Dionne Slagter zingt zich een weg naar de top: ‘Dit is het, dit is wat in mij zit. En dat komt er nu uit!’

Door Sylvia Vos 7 april 2018

De 27-jarige Woerdense Dionne Slagter, bij jongeren tot een paar weken terug vooral bekend als YouTube-ster OnneDi, is het helemaal aan het maken. Met haar weergaloze optredens en dijk van een stem in het televisieprogramma It Takes 2 verrast ze iedereen. En misschien in eerste instantie ook zichzelf. Want heel vanzelfsprekend was het niet dat ze daar op het podium de sterren van de hemel zou zingen. Maar ze deed het wel. En hoe!

De eerste zes jaar van haar leven woonde Dionne in Zegveld, tegenwoordig woont ze in Woerden. En daar geniet ze van, om meerdere redenen. “Woerden is lekker centraal, het is een stadje maar wel rustig.” En dat komt de laatste jaren best goed uit. Want met ruim 650.000 volgers op YouTube is Dionne best wat gewend als het neerkomt op aandacht krijgen op straat. “Vooral als ik na schooltijd naar buiten ga. Maar het verandert wel door It Takes 2”, vertelt ze. “Want het zijn nu ook ineens volwassenen die me herkennen.”

Terrasje op het Kerkplein

Gewoon lekker op een terrasje zitten op het Kerkplein, een van Dionnes favoriete plekken van Woerden, is daardoor best een uitdaging. “Want die blikken voel je natuurlijk wel de hele tijd. En dat is soms wel een beetje lastig.” Maar, ik ben ook superdankbaar hoor. Want het is ook gewoon heel bijzonder.”

Dionne Slagter OnneDi Woerden It Takes 2
Foto: indebuurt Woerden

Het is niet de eerste keer dat Dionne aan een zangcompetitie meedoet op televisie. “Tijdens mijn laatste jaar op de Herman Brood Academie – daar ging Dionne na het Kalsbeek naartoe – deed ik mee aan Popstars.”

Maar het ging toen niet zo goed met haar. Ze had een eetstoornis en zat met zichzelf in de knoop. “Ik wist gewoon niet wie ik was, ik had eigenlijk niet echt een identiteit. Ik zie dat ook als ik mezelf terug zie van die tijd.” Ondanks dat was zingen wel wat ze dolgraag wilde doen. “Ik had toen een coach en een van de dingen die we moesten doen was een zinnetje opschrijven. Mijn zinnetje was: ik word de beste zangeres binnen mijn kunnen.”

‘Ik wist niet zo goed wat ik nou wilde met het zingen’

Zo graag als ze wilde, zo moeilijk was het voor haar om te blijven zingen. “Ik vond het zó spannend, dat op het podium staan. Ik was me voortdurend heel bewust van alles wat ik deed. Hoe ik erbij stond. Hoe ik eruit zag. Ik was zó nerveus de hele tijd. En ik wist ook niet goed wat ik nou wilde met het zingen. Ik heb toen het zingen eigenlijk even gelaten voor wat het was en ik ben met de YouTube-filmpjes gestart.”

Razendpopulaire OnneDi

Dionne overwon haar eetstoornis en werd de krachtige, jonge vrouw die ze tegenwoordig is. Zelfbewust met een compleet eigen en unieke look die in alles zegt: dit ben ik! En razendpopulair bovendien als YouTuber OnneDi. En toen kwam de uitnodiging om mee te doen aan It Takes 2.

Onnedi RTL Late Night
Still uit RTL Late Night

“Ik zag het een beetje als een test. Ik dacht: ik ga het doen en als ik dit niet kan, dan moet ik misschien gewoon het zingen opgeven en daarmee stoppen.” Maar zo ging het niet. Haar eerste optreden voelde, zo vertelt ze, nog wel wat onwennig, maar de reacties waren lyrisch. En de samenwerking die daarop volgde met Marcel maakt dat het hartstikke goed gaat nu, zegt ze zelf. “Ik ben heel erg perfectionistisch en daarmee kan ik mezelf vooral heel onzeker maken. Ik leer van Marcel dat het niet altijd perfect hoeft te zijn. Dat het daar helemaal niet om gaat. Zonder hem was dit echt niet gelukt.”

Live bij RTL Late Night

Haar optreden vorige week bij RTL Late Night ziet ze als een perfecte stap in dat proces, zo kijkt ze er zelf op terug. “Je zit daar zó dichtbij elkaar aan een tafel en dan zingen… Live. Maar het voelde zo goed eigenlijk. Echt geweldig.”

‘Ik leer van Marcel dat het niet altijd perfect hoeft te zijn’

Wat ook een bijkomstigheid is van steeds bekender worden, is dat je priveleven ook onderwerp van gesprek wordt. Ook bij RTL Late Night aan tafel werd er gevraagd naar Dionnes eetstoornis. Maar dat vindt ze niet erg. Integendeel. “Ik ben daar altijd heel open over geweest. Ook naar kinderen en jonge fans die ernaar vroegen. Ik heb dat toen ook met mijn coach besproken. Moet ik daar iets over zeggen? Of is het beter van niet? Maar ik vind het juist niet goed als zoiets een taboe is. Het is onderdeel van mijn verleden en het zou niet goed zijn als het overkomt alsof dat een onbespreekbaar geheim is.”

Keerpunt

Een tatoeage op haar arm – een van de velen – heeft daar alles mee te maken. 04-07-10, dat was een belangrijk moment voor Dionne. Samen met haar moeder in het buitenland vocht ze tegen de eetstoornis. En die dag, dat moment, dat was het keerpunt, voor eeuwig vastgelegd in de tatoeage op haar arm.

Wie weet volgt er binnenkort nog een tatoeage van een keerpunt, met de datum 7 april 2018. Want in de aflevering van It Takes 2 morgen, als ze ‘best fake smile zingt, beleeft Dionne ook een keerpunt (die aflevering was al opgenomen tijdens dit interview). “Zingen met kracht, hoge noten, de uithaal die ik doe, dat voelde echt als een keerpunt. “Dat moment, toen dacht ik: dit is het. Dit is wat in mij zit. En dat komt eruit. Pure adrenaline komt er ook los daardoor. Echt te gek.”

‘Zingen is al mijn passie sinds ik een kleutertje was’

Niemand weet natuurlijk wat de toekomst gaat brengen, maar die van Dionne zou zomaar eens groots kunnen zijn. Zelf is ze daar niet enorm mee bezig. “Ik kijk eigenlijk nooit zo vooruit. Ik doe nu wat ik echt leuk vind, met muziek bezig zijn. En ik doe wat bij mezelf ligt, qua muziekstijl. Daar was ik in de tijd van Popstars niet erg zeker van. Maar nu weet ik wat ik wil, wat ik mooi vind en wat bij me past.  Zingen is al mijn passie sinds ik een kleutertje was. En waar het me brengt, geen idee? Maar ik mag nu de hele tijd bezig zijn met wat ik echt leuk vind, en daar ben ik heel dankbaar voor.”

Dionne It Takes 2 Love in kind Direct

Nieuwe single Love in kind van DI-RECT met onze Dionne is uit!

Daar is-ie hoor, de nieuwe single van DI-RECT met onze eigen Dionne. En wat klinkt het lekke...
Jurgen Rupschus - Geplaatst op 9 mei 2018
Dionne finale It Takes 2 Waylon

Woehoeee! Onze Dionne is de winnares van It Takes 2

De Woerdense Dionne Slagter is de grote winnares van het tv-programma It Takes 2. Onze stads...
Jurgen Rupschus - Geplaatst op 5 mei 2018
Onnedi RTL Late Night

Woerdense OnneDi bij RTL Late Night gemist? Kijk het hier terug

Gisteravond (30 maart) was OnneDi te gast bij RTL Late Night. Hoe tof! Nu kan het natuurlijk...
Jurgen Rupschus - Geplaatst op 31 maart 2018
Dionne Slagter OnneDi It Takes 2 RTL Late Night

De OnneDi-rage continues: vanavond zingt ze live (!) bij RTL Late Night

Tja, als je zó goed zingt dat je de verrassing van de avond bent en je filmpje viral gaat, d...
Sylvia Vos - Geplaatst op 30 maart 2018
Dionne Slagter OnneDi Woerden

YouTuber OnneDi gaat viral met video van eerste optreden bij It Takes 2

Wat is ze goed hè, onze Woerdense YouTuber Dionne Slagter, ook bekend als OnneDi. Afgelopen ...
Sylvia Vos - Geplaatst op 28 maart 2018
Dionne Slagter it takes 2 rtl4 wie is

Kijktip: Woerdense Dionne in zangprogramma It Takes 2 op RTL 4

Vanavond (24 maart) start het tweede seizoen van de zangcompetitie It Takes 2 op RTL 4. Heel...
Jurgen Rupschus - Geplaatst op 24 maart 2018
Noah Zeeuw YouTuber

Woerden goed vertegenwoordigd op Dutch YouTube Gathering

Wie van gamers, YouTubers en vloggers houdt, weet allang wat de Dutch YouTube Gathering is. ...
Sylvia Vos - Geplaatst op 14 maart 2018