet geworden.”

Tekst loopt door onder de foto

De eerste tatoeage die haar man Michel (Black Sea Studio) bij Esther zette

Inmiddels zijn de twee bijna acht jaar samen en getrouwd. De tel wat betreft de tatoeages op haar lijf is ze een beetje kwijt geraakt. “Ik denk dat ik er in totaal iets van vijfentwintig heb.” Daarvan zette Michel er zo’n vijf.  “Ik wilde altijd al een tatoeage. Gelijk op mijn achttiende, toen het mocht van mijn ouders, liet ik de eerste zetten. De meesten hebben met de natuur te maken, dat vind ik gewoon mooi. Er zit niet echt een diepere betekenis achter.” Haar handen, nek en gezicht houdt ze bewust vrij. “Ik vind het leuk als je er een beetje naar moet zoeken.”

‘Vreemdgaan’

“Michel zou het niet erg vinden als ik door iemand anders zou worden getatoeëerd, maar ik vind zijn ontwerpen gewoon mooi. Dus ik hoef niet vreemd te gaan,” lacht ze. Met enige regelmaat laat ze een nieuwe zetten. “Als hij een mooi ontwerp heeft, dan ben ik er wel voor in.” Ook de leerling van Michel mocht haar gebruiken als ‘kladblok’. “Ik vind het gewoon leuk, zij heeft er een stuk of zes gezet en is nu ook zelfstandige.”

Spijt van een tatoeage heeft ze niet. “Het is soms wel spannend hoor, je weet niet hoe het gaat worden. Er is maar eentje waar ik minder blij mee ben omdat die is uitgelopen. Misschien laat ik die nog eens overtekenen.” Wanneer haar lijf vol is, weet Esther nog niet. “Op gegeven moment zal ik er wel genoeg van hebben, maar nu nog niet.” De grootste wens van haar man? “Een tatoeage op mijn rug. “Daar moet ik mij nog even voor klaarmaken, maar ik denk dat deze er wel komt.”

Lees ook:

Bakker Arend maakt koekjes en snoepjes zonder beesten: ‘Veganisten snoepen ook’

Vast wel dat je hebt gehoord van de vegetarische slager. Maar ken je de veganistische bakker ook al?...

Benthe is Woerdens jongste evenementenorganisator: ‘Jaarlijkse vossenjacht ging niet door, dus organiseerde ik er zelf een’

Feesten in de baas zijn tijd, Wouter doet niet anders: ‘Woerdenaren komen makkelijk los’

Ton wil verdwaalde kunstenaars weer bij elkaar brengen: ‘Er is zoveel aanbod dat mensen de weg kwijt raken’

adv.